Ladda och underhålla batteriet i din iPhone

Läs om hur du kan förlänga batteriets livslängd genom att ladda och använda din iPhone under idealiska förhållanden.

Om batteriets livslängd

Ett batteris livslängd beror på dess kemiska ålder, vilket inte bara har att göra med hur lång tid som har gått sedan batteriet monterades. Ett batteris kemiska ålder beror på en komplex kombination av flera faktorer, inklusive temperaturer batteriet har utsatts för och laddningsmönster. Alla uppladdningsbara batterier är förbrukningskomponenter och blir mindre och mindre effektiva när de åldras kemiskt. När litiumjonbatterier åldras minskas den mängd laddning som de kan bevara, vilket resulterar i minskad batteritid och minskad toppbelastning. Den ettåriga garantin omfattar rätt till service av batteriet utöver de rättigheter du har enligt lokala konsumentköplagar.

Läs om laddningscykler på iPhone

Läs mer om iPhone-batteriet och prestanda

Hur laddningen påverkar batteriet

För de flesta kunder bör iPhone-batteriet räcka hela dagen. Du kan ladda din iPhone varje natt även om batteriet inte är helt urladdat.

Laddningen avbryts automatiskt när batteriet är fulladdat så det är säkert att hålla din iPhone ansluten till en laddare under natten. Laddningen återupptas automatiskt om batterinivån sjunker under 95 procent.

Koppla bort din iPhone så fort den är fulladdad om du har möjlighet. Som standard används optimerad batteriladdning i din iPhone. Optimerad batteriladdning minskar den tid som din iPhone är fulladdad för att förbättra batteriets livslängd. Den laddar din iPhone helt i god tid så att du kan använda den.

Ett batteri värms upp när det laddas och det kan minska dess livslängd. För att minska effekten av värme och förhindra överhettning minskas gradvis laddningsströmmen när iPhone-batteriet når full laddning.

Läs mer om laddningsoptimeringar

Hur temperaturen påverkar batteriet

iPhone är utformad för att fungera väl i ett stort intervall av omgivningstemperaturer, helst 16–22 °C (62–72 °F).

Undvik att använda eller ladda enheten i temperaturer över 35 °C. Det kan minska batteriets livslängd permanent.

När du använder enheten i en mycket kall miljö kan du märka att batteritiden minskar. Detta är bara tillfälligt. När batteriets temperatur återgår till det normala intervallet återgår batteriets prestanda till det normala.

Laddningen kan begränsas till 80 procent laddning av mjukvaran när de rekommenderade batteritemperaturen har överskrids.

Läs mer om hur olika temperaturer kan påverka din iPhone

Hur wifi och Bluetooth påverkar batteriet

Wifi och Bluetooth är utformade för att dra minimal ström från batteriet när de inte är anslutna till ett nätverk eller ett tillbehör. Håll wifi och Bluetooth aktiverade för att få bästa möjliga upplevelse på din iPhone.

Vissa funktioner kanske inte fungerar om du stänger av wifi eller Bluetooth