Så här använder du Logga in med Apple

Logga in med Apple är ett snabbt, enkelt och privatare sätt att logga in i appar och på webbplatser med det Apple-ID du redan har.

Om Logga in med Apple

När du ser en knapp för Logga in med Apple i en app eller på en webbplats som deltar betyder det att du kan skapa ett konto och logga in med ditt Apple-ID. I stället för att använda ett konto från sociala medier eller fylla i formulär och välja ännu ett lösenord kan du bara trycka på knappen Logga in med Apple, granska informationen och logga in snabbt och enkelt med Face ID, Touch ID eller enhetens lösenkod.

Logga in med Apple är skapat från grunden för att respektera din integritet och låta dig hålla kontroll över dina personuppgifter. Första gången du loggar in kan appar och webbplatser bara be om ditt namn och din e-postadress för att skapa ett konto åt dig. Du kan använda Dölj min e-postadress – Apples reläservice för privata e-postadresser – för att skapa och dela en unik, slumpmässig e-postadress som vidarebefordras till din privata e-postadress. Då kan du få användbara meddelanden från appen utan att dela din privata e-postadress. Bara den registrerade utvecklaren för appen eller webbplatsen kan kommunicera med dig via e-postadressen och du kan avaktivera funktionen när som helst.

Logga in med Apple spårar eller profilerar dig inte när du använder dina favoritappar och -webbplatser och Apple behåller bara den information som krävs för att se till att du kan logga in och hantera ditt konto.

Det här behöver du

För att logga in i en app eller på en webbplats som erbjuder Logga in med Apple behöver du följande:

Logga in med Apple finns tillgängligt med deltagande appar och Apple-enheter med senaste mjukvara – iOS 13 eller senare, iPadOS 13 eller senare, watchOS 6 eller senare, macOS Catalina 10.15 eller senare och tvOS 13 eller senare – och med deltagande webbplatser i Safari. Du kan även använda Logga in med Apple med andra webbläsare och på andra plattformar, som Android eller Windows.

Logga in med Apple är inte tillgängligt för barn under 13. Åldersgränsen kan variera beroende på land eller region.

Använda Logga in med Apple på din Apple-enhet

Det är snabbt och enkelt att använda Logga in med Apple på valfri Apple-enhet med senaste mjukvara. Kontrollera att du är inloggad med ditt Apple-ID på din enhet.

1. Tryck på Logga in med Apple i appen eller på webbplatsen som deltar.
  2. Om appen eller webbplatsen inte ber om någon information för att skapa ditt konto bör du kontrollera att ditt Apple-ID stämmer och gå till steg 4.
  3. Om du blir ombedd att ange ditt namn och din e-postadress fyller Logga in med Apple automatiskt i informationen från ditt Apple-ID. Du kan ändra ditt namn om du vill och välja Dela min e-postadress eller Dölj min e-postadress
  4. Tryck på Fortsätt och bekräfta snabbt med Face ID, Touch ID eller enhetens lösenkod för att logga in. Om du inte har Face ID, Touch ID eller en lösenkod kan du ange ditt Apple-ID-lösenord.

Så länge du är inloggad på enheten förblir du automatiskt inloggad på de flesta appar.

Om du behöver logga in igen kan du bara trycka på Logga in med Apple igen och enkelt bekräfta med Face ID, Touch ID eller lösenkoden. Det fungerar likadant på dina andra Apple-enheter där du är inloggad med samma Apple-ID.

Använda Logga in med Apple på andra plattformar

Många appar finns tillgängliga på Apple-enheter, webben och andra plattformar, som Android eller Windows. Utvecklare kan lägga till Logga in med Apple överallt där de erbjuder sin app eller tjänst, så att du kan logga in snabbt och enkelt.

1. Tryck på Logga in med Apple i appen eller på webbplatsen som deltar.
  2. Ange ditt Apple-ID och lösenord när du ser en säker webbplats från Apple.
  3. Första gången du loggar in blir du ombedd att ange en verifieringskod från din betrodda Apple-enhet eller ett betrott telefonnummer. Kontrollera din enhet och ange koden. På webben kan du hoppa över det här steget i 30 dagar efter din första inloggning genom att välja att lita på webbläsaren som du använder.
  4. Om appen eller webbplatsen inte ber om någon information för att skapa ditt konto bör du kontrollera att ditt Apple-ID stämmer och gå till steg 6.
  5. Om du blir ombedd att ange ditt namn och din e-postadress fyller Logga in med Apple automatiskt i informationen från ditt Apple-ID. Du kan ändra ditt namn om du vill och välja Dela min e-postadress eller Dölj min e-postadress.
  6. Tryck på Fortsätt för att slutföra inloggningen.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.