Använda Game Center för att spela med vänner

Skicka vänförfrågningar, hantera din offentliga profil och håll koll på dina poängrekord på flera enheter med hjälp av Game Center.

Skapa en Game Center-profil

1. På en iPhone, iPad eller iPod touch öppnar du Inställningar. Rulla till Game Center och tryck sedan på det.
  2. Om Game Center inte är aktiverat, aktiverar du det och loggar sedan in med ditt Apple-ID.*
  3. Tryck på fältet Smeknamn och ange ett namn som visas för dina vänner när ni spelar tillsammans. Om du inte kan komma på ett namn kan du välja något av de slumpvisa förslagen.
  4. Du kan anpassa bilden som visas tillsammans med ditt smeknamn genom att trycka på Redigera i cirkeln längst upp sidan. Härifrån kan du skapa en Memoji, använda en befintlig eller anpassa hur initialerna i ditt smeknamn ska se ut.

Använda Game Center med iCloud

Du kan komma åt sparade spel, poängrekord och vänner på alla dina enheter med hjälp av Game Center och iCloud. Det är aktiverat som standard.

Läs om att komma åt sparade spel på alla dina enheter.

* Om du ser ett smeknamn eller andra uppgifter som redan är inställda, kanske du redan har en Game Center-profil. Verifiera att du är inloggad med ditt Apple-id genom att gå till Inställningar > [ditt namn].

Hantera användare i Game Center

Du kan lägga till eller ta bort vänner i Game Center.

Lägga till vänner

1. På en iPhone, iPad eller iPod touch öppnar du Inställningar. Rulla till Game Center och tryck sedan på det.
  2. Tryck på Lägg till vänner.
  3. Ange telefonnumret till personen som du vill bjuda in som vän i Game Center. Du kan också trycka på knappen lägg till för att bjuda in en av dina kontakter. När personen har accepterat din förfrågan i appen Meddelanden, kan du se honom eller henne i din lista över vänner.

Ta bort vänner eller rapportera Game Center-användare

1. På en iPhone, iPad eller iPod touch öppnar du Inställningar. Rulla till Game Center och tryck sedan på det.
  2. Tryck på Vänner för att se en lista över användare som du är vän med och användare som du nyligen har spelat med.
  3. Svep åt vänster över användarens namn för att visa fler alternativ. Tryck på Ta bort om du vill sluta vara vän med någon i Game Center. Tryck på Rapportera och följ instruktionerna på skärmen om du vill rapportera en profil för fusk, olämpligt innehåll eller något annat problem.

Läs mer

• Prenumerera på Apple Arcade för att hitta och spela Apple Arcade-spel med vänner.
  • På en Apple TV kan du logga in och ut från ett Game Center-konto i Inställningar > Användare och konton > Game Center.
  • Mottagaren måste klicka på länken i textmeddelandet på sin iOS 13- eller iPadOS 13-enhet för att acceptera en vänförfrågan. Det går inte att acceptera vänförfrågningar på äldre operativsystem, datorer eller Android-enheter.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.