Om säkerhetsinnehållet i tvOS 13.2

I det här dokumentet beskrivs säkerhetsinnehållet i tvOS 13.2.

Om säkerhetsuppdateringar från Apple

Apple skyddar sina kunder genom att aldrig avslöja, diskutera eller bekräfta säkerhetsproblem innan en fullständig utredning har genomförts och alla nödvändiga programkorrigeringar eller utgåvor är tillgängliga. De senaste uppdateringarna visas på sidan Säkerhetsuppdateringar från Apple.

Apples säkerhetsdokument hänvisar till sårbarheter (när det är möjligt) med hjälp av CVE-ID.

Mer information om säkerhet finns på sidan om Apples produktsäkerhet.

tvOS 13.2

Släpptes 28 oktober 2019

Konton

Tillgängligt för: Apple TV 4K och Apple TV HD

Effekt: En fjärrangripare kan läcka minne

Beskrivning: Ett problem med läsning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2019-8787: Steffen Klee vid Secure Mobile Networking Lab på Technische Universität Darmstadt

App Store

Tillgängligt för: Apple TV 4K och Apple TV HD

Effekt: En lokal angripare kan logga in på ett konto utan tillgång till giltiga inloggningsuppgifter, om användaren tidigare varit inloggad.

Beskrivning: Ett problem med autentisering åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2019-8803: Kiyeon An, 차민규 (CHA Minkyu)

Ljud

Tillgängligt för: Apple TV 4K och Apple TV HD

Effekt: Ett program kan köra opålitlig kod med systembehörighet

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2019-8785: Ian Beer på Google Project Zero

CVE-2019-8797: 08Tc3wBB i samarbete med SSD Secure Disclosure

AVEVideoEncoder

Tillgängligt för: Apple TV 4K och Apple TV HD

Effekt: Ett program kan köra opålitlig kod med systembehörighet

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2019-8795: 08Tc3wBB i samarbete med SSD Secure Disclosure

Filsystemhändelser

Tillgängligt för: Apple TV 4K och Apple TV HD

Effekt: Ett program kan köra opålitlig kod med systembehörighet

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2019-8798: ABC Research s.r.o. i samarbete med Trend Micro's Zero Day Initiative

Kernel

Tillgängligt för: Apple TV 4K och Apple TV HD

Effekt: Ett program utan rättigheter kan läsa det begränsade minnet

Beskrivning: Ett valideringsproblem hanterades genom förbättrad indatasanering.

CVE-2019-8794: 08Tc3wBB i samarbete med SSD Secure Disclosure

Kernel

Tillgängligt för: Apple TV 4K och Apple TV HD

Effekt: Ett program kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2019-8786: en anonym forskare

WebKit

Tillgängligt för: Apple TV 4K och Apple TV HD

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till universell skriptkörning över flera sajter

Beskrivning: Ett logikfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2019-8813: en anonym forskare

WebKit

Tillgängligt för: Apple TV 4K och Apple TV HD

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Flera minnesproblem åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2019-8782: Cheolung Lee på LINE+ Security Team

CVE-2019-8783: Cheolung Lee på LINE+ Graylab Security Team

CVE-2019-8808: hittad av OSS-Fuzz

CVE-2019-8811: Soyeon Park på SSLab at Georgia Tech

CVE-2019-8812: en anonym forskare

CVE-2019-8814: Cheolung Lee på LINE+ Security Team

CVE-2019-8816: Soyeon Park på SSLab at Georgia Tech

CVE-2019-8819: Cheolung Lee på LINE+ Security Team

CVE-2019-8820: Samuel Groß på Google Project Zero

CVE-2019-8821: Sergei Glazunov på Google Project Zero

CVE-2019-8822: Sergei Glazunov på Google Project Zero

CVE-2019-8823: Sergei Glazunov på Google Project Zero

WebKit Process Model

Tillgängligt för: Apple TV 4K och Apple TV HD

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Flera minnesproblem åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2019-8815: Apple

Ytterligare tack

CFNetwork

Vi vill tacka Lily Chen på Google för hjälpen.

Kernel

Vi vill tacka Jann Horn på Google Project Zero för hjälpen.

WebKit

Vi vill tacka Dlive på Tencent's Xuanwu Lab och Zhiyi Zhang på Codesafe Team of Legendsec på Qi'anxin Group för hjälpen.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.