Hitta dina nycklar, din ryggsäck med mera med AirTag

Med AirTag kan du hålla koll på och hitta dina allra viktigaste föremål. Om du tappar bort ett föremål och det är i närheten kan du använda Precisionssökning på iPhone-modeller som stöds för att få vägledning till föremålet. Du kan också använda appen Hitta för att spela upp ett ljud från din AirTag, hitta den på en karta eller få färdbeskrivningar till den.

Använd precisionssökning för att hitta ditt föremåls exakta plats

Om du har en iPhone-modell med Ultra Wideband-teknik som stöds och din AirTag är i närheten,1 kan du trycka på Hitta i närheten för att få hjälp att hitta den, även om den är inkilad mellan soffkuddarna eller ligger under en hög med post.

Hitta ett objekt i närheten

1. Öppna appen Hitta och tryck sedan på fliken Föremål.
  2. Välj din AirTag och tryck sedan på Hitta i närheten.1 Ser du inte Hitta i närheten
    Skärmavbild som visar knapparna Spela ljud och Hitta i närheten
  3. Följ anvisningarna på skärmen och gå runt på platsen tills din iPhone ansluter till din AirTag.
  4. Din iPhone visar avståndet och riktningen till din AirTag. Använd informationen för att komma närmare din AirTag tills du hittar det försvunna föremålet.
    • När din AirTag är inom Bluetooth-räckvidden för din anslutna enhet kan du spela upp ett ljud på din AirTag genom att trycka på knappen Spela ljud
    • Om din iPhone visar att det krävs mer ljus trycker du på knappen Tänd ficklampan .
  5. Tryck på knappen Klar när du är klar.

Om du inte ser knappen Sök

Om du inte ser Hitta i närheten kontrollerar du att du har aktiverat platsåtkomst i appen Hitta.

1. Gå till Inställningar > Integritet och säkerhet > Platstjänster och kontrollera att Platstjänster är aktiverat.
  2. Rulla ned och tryck på Hitta.
  3. Välj Aldrig, Fråga nästa gång eller när jag delar eller När appen används. Aktivera Exakt platsinformation för en så exakt plats som möjligt.

Hittar du fortfarande inte Hitta i närheten? Din AirTag kan vara utanför räckvidden för din anslutna enhet. Få färdbeskrivningar till den först.

Omgivande faktorer, inklusive väggmaterial eller objekt mellan din iPhone och din AirTag kan påverka funktionaliteten.

Fler sätt att hitta dina föremål

Om du har tappat bort ett föremål med en ansluten AirTag kan du använda appen Hitta för att få en vägbeskrivning till dess befintliga eller senast kända plats. Om den finns i närheten kan du också spela upp ett ljud från din AirTags inbyggda högtalare. AirTag använder Hitta-nätverket. Det är ett krypterat, anonymt nätverk med hundratals miljoner Apple-enheter, som kan hjälpa dig att hitta dina saker.

Se din AirTag på kartan

1. Öppna appen Hitta och tryck sedan på fliken Föremål.
  2. Välj den AirTag som du vill hitta i listan Föremål.
    • Om en vald AirTag finns i närheten av din enhet eller om Hitta-nätverket nyligen har upptäckt den kan du se den på kartan. En uppdaterad plats och en tidsstämpel visas under dess namn.
    • Om din AirTag inte är inom räckvidd för din enhet eller andra enheter i Hitta-nätverket kommer du att se dess senaste kända plats och tidsstämpel. Aktivera Meddela när den hittas om du vill få ett meddelande när din AirTag är inom räckhåll för din enhet eller Hitta-nätverket.

Om du inte kan se din AirTag på kartan

Spela ett ljud

1. Öppna appen Hitta på din iPhone, iPad eller iPod touch och tryck sedan på fliken Föremål.
  2. I listan Föremål väljer du den AirTag som du vill spela upp ett ljud från.
  3. Tryck på Spela ljud.1 Om din AirTag finns inom räckvidd för Bluetooth kommer den att spela upp ett ljud.
  4. Tryck på Stäng av ljud för att sluta spela upp ljudet innan det avslutas automatiskt.

Om din AirTag är inom Bluetooth-räckvidden för din anslutna enhet men inte spelar upp ett ljud

Få färdbeskrivningar

Om din iPhone eller region inte stöder Ultra Wideband-teknik eller om din AirTag är utom räckvidd för din enhet kan du få färdbeskrivningar till dess plats.

1. Öppna appen Hitta och tryck sedan på fliken Föremål.
  2. Välj den AirTag som du vill ha färdbeskrivningar till.
  3. För att se rutten till din AirTag i Kartor trycker du på Färdbeskrivning.
  4. För att få färdbeskrivningar från din nuvarande plats till din AirTag trycker du på OK.

Om du inte ser AirTag i Hitta

1. Ta ut batteriet från din AirTag och sätt i det igen.2
  2. Om din AirTag inte spelar upp något ljud när du har satt tillbaka batteriet kan du ersätta batteriet med ett nytt CR2032-batteri.

1. Din AirTag måste vara inom Bluetooth-räckvidden för att kunna använda Hitta i närheten eller spela upp ett ljud med din iPhone, iPad eller iPod touch. Om den är utom räckvidd kan du få en färdbeskrivning till den först. Hitta i närheten använder Ultra Wideband, som inte är tillgängligt i alla länder eller regioner. Läs mer om tillgänglighet till Ultra Wideband

2. Varning: En AirTag, batterihöljet och batteriet kan utgöra en kvävningsrisk eller orsaka skador på små barn. Håll dessa föremål borta från små barn.

Hitta-nätverket stöds inte i Sydkorea och kan kanske vara otillgängligt i andra regioner beroende på lokala lagar.