Hitta dina nycklar, din ryggsäck och mer med AirTag och Hitta

Använda AirTag och Hitta för att hålla reda på det som är viktigast och hitta det om du tappar bort det. Om ditt personliga föremål är i närheten använder du precisionssökning, på iPhone-modeller som stöds, för att få vägledning direkt till det.

Hitta dina grejer med AirTag och Hitta

Om du tappar bort dina nycklar, din ryggsäck eller andra personliga föremål som har en AirTag kan du använda Hitta för att hitta det du har tappat bort på en karta, få färdbeskrivningar till platsen och spela upp ett ljud på AirTag-enhetens inbyggda högtalare.

Hitta din borttappade AirTag med Hitta

Sedan, när du är i närheten av din AirTag, kan du trycka på Hitta i närheten för att använda precisionssökning för att låta dig vägledas till platsen.

AirTag använder Hitta-nätverket. Det är ett krypterat, anonymt nätverk med hundratals miljoner Apple-enheter, som kan hjälpa dig att hitta dina saker. Enheter i närheten skickar platsen för din saknade AirTag till iCloud på ett säkert sätt, så att du kan hitta var din AirTag är. Det hela är anonymt och krypterat för att skydda allas integritet.

Använd precisionssökning för att fastställa den exakta platsen för föremålet med Hitta i närheten

Om din AirTag är inom Bluetooth-räckvidden trycker du på Hitta i närheten för att få hjälp att hitta den, även om den har fastnat mellan soffkuddarna eller gömmer sig under en hög med post.

iPhone-modeller med ultrabredband stöder Hitta i närheten

Hitta ett objekt i närheten

1. Öppna Hitta och tryck sedan på Föremål.

2. Välj din AirTag och tryck sedan på Hitta i närheten.

I appen Hitta på iPhone letar du reda på en AirTag som är fäst vid dina husnycklar eller andra personliga föremål.
  3. Följ anvisningarna på skärmen och gå runt på platsen tills din iPhone ansluter till din AirTag.

4. Följ avstånds- och riktningsinformationen som din iPhone visar. Din iPhone vibrerar också när du kommer närmare AirTag-enheten.

• Du kan trycka på Spela ljud för att höra en serie pip som hjälper dig att hitta din AirTag.

• Visas ett meddelande på din iPhone om att det krävs mer ljus avtäcker du kameran eller trycker på knappen Tänd ficklampanIngen bildtext för denna bild.

Om knappen Hitta i närheten inte visas

Om du inte ser Hitta i närheten kontrollerar du att du har aktiverat platsåtkomst i appen Hitta.

1. Gå till Inställningar > Integritet och säkerhet > Platstjänster och kontrollera att Platstjänster är aktiverat.

2. Rulla ned och tryck på Hitta.

3. Välj hur du vill att Hitta ska komma åt din plats.

4. Aktivera Exakt platsinformation för en så exakt plats som möjligt.

Hittar du fortfarande inte Hitta i närheten? Din AirTag kan vara utom räckhåll för din iPhone. Försök först att hitta den på en karta och få färdbeskrivningar till platsen.

Omgivande faktorer, inklusive väggmaterial eller objekt mellan din iPhone och din AirTag kan påverka funktionaliteten.

Om du lånar ut ett personligt föremål som har en AirTag

Om du lånar ut dina nycklar eller andra personliga föremål som har en AirTag till en vän eller familjemedlem kan du dela AirTag-enheten med dem också. På så sätt kan de använda Hitta och precisionssökning för att hitta föremålet, och de kommer inte att få spårningsnotiser.

Dela en AirTag eller ett annat föremål i Hitta

Hitta-nätverket stöds inte i Sydkorea och kan kanske vara otillgängligt i andra regioner beroende på lokala lagar.