Så här delar du ditt wifi-lösenord från din iPhone, iPad eller iPod touch

Läs om hur du delar ditt lösenord till ett wifi-nätverk med vänner och familj.

Innan du börjar

• Kontrollera att båda enheterna har den senaste versionen av iOS eller iPadOS eller macOS High Sierra eller senare.

• Aktivera wifi och Bluetooth på båda enheterna. Om någon enhet har Internetdelning aktiverat stänger du av det.

• Logga in på iCloud med ditt Apple-ID. Se därefter till att e-postadressen som du använder med ditt Apple-ID har sparats i den andra personens kontakter. Och se till att du har sparat den andra personens e-postadress i dina kontakter.

• Håll den andra personens enhet i närheten så att den är inom räckvidden för Bluetooth och wifi.

Så här delar du ditt wifi-lösenord

1. Se till att din enhet (den du delar lösenordet från) är olåst och ansluten till wifi-nätverket.

2. Välj wifi-nätverket på den andra personens enhet som du vill ansluta till.

3. Tryck på Dela lösenord på din enhet. Tryck sedan på Klar.

En iPhone-skärm som visar hur du delar ditt wifi-lösenord.