Om dubbla SIM-kort med två nano-SIM-kort inte fungerar i din iPhone

Läs om hur du löser problem du kan ha när du använder dubbla SIM-kort med två nano-SIM-kort och din iPhone inköpt i Fastlandskina, Hongkong eller Macao.

Det här behöver du

Dubbla SIM-kort kräver att du har iOS 12.1 eller senare, två nano-SIM-kort och en av följande iPhone-modeller:

• iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max

• iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max

• iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max

• iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max

• iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max

• iPhone XS Max, iPhone XR

iPhone-modellerna ovan köpta i Fastlandskina, Hongkong och Macao kan använda två fysiska SIM-kort. Om du köpte en iPhone SE (2:a eller 3:e generationen), iPhone 13 mini, iPhone 12 mini eller iPhone XS i Hongkong eller Macao, kan du få hjälp med dubbla SIM-kort med ett eSIM.

• Om du vill använda två olika operatörer måste din iPhone vara upplåst. I annat fall måste båda abonnemangen komma från samma operatör. Om en CDMA-operatör tillhandahåller ditt första SIM-kort har ditt andra SIM-kort inte stöd för CDMA. Kontakta operatören för mer information.

• Båda abonnemangen måste vara konfigurerade och klara att användas.

• Se till att du befinner dig i ett område som har täckning och kontrollera att det inte finns några serviceavbrott i ditt område.

Se till att du installerar båda nano-SIM-korten korrekt

Om du tror att varken SIM-kort eller SIM-kortplats fungerar, följer du dessa steg:

1. Ta bort SIM-facket och inspektera SIM-korten efter tecken på skada eller rost.

2. Ta bort dina SIM-kort ur SIM-facket och sätt sedan tillbaka SIM-korten igen som visas här.

Bilden visar SIM-fack med främre och bakre SIM-kort
  3. Kontrollera att du stänger SIM-facket helt så att det inte sitter löst.

4. Öppna Kontrollcenter och se till att båda operatörerna visas i statusfältet.

5. Gå till Inställningar > Mobilnät och kontrollera att båda abonnemangen visas.

6. Tryck på varje abonnemang och se efter så informationen stämmer.

I följande situationer bör du kontakta din operatör och be att få ett nytt nano-SIM-kort:

• Om ett SIM-kort inte fungerar i något av SIM-facken.

• Om ett SIM-kort inte passar eller är böjt.

Om det primära eller sekundära SIM-facket inte fungerar med fler än ett SIM-kort tar du bort SIM-kortet som fungerar och sätter endast in SIM-kortet som inte fungerar. Kontakta Apple-supporten

Om du har ett pågående samtal och det står Ingen täckning på andra linjen

Din iPhone kan använda ett mobilnät åt gången. När du använder en linje till att ringa visas Ingen täckning på den andra linjen. Om operatören har stöd för Wi-Fi-samtal med ditt andra telefonnummer och du har aktiverat Wi-Fi-samtal kan du svara på inkommande samtal på ditt andra telefonnummer. När du har ett pågående samtal på linjen som inte är din standardlinje för data måste du aktivera Wi-Fi-samtal för din standardlinje för data och aktivera Tillåt växling av mobildata för att ta emot samtal till din standardlinje för data.