Använda Game Center för att spela med vänner

Skicka vänförfrågningar, hantera din profil, lås upp prestationer och tävla om en plats på ledartavlorna på olika enheter med Game Center.

Skapa en Game Center-profil

Se hur du skapar en profil med en personlig Memoji och anpassade initialer.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna Inställningar. Rulla till Game Center och tryck sedan på det.
  2. Om Game Center inte är aktiverat, aktiverar du det och loggar sedan in med ditt Apple-ID.*
    Game Center-profil
  3. Tryck på fältet Smeknamn och ange ett namn som visas för dina vänner när ni spelar tillsammans. Om du inte kan komma på ett namn kan du välja något av de slumpvisa förslagen.
  4. Du kan anpassa bilden som visas tillsammans med ditt smeknamn genom att trycka på Redigera i cirkeln längst upp sidan. Härifrån kan du skapa en Memoji, använda en befintlig eller anpassa hur initialerna i ditt smeknamn ska se ut.

På en Mac

1. Öppna App Store-appen.
  2. Om Game Center inte är aktiverat, aktiverar du det och loggar sedan in med ditt Apple-ID.*
  3. Klicka på ditt användarnamn.
  4. Klicka på Game Center-profilen.
  5. Öppna Systempreferenser och ange ett namn som visas för dina vänner när ni spelar tillsammans. Klicka på ditt Game Center-ID i Internetkonton och sedan på detaljer. Om du inte kan komma på ett namn kan du välja något av de slumpvisa förslagen.
  6. Du kan anpassa bilden som visas tillsammans med ditt smeknamn genom att trycka på Inställningar på din iOS-enhet. Rulla till Game Center och tryck sedan på det. Härifrån kan du skapa en Memoji, använda en befintlig eller anpassa hur initialerna i ditt smeknamn ska se ut.

* Om du ser ett smeknamn eller andra uppgifter som redan är inställda, kanske du redan har en Game Center-profil. Verifiera att du är inloggad med ditt Apple-id genom att gå till Inställningar > [ditt namn].

Lägga till vänner

Du kan lägga till vänner i Game Center.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna Inställningar. Rulla till Game Center och tryck sedan på det.
  2. Tryck på Vänner.
  3. Tryck på Lägg till vänner i övre högra hörnet på nästa skärm.
  4. Ange telefonnumret eller e-postadressen till personen som du vill bjuda in som vän i Game Center. Du kan också trycka på knappen Lägg till  för att bjuda in en av dina kontakter. När personen har accepterat din förfrågan i appen Meddelanden, kan du se honom eller henne i din lista över vänner.

På en Mac

1. Öppna App Store-appen.
  2. Logga in med ditt Apple-ID.*
  3. Klicka på Spelade senast med.
  4. Klicka på Lägg till vänner.
  5. Ange telefonnumret eller e-post till personen som du vill bjuda in som vän i Game Center. Du kan också klicka på knappen Lägg till  för att bjuda in en av dina kontakter. När personen har accepterat din förfrågan i appen Meddelanden på sin iOS-enhet, kan du se honom eller henne i din lista över vänner.

Ta bort vänner eller rapportera Game Center-användare

Läs om att sluta vara vän med någon i Game Center.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna Inställningar. Rulla till Game Center och tryck sedan på det.
  2. Tryck på Vänner för att se en lista över användare som du är vän med och användare som du har spelat med senast.
  3. Svep åt vänster över användarens namn för att visa fler alternativ.
    Ta bort vänner

Tryck på Ta bort om du vill sluta vara vän med någon i Game Center. Du tas samtidigt bort från personens vänlista. Tryck på Rapportera och följ instruktionerna på skärmen om du vill rapportera en profil för fusk, olämpligt innehåll eller något annat problem.

På en Mac

1. Öppna App Store-appen.
  2. Klicka på ditt användarnamn.
  3. Klicka på Game Center profilen för att se en lista över användare som du är vän med och användare som du har spelat med senast.
  4. Klicka på användarens Memoji och klicka på ellipsen.
  5. Välj Ta bort vän om du vill sluta vara vän med någon i Game Center. Du tas samtidigt bort från personens vänlista. Välj Rapportera användare och följ instruktionerna på skärmen om du vill rapportera en profil för fusk, olämpligt innehåll eller något annat problem.

Läs mer

• Prenumerera på Apple Arcade för att hitta och spela Apple Arcade-spel med vänner.
  • Läs om att komma åt sparade spel på alla dina enheter.
  • På en Apple TV kan du logga in och ut från ett Game Center-konto i Inställningar > Användare och konton > Game Center.
  • Mottagaren måste trycka på länken i textmeddelandet på sin iOS 14- eller iPadOS 14-enhet för att acceptera en vänförfrågan. Det går inte att acceptera vänförfrågningar på äldre operativsystem, datorer eller Android-enheter.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.