Använda Memoji på en iPhone eller iPad Pro

Du kan skapa en memoji som matchar din personlighet och ditt humör och sedan skicka den i Meddelanden och FaceTime. Med en kompatibel iPhone eller iPad Pro kan du skapa en egen animerad memoji som använder din röst och speglar dina ansiktsuttryck.

Ingen bildtext för denna bild

Så här skapar du din memoji

1. Öppna Meddelanden och tryck på knappen Skapaskapa meddelandeför att starta ett nytt meddelande. Du kan också gå till en befintlig konversation.

2. Tryck på Plus-knappenIngen bildtext för denna bild.

3. Svep uppåt eller tryck på MerIngen bildtext för denna bild.

4. Tryck på MemojiMemoji-knappen.

5. Svep åt höger och tryck på Ny Memoji.

6. Anpassa egenskaperna på din Memoji, såsom hudfärg, frisyr, ögon med mera.

iPhone som visar hur du skapar en memoji.
  7. Tryck på Klar.

Så här delar du Memoji-märken i Meddelanden

Dina memoji-märken blir automatiskt till dekalpaket på ditt tangentbord, och du kan använda dem i Meddelanden, Mail och i vissa appar från tredje part.

Så här delar du ett Memoji-märke:

1. Öppna en konversation eller starta en ny konversation i Meddelanden.

2. Tryck på plusknappenIngen bildtext för denna bild och tryck sedan på MärkenIngen bildtext för denna bild.

3. Tryck på Memoji-flikenIngen bildtext för denna bild.

4. Välj det märke som du vill skicka.

iPhone som visar hur du väljer ett mMmoji-märke.
  5. Tryck på knappen Skickaknappen Skicka.

Du kan också trycka och hålla på ett Memoji-märke för att skala och fästa det på valfri bubbla i konversationen.

Memoji-märken stöds inte på iPad Air 2.

Använda ett animerat memoji-märke i Meddelanden

1. Se till att du har en kompatibel iPhone eller iPad Pro.

2. Öppna Meddelanden och tryck på knappen Skapaknappen Skapa för att påbörja ett nytt meddelande. Du kan också gå till en befintlig konversation.

3. Tryck på Plus-knappenIngen bildtext för denna bild.

4. Svep uppåt eller tryck på MerIngen bildtext för denna bild.

5. Tryck på Memoji-knappenIngen bildtext för denna bild och svep åt vänster för att välja din Memoji.

6. Tryck på Spela in-knappeninspelningssymbolen när du vill spela in och Stopp-knappenstoppa inspelningen när du vill sluta. Du kan spela in upp till 30 sekunder. Om du vill välja en annan Memoji med samma inspelning trycker du på en annan Memoji som du skapat. Om du vill skapa ett Memoji-märke håller du in din Memoji och drar den till meddelandetråden. För att radera en Memoji trycker du på Papperskorgen Papperskorgen.

ios-17-iphone-14-pro-messages-send-memoji
  7. Tryck på knappen Skickaskicka-symbol.

Använda ett animerat Memoji-märke i FaceTime

1. Se till att du har en kompatibel iPhone eller iPad Pro.

2. Öppna FaceTime och ring ett samtal.

3. När samtalet startar trycker du på effektknappeneffektsymbol.

4. Tryck på den Memoji som du vill använda.

iPhone som visar hur du skapar animerade Memoji-märken i FaceTime
  5. Fortsätt ditt FaceTime-samtal med din anpassade memoji. Eller tryck på Stäng-knappenIngen bildtext för denna bild för att fortsätta utan en Memoji eller gå tillbaka till FaceTime-menyn.

Du kan ändra din Memoji eller ta bort den under ett FaceTime-samtal genom att upprepa steg 2–4.

Hantera din Memoji

Vill du ändra en Memoji som du redan har skapat? Du kan redigera funktioner, duplicera en befintlig Memoji med nya funktioner eller radera en Memoji.

1. Öppna Meddelanden och tryck på knappen Skapaknappen Skapa för att påbörja ett nytt meddelande. Du kan också gå till en befintlig konversation.

2. Tryck på Plus-knappenIngen bildtext för denna bild.

3. Svep uppåt eller tryck på MerIngen bildtext för denna bild.

4. Tryck på MemojiIngen bildtext för denna bild.

5. Svep till den memoji du vill ha och tryck sedan på Mer-knappenmer-symbolen.

6. Välj Ändra, Duplicera eller Radera.

Om du vill ha din memoji på alla dina kompatibla enheter, }behöver du ha tvåfaktorsautentisering aktiverat för ditt Apple-ID och du måste vara inloggad på iCloud med samma Apple-ID på alla enheter. Du behöver även ha iCloud Drive aktiverat. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iCloud > iCloud Drive.

Om du vill använda en animerad memoji behöver du ha en kompatibel iPhone eller iPad Pro.

Få mer gjort med dina meddelanden

Gör dina meddelanden mer uttrycksfulla med effekter som meddelandebubblor, helskärmsanimeringar med mera.