Svara på specifika meddelanden på din iPhone, iPad och iPod touch

Med iOS 14 och iPadOS 14 och senare kan du svara direkt på ett specifikt meddelande och använda omnämnanden för att lyfta fram vissa meddelanden och personer.

Svara på ett specifikt meddelande

1. Öppna en meddelandekonversation.

2. Tryck på och håll ned en meddelandebubbla och tryck sedan på knappen Svaraknappen Svara .

3. Skriv ditt meddelande och tryck sedan på knappen Skickaknappen skicka.

iPhone visar svar i tråd när du trycker på och håller ned en meddelandebubbla för att svara i tråden

Du kan svara på ett specifikt meddelande i konversationer med en person och i grupper.

Använda omnämnanden

1. Öppna en meddelandekonversation.

2. Skriv en kontakts namn och tryck sedan på namnet när det visas. Du kan också skriva @ och personens namn.

iPhone som visar hur du skickar ett omnämnande i ett SMS. Skriv @ och personens namn.

Beroende på din kontakts inställningar kan han eller hon få en notis vid ett omnämnande även om notiser för konversationen är inaktiverade. För att ändra denna notisinställning går du till Inställningar > Meddelanden och aktiverar eller inaktiverar sedan Meddela mig.

Få mer gjort med Meddelanden

Upptäck de senaste funktionerna i Meddelanden för att få ut så mycket som möjligt av dina viktigaste konversationer.