Uppgradera till OS X Yosemite

OS X Yosemite finns fortfarande tillgängligt för Mac-datorer som inte kan uppgraderas till senare versioner av Mac-operativsystemet.

Kontrollera kompatibiliteten

Du kan uppgradera till operativsystemet Yosemite på samtliga Mac-modeller nedan. Din Mac behöver även minst 2 GB minne och 8 GB tillgängligt lagringsutrymme.

MacBook introducerad 2009 eller senare, plus MacBook (13 tum, aluminium, sent 2008)
MacBook Air som lanserades sent 2008 eller senare
MacBook Pro som lanserades i mitten av 2007 eller senare
Mac mini som lanserades tidigt 2009 eller senare
iMac som lanserades i mitten av 2007 eller senare
Mac Pro som lanserades tidigt 2008 eller senare
Xserve-modeller som lanserades tidigt 2009

Du hittar din Mac-modell, minne, lagringsutrymme och version av macOS genom att välja Om den här datorn från Apple-menyn . Om din Mac inte är kompatibel med OS X Yosemite anger installationsprogrammet det.

Göra en säkerhetskopia

Innan du installerar en uppgradering är det en bra idé att säkerhetskopiera din Mac. Med Time Machine är det enkelt, och andra metoder för säkerhetskopiering är också tillgängliga. Läs om att säkerhetskopiera din Mac.

Om anslutning

Eftersom det tar tid att hämta och installera OS X ska du se till att du har en pålitlig internetanslutning. Om du använder en bärbar Mac-dator ansluter du den till eluttaget.

Hämta OS X Yosemite

Ta reda på om du kan uppgradera till macOS Catalina, den senaste versionen av macOS. Då kan du vara säker på att få det säkraste systemet och de senaste funktionerna.

Om du fortfarande behöver OS X Yosemite använder du den här länken: Hämta OS X Yosemite. En fil med namnet InstallMacOSX.dmg hämtas till Mac-datorn.

Installera macOS-installeraren

Öppna ett fönster som visar innehållet genom att dubbelklicka på filen som hämtades. Dubbelklicka sedan på filen InstallMacOSX.pkg som finns inuti.

Gå igenom stegen som behövs för att installera enligt instruktionerna på skärmen.

Påbörja installationen

När installationen av installeraren är klar öppnar du mappen Program på Mac-datorn och dubbelklickar på filen som heter Installera OS X Yosemite.

Klicka på Fortsätt och följ anvisningarna på skärmen. Det kan vara enklast att påbörja installationen på kvällen så att den kan slutföras över natten.

Låt installationen slutföras

Låt installationen slutföras utan att du försätter Mac-datorn i vila eller stänger locket. Din Mac kan startas om, visa en förloppsindikator eller en tom skärm flera gånger när den installerar både OS X och relaterade uppdateringar av den fasta mjukvaran till Mac.