Om säkerhetsinnehållet i macOS Mojave 10.14.6, säkerhetsuppdatering 2019-004 High Sierra, säkerhetsuppdatering 2019-004 Sierra

Det här dokumentet beskriver säkerhetsinnehållet i macOS Mojave 10.14.6, säkerhetsuppdatering 2019-004 High Sierra, säkerhetsuppdatering 2019-004 Sierra.

Om säkerhetsuppdateringar från Apple

Apple skyddar sina kunder genom att aldrig avslöja, diskutera eller bekräfta säkerhetsproblem innan en fullständig utredning har genomförts och alla nödvändiga programkorrigeringar eller utgåvor är tillgängliga. De senaste uppdateringarna visas på sidan Säkerhetsuppdateringar från Apple.

Apples säkerhetsdokument hänvisar till sårbarheter (när det är möjligt) med hjälp av CVE-ID.

Mer information om säkerhet finns på sidan om Apples produktsäkerhet.

macOS Mojave 10.14.6, säkerhetsuppdatering 2019-004 High Sierra, säkerhetsuppdatering 2019-004 Sierra

Lanserad 22 juli 2019

AppleGraphicsControl

Tillgängligt för: macOS Mojave 10.14.5

Effekt: Ett program utan rättigheter kan läsa det begränsade minnet

Beskrivning: Ett valideringsproblem hanterades genom förbättrad indatasanering.

CVE-2019-8693: Arash Tohidi på Solita

autofs

Tillgängligt för: macOS Sierra 10.12.6, macOS Mojave 10.14.5, macOS High Sierra 10.13.6

Effekt: Extrahering av en zip-fil innehållande en symbollänk till en slutpunkt i en NFS-montering som kontrolleras av en angripare kan kringgå Gatekeeper

Beskrivning: Detta åtgärdades genom ytterligare Gatekeeper-kontroller av filer som monterats genom en nätverksresurs.

CVE-2019-8656: Filippo Cavallarin

Bluetooth

Tillgängligt för: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.5

Effekt: En fjärrangripare kan orsaka körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2018-19860

Bluetooth

Tillgängligt för: macOS Sierra 10.12.6, macOS Mojave 10.14.5, macOS High Sierra 10.13.6

Effekt: En angripare med en privilegierad nätverksposition kan manipulera Bluetooth-trafik (nyckelförhandling av Bluetooth – KNOB)

Beskrivning: Ett indatavalideringsproblem förekom i Bluetooth. Problemet har åtgärdats genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2019-9506: Daniele Antonioli på SUTD, Singapore, dr Nils Ole Tippenhauer på CISPA i Tyskland och professor Kasper Rasmussen på University of Oxford i England

Ändringarna för det här problemet mildrar CVE-2020-10135.

Lades till 13 augusti 2019, uppdaterat 25 juni 2020

Carbon Core

Tillgängligt för: macOS Mojave 10.14.5

Effekt: En fjärrangripare kan orsaka körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med användning av tidigare använt minne åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2019-8661: natashenka på Google Project Zero

Core Data

Tillgängligt för: macOS Mojave 10.14.5

Effekt: En fjärrangripare kan läcka minne

Beskrivning: Ett problem med läsning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2019-8646: natashenka på Google Project Zero

Core Data

Tillgängligt för: macOS Mojave 10.14.5

Effekt: En fjärrangripare kunde orsaka ett oväntat programavslut eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2019-8660: Samuel Groß och natashenka på Google Project Zero

CUPS

Tillgängligt för: macOS Sierra 10.12.6, macOS Mojave 10.14.5, macOS High Sierra 10.13.6

Effekt: En angripare i en privilegierad nätverksposition kan köra opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med buffertspill åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2019-8675: Stephan Zeisberg (github.com/stze) på Security Research Labs (srlabs.de)

CVE-2019-8696: Stephan Zeisberg (github.com/stze) på Security Research Labs (srlabs.de)

