Dokumentera din mens med Cykelregistrering

Med iOS 13 och watchOS 6 eller senare är det enkelt att dokumentera sin menscykel så att du får bättre överblick över din hälsa.

Du kan dokumentera din menscykel i appen Hälsa på din iPhone eller i appen Cykelregistrering på din Apple Watch. Och du kan slå på notiser som anger när nästa mens eller fertilitetsperiod närmar sig.

Appen Cykelregistrering är en del av watchOS 6. watchOS 6 är kompatibelt med Apple Watch Series 1 och senare. Du behöver en iPhone 6s eller senare med iOS 13 eller senare för att uppgradera till watchOS 6.

Ställa in Cykelregistrering

1. Öppna appen Hälsa och tryck på fliken Bläddra på din iPhone.
  2. Tryck på Cykelregistrering.
  3. Tryck på Kom igång och följ sedan anvisningarna på skärmen.

Appen Cykelregistrering på din Apple Watch och appen Hälsa på din iPhone

Så här dokumenterar du din menscykel

1. Öppna appen Hälsa och tryck på fliken Bläddra på din iPhone.
  2. Tryck på Cykelregistrering.
  3. Svep fram till rätt dag och tryck sedan på ovalen för att logga din mens.
  4. Du kan lägga till mer information genom att rulla ned och trycka på en kategori. Gör sedan en ändring och tryck på Klar. Du kan dokumentera symtom, mellanblödningar, normal kroppstemperatur och mycket annat.

När du vill dokumentera din menscykel från din Apple Watch öppnar du appen Cykelregistrering, sveper till rätt datum och trycker sedan på ovalen för att logga din mens.

Statistik från Cykelregistrering i appen Hälsa

Kolla datumet för nästa och senaste mens

1. Öppna appen Hälsa och tryck på fliken Bläddra på din iPhone.
  2. Tryck på Cykelregistrering.
  3. Rulla till Förutsägelser för att se när din nästa mens troligen kommer att starta. Om du inte ser beräkningen trycker du på Visa alla bredvid Förutsägelser.
  4. Rulla till Statistik för att se datumet för din senaste mensperiod och vilken längd din menscykel brukar ha.

Om du vill kolla in datumen från din Apple Watch öppnar du appen Cykelregistrering och rullar sedan ned till Mensförutsägelse eller Senaste mens.

Vad betyder färgerna?

När du öppnar appen Hälsa eller Cykelregistrering är det enkelt att snabbt kontrollera din mens eller din fertilitetsperiod. Här kan du se vad symbolerna och färgerna i appen betyder.

Ljusblå oval

En ljusblå oval markerar din beräknade fertilitetsperiod på sex dagar.

Röda ränder

Röda ränder på en cirkel markerar när din mens beräknas inträffa.

Helröd punkt

Helröda cirklar markerar dina loggade mensdagar.

Lila punkt

Lila punkter markerar dagar när du har loggat information.

Alternativ i Cykelregistrering i appen Hälsa

Ställa in notiser för att registrera mens och fertilitet

1. Öppna appen Hälsa och tryck på fliken Bläddra på din iPhone.
  2. Tryck på Cykelregistrering.
  3. Rulla ned och tryck på Alternativ.
  4. Välj Mensförutsägelse och Mensnotis. Dessa notiser meddelar när nästa mens troligen börjar och frågar om din mens har slutat.
  5. Välj Fertilitetsförutsägelse och Fertilitetsnotis. Dessa notiser meddelar när din fertilitetsperiod troligen inleds.

Förutsägelserna börjar efter att du har angett din senaste mens i appen Cykelregistrering och bygger på loggade data. Om du loggar en mens före dess beräknade start, får du ingen menstruationsförutsägelse för den cykeln. Notiser visas på din Apple Watch och iPhone, beroende på vilken enhet du använder.

Så beräknas förutsägelserna

Mensförutsägelser baseras på data som du loggat för din tidigare menstruation och cykellängd, inklusive antal dagar som din menstruation vanligtvis varar och din genomsnittliga cykellängd. När du ställer in Cykelregistrering kan du ange om din cykelhistorik, inklusive dagen då din senaste menstruation började, den vanliga längden och längden på din genomsnittliga cykeln. Du kan ange data manuellt eller bekräfta data som tidigare fanns i appen Hälsa via användning av appar från tredje part.

Med fertilitetsperiod menas de sex dagar i månaden då du troligen är som mest fertil baserat på data som du har loggat om din mens eller ett positivt ägglossningstest. Förutsägelsen av fertilitetsperioden bygger på en traditionell kalendermetod. Fertilitetsperioden beräknas genom att 13 dagar (lutealfasen) dras från det beräknade startdatumet för nästa cykel. Om du anger ett positivt resultat från ett ägglossningstest, kan förutsägelsen av fertilitetsperioden justeras så att dag fem i fertilitetsperioden sammanfaller med det första positiva resultatet från ägglossningstestet i en cykel.

Dölja appen Cykelregistrering

Du kan ta bort appar direkt från hemskärmen på din Apple Watch:

1. Tryck på Digital Crown för att se hemskärmen.
  2. Håll ned appen Cykelregistrering tills appsymbolen börjar vibrera. Om appen inte börjar vibrera försöker du trycka mindre hårt.
  3. Tryck på raderingsknappen  och sedan på Radera app. Alla inbyggda Apple-appar går inte att ta bort.
  4. Tryck på Digital Crown för att avsluta.

Läs om hur du installerar appen Cykelregistrering igen.

Saker du bör känna till

• Appen Cykelregistrering och förutsägelser av fertilitetsperioden är inte avsedda att användas som en slags preventivmetod.
  • Data från apparna Hälsa och Cykelregistrering är inte avsedda att användas för medicinsk diagnostisering.
  • Tredjepartsappar som fungerar med appen Hälsa kan också användas med Cykelregistrering.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.