Överför ett eSIM-kort från din tidigare iPhone till din nya iPhone

Du kan överföra ditt eSIM från din iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR och senare till din nya iPhone i iOS 13.1.

Med iOS 13.1 har vissa operatörer stöd för att överföra ditt mobilabonnemang genom Snabbstart. Kontakta din operatör för att se om de har stöd för den här överföringsprocessen.

Överföra ditt eSIM under inställning

Om du får uppmaningen Överför mobilabonnemang under snabbstartsinställningen ska du följa dessa steg för att överföra ditt eSIM:

1. Välj numren som du vill överföra till din nya iPhone och tryck på Fortsätt längst ned på sidan. Om du väljer att bestämma dig senare kan du fortfarande slutföra överföringen av planen när du har ställt in din iPhone.
  2. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra inställningen av din enhet.
  3. Ring ett samtal på din nya iPhone för att kontrollera mobilanslutningen innan du tar bort ditt mobilabonnemang från din tidigare iPhone. Kontakta din operatör om du har frågor.

När mobilabonnemanget aktiveras på din nya iPhone inaktiveras abonnemanget på din tidigare iPhone.

Överföra ditt eSIM efter inställning

När du slutför processen för eSIM-överföring måste du godkänna detta på den tidigare iPhone-enhet som använder det här mobilabonnemanget just nu. Om du inte har kvar din tidigare iPhone kontaktar du din operatör för att överföra ditt mobilabonnemang.

Om du redan har ställt in din enhet följer du dessa steg för att överföra ditt eSIM:

1. På din nya iPhone öppnar du Inställningar > Mobilnät och trycker sedan på Lägg till mobilabonnemang.
  2. Om ditt eSIM-abonnemang är tillgängligt visas det. Om inget mobilabonnemang anges kontrollerar du din inloggning för Apple-ID och tvåfaktorsautentisering. Sedan följer du dessa steg eller kontaktar din operatör
  3. Tryck på ett mobilabonnemang som är tillgängligt och tryck sedan på Lägg till mobilabonnemang längst ned på skärmen.
  4. På din tidigare iPhone visas ett meddelande med en fråga om du vill överföra ditt telefonnummer till din nya telefon. Tryck på Överför. När du har tryckt på Överför kommer mobilabonnemanget inte längre att vara tillgängligt på din föregående iPhone. Din föregående iPhone behöver vara i närheten av din nya iPhone för att slutföra den här processen.
  5. Om banderollen Slutför inställningen av din operatörs mobilabonnemang visas på din nya enhet trycker du på den.
  6. Tryck på Fortsätt. Du dirigeras om till din operatörs webbplats för att överföra ditt eSIM. Om du behöver hjälp kan du kontakta din operatör.
  7. Ring ett samtal på din nya iPhone för att kontrollera mobilanslutningen innan du tar bort ditt mobilabonnemang från din tidigare iPhone. Kontakta din operatör om du har frågor.

Få hjälp

Läs mer om att använda eSIM på iPhone