Läs upp meddelanden med Siri på AirPods

När du får meddelanden och använder dina AirPods eller kompatibla Beats-hörlurar kan Siri meddela detta. Du kan sedan svara direkt, utan att ta upp telefonen.

Det här behöver du

Du kan låta Siri annonsera när du får meddelanden med följande hörlurar:

• AirPods (2:a generationen)
  • AirPods Pro
  • Powerbeats Pro
  • Beats Solo Pro

Dina kompatibla hörlurar måste parkopplas med en av följande enheter:

• iPhone med iOS 13.2 eller senare
  • iPad med iPadOS 13.2 eller senare

Så här slår du på Annonsera meddelanden med Siri

1. Öppna appen Inställningar.
  2. Tryck på Notiser och tryck därefter på Annonsera meddelanden med Siri.
  3. Slå på Annonsera meddelanden med Siri.

När den här funktionen är på kommer Siri att läsa upp dina inkommande meddelanden om dina hörlurar är anslutna till din iPhone eller iPad, du har dem på dig och enheten är låst. Siri spelar upp en ton, meddelar därefter avsändarens namn och läser upp meddelandet. Om ett meddelande är långt meddelar Siri avsändarens namn och säger endast att hen har skickat ett meddelande till dig. Du kan be Siri att läsa upp hela meddelandet eller så kan du öppna din iPhone eller iPad för att läsa det.

Du kan även hantera vilka kontakter Siri läser upp meddelanden från i Inställningar > Notiser > Annonsera meddelanden med Siri. Tryck på Meddelanden och välj sedan från Favoriter, Senaste, Kontakter eller Alla.

Du kan anpassa Kontrollcenter för att inkludera Annonsera meddelanden med Siri och sedan använda Kontrollcenter för att snabbt slå på eller stänga av funktionen.

Så här svarar du på meddelanden

1. Vänta på att Siri har läst upp meddelandet. Siri lyssnar sedan efter ditt svar.
  2. Säg åt Siri att du vill svara och prata därefter in ditt meddelande. Du kan säga någonting i stil med ”Svara ’Jag är på väg’” eller ”Säg till henne att ’Jag möter dig där’”. Siri läser upp ditt svar när du har slutat tala och frågar om du vill att det ska skickas.

Siri kan skicka meddelandet direkt utan att läsa upp det först. Gå till Inställningar > Notiser > Läs upp meddelanden med Siri och slå på Svara utan bekräftelse.

Om du får flera meddelanden samtidigt kan du snabbt pausa Annonsera meddelanden med Siri genom att ta ut en av dina AirPod-snäckor eller ta av dig dina hörlurar.

Om du inte hör när Siri annonserar meddelanden

Om du inte hör när Siri annonserar dina meddelanden kan du prova dessa steg:

1. Se till att du använder enkompatibel enhet.
  2. Se till att dina AirPods eller kompatibla Beats-hörlurar är parkopplade till din enhet i Inställningar > Bluetooth.
  3. Gå till Inställningar > Notiser > Annonsera meddelanden med Siri och se till att Annonsera meddelanden med Siri är påslaget. Tryck sedan på Meddelanden och se till att Annonsera meddelanden med Siri är påslaget där också.
  4. Se till att din iPhone eller iPad är låst och skärmen är svart. Siri annonserar inte meddelanden om du använder din enhet.