Dela ditt wifi-lösenord från din iPhone, iPad eller iPod touch

Läs om hur du delar ditt lösenord till ett wifi-nätverk med vänner och familj.

Innan du börjar

• Slå på Wi-Fi och Bluetooth på båda enheterna. Om Internetdelning är aktiverat på någon av dem stänger du av det.
  • Kontrollera att ditt Apple-ID är tillagt i den andra personens Kontakter-app.
  • Håll den andra personens enhet i närheten så att den är inom räckvidden för Bluetooth och wifi.

Dela ditt wifi-lösenord

1. Se till att din enhet (den du delar lösenordet från) är olåst och ansluten till wifi-nätverket.
  2. Välj wifi-nätverket på den andra personens enhet (enheten som du vill ska ansluta).
  3. Tryck på Dela lösenord på din enhet. Tryck sedan på Klar.

Få mer hjälp

• Lösenordsdelning fungerar bara med Apple-enheter som har iOS 11 eller senare, samt macOS High Sierra eller senare.
  • Om du inte ser inställningsanimeringen startar du om de båda enheterna och försöker igen.
  • Om du ändå inte kan dela ditt wifi-lösenord ber du den andra personen att ange lösenordet manuellt.