Om batteri och prestanda i iPhone 11, iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max

Läs om det nya inbyggda mjukvaru- och hårdvarusystemet som används i iPhone 11, iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max för att undvika att prestanda försämras på grund av batterier som åldras kemiskt.

Det nya inbyggda mjukvaru- och hårdvarusystemet fungerar automatiskt, är alltid igång och arbetar för att ge bästa möjliga prestanda när batteriet åldras över tid. Strömbehovet hos iPhone 11, iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max övervakas dynamiskt och prestanda hanteras så att behoven kan tillfredsställas i realtid. Systemet är mer avancerat än i tidigare iPhone-batterier och strömhanteringen möjliggör minskad påverkan på batteriets prestanda över tid.

Om prestanda när batteriet blir äldre

Även om påverkan på prestandan har undvikits så långt det är möjligt kan ett äldre batteri i förlängningen ändå påverka prestanda på ett eller annat sätt. Vilken påverkan det medför beror på batteriets skick och vilken typ av uppgifter iPhone-enheten hanterar, men det kan till exempel vara längre starttid för appar, lägre bildfrekvens, lägre genomströmningshastighet på trådlösa data, minskad bakgrundsbelysning och lägre volym på högtalaren.

Kontrollera batteriets skick på din iPhone

Alla uppladdningsbara batterier är förbrukningsvaror med en begränsad livslängd. Med tiden minskar deras kapacitet och prestanda och till slut behöver de bytas. I Inställningar> Batteri > Batterihälsa finns mer information om iPhone-batteriets hälsa och om det behöver bytas ut.

Om enhetens prestanda påverkas av ett gammalt batteri och du vill ha hjälp med att byta ut batteriet kontaktar du Apple-supporten för att få reda på dina servicealternativ.