Om säkerhetsinnehållet i Safari 12.0.3

Det här dokumentet beskriver säkerhetsinnehållet i Safari 12.0.3.

Om säkerhetsuppdateringar från Apple

Apple skyddar sina kunder genom att aldrig avslöja, diskutera eller bekräfta säkerhetsproblem innan en fullständig utredning har genomförts och alla nödvändiga appkorrigeringar eller utgåvor är tillgängliga. De senaste uppdateringarna visas på sidan Säkerhetsuppdateringar från Apple.

Apples säkerhetsdokument hänvisar till sårbarheter (när det är möjligt) med hjälp av CVE-ID.

Mer information om säkerhet finns på sidan om Apples produktsäkerhet.

Safari 12.0.3

Släpptes 22 januari 2019

Safari-läsaren

Tillgängligt för: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6 och macOS Mojave 10.14.3

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till en attack med skriptkörning över flera sajter

Beskrivning: Ett problem med skriptkörning över flera webbplatser hittades i Safari. Problemet har åtgärdats genom förbättrad URL-validering.

CVE-2019-6228: Ryan Pickren (ryanpickren.com)

WebKit

Tillgängligt för: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6 och macOS Mojave 10.14.3

Effekt: bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med sammanblandning av typer åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2019-6215: lokihardt på Google Project Zero

WebKit

Tillgängligt för: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6 och macOS Mojave 10.14.3

Effekt: bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Flera minnesproblem åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2019-6212: Mike Zhang från The Pangu team, Wen Xu på SSLab vid Georgia Tech

CVE-2019-6216: Fluoroacetate i samarbete med Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2019-6217: Fluoroacetate i samarbete med Trend Micros Zero Day Initiative, Proteas, Shrek_wzw och Zhuo Liang på Qihoo 360 Nirvan Team

CVE-2019-6226: Apple

Uppdaterades 15 februari 2019

WebKit

Tillgängligt för: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6 och macOS Mojave 10.14.3

Effekt: bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2019-6227: Qixun Zhao på Qihoo 360 Vulcan Team

CVE-2019-6233: G. Geshev från MWR Labs i samarbete med Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2019-6234: G. Geshev från MWR Labs i samarbete med Trend Micros Zero Day Initiative

WebKit

Tillgängligt för: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6 och macOS Mojave 10.14.3

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till universell skriptkörning över flera sajter

Beskrivning: ett logikproblem åtgärdades med hjälp av förbättrad validering.

CVE-2019-6229: Ryan Pickren (ryanpickren.com)

WebKit

Tillgängligt för: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6 och macOS Mojave 10.14.3

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan avslöja känslig användarinformation

Beskrivning: ett logikfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2019-8570: James Lee (@Windowsrcer) på S2SWWW.com

Lades till 3 april 2019, uppdaterades 11 september 2019

Ytterligare tack

Safari-läsaren

Vi vill tacka Ryan Pickren (ryanpickren.com) för hjälpen.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.