Om batteri och prestanda i iPhone 11 och senare

Läs om det inbyggda mjukvaru- och hårdvarusystemet som används i iPhone 11-modeller för att undvika att prestanda försämras på grund av batterier som åldras kemiskt.

Det inbyggda mjukvaru- och hårdvarusystemet fungerar automatiskt, är alltid igång och arbetar för att ge bästa möjliga prestanda när batteriet åldras över tid. Strömbehovet i iPhone 11-modeller och senare övervakas dynamiskt och prestanda hanteras så att behoven kan tillfredsställas i realtid. Systemet gör det möjligt för din iPhone att minska prestandapåverkan från åldrande batterier.

Om prestanda när batteriet blir äldre

Även om påverkan på prestandan har undvikits så långt det är möjligt kan ett äldre batteri i förlängningen ändå påverka prestanda på ett eller annat sätt. Vilken påverkan det medför beror på batteriets skick och vilken typ av uppgifter iPhone-enheten hanterar, men det kan till exempel vara längre starttid för appar, lägre bildfrekvens, minskad genomströmning av trådlösa data, sänkt bakgrundsbelysning och lägre volym på högtalaren.

Kontrollera batterihälsan på din iPhone 11-, 12-, 13- eller 14-modell

Alla uppladdningsbara batterier är förbrukningsvaror med en begränsad livslängd. Så småningom minskar deras kapacitet och prestanda och de behöver då bytas ut. I Inställningar > Batteri > Batterihälsa och laddning finns mer information om iPhone-batteriets hälsa och om det behöver bytas ut.

Skärmavbild av inställningar för Batterihälsa

Få batteriinformation med iPhone 15-modeller

På iPhone 15-modeller med iOS 17.4 och senare kan du se batterihälsan, när batteriet tillverkats, när det användes första gången, antalet cykler och om batteribyte rekommenderas. Gå till Inställningar > Batteri > Batterihälsa.

Bildtext

Läs mer

* När du använder din iPhone genomgår batteriet laddningscykler. Du slutför en laddningscykel när du har använt en mängd som motsvarar 100 procent av batteriets kapacitet. En fullständig laddningscykel normaliseras mellan 80 procent och 100 procent av den ursprungliga kapaciteten för att ta hänsyn till den förväntade minskningen av batterikapaciteten över tid.