Hjälpmedelsfunktioner för syn i iOS

Titta närmare på några av de kraftfulla funktioner som Apple bygger in i iPhone, iPad och iPod touch för att hjälpa personer som är blinda eller som ser dåligt.

iOS-enheter har många hjälpmedelsfunktioner som dem här nedanför och är riktade till personer som är blinda eller som ser dåligt för att de ska kunna använda sina enheter:

VoiceOver

VoiceOver är en skärmläsare som beskriver vad som händer på din enhet så att du kan navigera genom att lyssna och använda gester. Uppläsningshastigheten och tonhöjden i VoiceOver kan justeras till dina behov.

Aktivera och öva på VoiceOver

Tal vid skrift

När du slår på Tal vid skrift kommer din enhet säga de bokstäver och ord som du skriver samt autokorrigeringar och versaler när de visas. Du kan även trycka och hålla ned på ett ord för att höra textförutsägningar.

Få ljudfeedback när du skriver

Syntolkning

När du tittar på filmer på din iPhone, iPad eller iPod touch kan du slå på syntolkning för att få scenerna beskrivna för dig. Syntolkning kan också visas som standard så att du inte behöver slå på det varje gång.

Ställ in din enhet på att beskriva scener

Skärmhjälpmedel

Ändra hur innehåll visas på skärmen på din iPhone, iPad eller iPod touch med Skärmhjälpmedel som Färgfilter och Invertera färger. Du kan också justera färgintensitet, färgton och bildfrekvens på iPad Pro.

Justera skärmen på din enhet

Förstorare

Förstorare är en funktion i iOS som gör din iPhone eller iPad till ett förstoringsglas så att du kan zooma in på saker nära dig. Använd Förstorare för att läsa liten text, lägg till färgfilter för att öka läsbarheten och spara förstorade bilder i ditt bildbibliotek.

Använd din enhet som ett förstoringsglas

Dynamisk text

Du kan ändra typsnittsstorleken på din iPhone, iPad eller iPod touch för att göra det lättare att läsa. Typsnittsstorleken som du föredrar kommer användas på flera ställen som notiser, inbyggda appar som Mail, Meddelanden och Kalender samt andra appar som har stöd för dynamisk text.

Ändra typsnittsstorleken på din enhet