Lades till 14 augusti 2019, uppdaterades 17 september 2019

Diskhantering

Tillgängligt för: macOS Mojave 10.14.5

Effekt: Ett skadligt program kan köra opålitlig kod med systembehörighet

Beskrivning: Ett problem med minnesinitiering åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2019-8539: ccpwd i samarbete med Trend Micro's Zero Day Initiative

Posten lades till 17 september 2019

Diskhantering

Tillgängligt för: macOS Mojave 10.14.5

Effekt: Ett program kan köra opålitlig kod med systembehörighet

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2019-8697: ccpwd i samarbete med Trend Micros Zero Day Initiative

FaceTime

Tillgängligt för: macOS Mojave 10.14.5

Effekt: En fjärrangripare kan orsaka körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2019-8648: Tao Huang och Tielei Wang i Team Pangu

Hittat i appar

Tillgängligt för: macOS Mojave 10.14.5

Effekt: En fjärrangripare kan läcka minne

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrade kontroller.

CVE-2019-8663: natashenka på Google Project Zero

Game Center

Tillgängligt för: macOS Mojave 10.14.5

Effekt: En lokal användare kan läsa en konstant kontoidentifierare

Beskrivning: Problemet hanterades med en ny behörighet.

CVE-2019-8702: Min (Spark) Zheng och Xiaolong Bai på Alibaba Inc.

Lades till 24 februari 2020

Grapher

Tillgängligt för: macOS Mojave 10.14.5

Effekt: Ett program kan köra opålitlig kod med systembehörighet

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2019-8695: riusksk på VulWar Corp i samarbete med Trend Micros Zero Day Initiative

Grafikdrivrutiner

Tillgängligt för macOS Mojave 10.14.5 och macOS High Sierra 10.13.6

Effekt: Ett program utan rättigheter kan läsa det begränsade minnet

Beskrivning: Ett valideringsproblem hanterades genom förbättrad indatasanering.

CVE-2019-8691: Aleksandr Tarasikov (@astarasikov), Arash Tohidi på Solita, Lilang Wu och Moony Li på Trend Micros Mobile Security Research Team i samarbete med Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2019-8692: Lilang Wu och Moony Li på Trend Micro Mobile Security Research Team i samarbete med Trend Micros Zero Day Initiative

Uppdaterades 25 juli 2019

Heimdal

Tillgängligt för: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.5

Effekt: Det fanns ett problem i Samba som gjorde det möjligt för angripare att utföra obehöriga åtgärder genom att snappa upp kommunikation mellan tjänster

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrade kontroller som förhindrar obehöriga åtgärder.

CVE-2018-16860: Isaac Boukris och Andrew Bartlett från Samba Team and Catalyst

IOAcceleratorFamily

Tillgängligt för: macOS Mojave 10.14.5

Effekt: Ett program kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2019-8694: Arash Tohidi på Solita

libxslt

Tillgängligt för: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.5

Effekt: En fjärrangripare kan visa känslig information

Beskrivning: Ett stackspill åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2019-13118: hittad av OSS-Fuzz

Överblick

Tillgängligt för: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.5

Effekt: En angripare kan utlösa ett problem med användning av tidigare använt minne i ett program som deserialiserar ett obetrott NSDictionary

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrade kontroller.

CVE-2019-8662: natashenka och Samuel Groß på Google Project Zero

Safari

Tillgängligt för: macOS Mojave 10.14.5

Effekt: Besök på en webbplats med skadligt innehåll kan leda till att adressfältet förfalskas

Beskrivning: Ett problem med inkonsekvent användargränssnitt åtgärdades med hjälp av förbättrad tillståndshantering.

CVE-2019-8670: Tsubasa FUJII (@reinforchu)

Säkerhet

Tillgängligt för: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6

Effekt: Ett program kan köra opålitlig kod med systembehörighet

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2019-8697: ccpwd i samarbete med Trend Micros Zero Day Initiative

sips

Tillgängligt för: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6

Effekt: Ett program kan köra opålitlig kod med systembehörighet

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2019-8701: Simon Huang(@HuangShaomang), Rong Fan(@fanrong1992) och pjf på IceSword Lab på Qihoo 360

Lades till 8 oktober 2019

Siri

Tillgängligt för: macOS Mojave 10.14.5

Effekt: En fjärrangripare kan läcka minne

Beskrivning: Ett problem med läsning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2019-8646: natashenka på Google Project Zero

Time Machine

Tillgängligt för: macOS Mojave 10.14.5

Effekt: Krypteringsstatusen i en Time Machine-säkerhetskopia kan vara felaktig

Beskrivning: Ett problem med inkonsekvent användargränssnitt åtgärdades med hjälp av förbättrad tillståndshantering.

CVE-2019-8667: Roland Kletzing på cyber:con GmbH

UIFoundation

Tillgängligt för: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.5

Effekt: Tolkning av ett Office-dokument med skadligt innehåll kan leda till att ett program avslutas oväntat eller till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med läsning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2019-8657: riusksk på VulWar Corp i samarbete med Trend Micros Zero Day Initiative

WebKit

Tillgängligt för: macOS Mojave 10.14.5

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till universell skriptkörning över flera sajter

Beskrivning: Det fanns ett logikproblem i hanteringen av inläsning av dokument. Problemet åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2019-8690: Sergei Glazunov på Google Project Zero

WebKit

Tillgängligt för: macOS Mojave 10.14.5

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till universell skriptkörning över flera sajter

Beskrivning: Det fanns ett logikproblem i hanteringen av synkron inläsning av sidor. Problemet åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2019-8649: Sergei Glazunov på Google Project Zero

WebKit

Tillgängligt för: macOS Mojave 10.14.5

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till universell skriptkörning över flera sajter

Beskrivning: Ett logikfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2019-8658: akayn i samarbete med Trend Micros Zero Day Initiative

WebKit

Tillgängligt för: macOS Mojave 10.14.5

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Flera minnesproblem åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2019-8644: G. Geshev i samarbete med Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2019-8666: Zongming Wang (王宗明) och Zhe Jin (金哲) från Chengdu Security Response Center på Qihoo 360 Technology Co. Ltd.

CVE-2019-8669: akayn i samarbete med Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2019-8671: Apple

CVE-2019-8672: Samuel Groß på Google Project Zero

CVE-2019-8673: Soyeon Park och Wen Xu på SSLab vid Georgia Tech

CVE-2019-8676: Soyeon Park och Wen Xu på SSLab vid Georgia Tech

CVE-2019-8677: Jihui Lu på Tencent KeenLab

CVE-2019-8678: en anonym forskare, Anthony Lai (@darkfloyd1014) på Knownsec, Ken Wong (@wwkenwong) på VXRL, Jeonghoon Shin (@singi21a) på Theori, Johnny Yu (@straight_blast) på VX Browser Exploitation Group, Chris Chan (@dr4g0nfl4me) på VX Browser Exploitation Group, Phil Mok (@shadyhamsters) på VX Browser Exploitation Group, Alan Ho (@alan_h0) på Knownsec, Byron Wai på VX Browser Exploitation

CVE-2019-8679: Jihui Lu på Tencent KeenLab

CVE-2019-8680: Jihui Lu på Tencent KeenLab

CVE-2019-8681: G. Geshev i samarbete med Trend Micro Zero Day Initiative

CVE-2019-8683: lokihardt på Google Project Zero

CVE-2019-8684: lokihardt på Google Project Zero

CVE-2019-8685: akayn, Dongzhuo Zhao i samarbete med ADLab på Venustech, Ken Wong (@wwkenwong) på VXRL, Anthony Lai (@darkfloyd1014) på VXRL och Eric Lung (@Khlung1) på VXRL

CVE-2019-8686: G. Geshev i samarbete med Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2019-8687: Apple

CVE-2019-8688: Insu Yun på SSLab vid Georgia Tech

CVE-2019-8689: lokihardt på Google Project Zero

Ytterligare tack

Klassrum

Vi vill tacka Jeff Johnson på underpassapp.com för hjälpen.

Game Center

Vi vill tacka Min (Spark) Zheng och Xiaolong Bai på Alibaba Inc. för deras hjälp.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.