Ansluta din Apple Watch till wifi

Om din iPhone inte är i närheten kan din Apple Watch ansluta till wifi. Du måste ha watchOS 5 eller senare för att välja vilket wifi-nätverk din Apple Watch ska ansluta till.

Wifi-inställningsskärmen

Välja ett wifi-nätverk

1. Öppna appen Inställningar på din Apple Watch.
  2. Tryck på Wi-Fi. Enheten söker automatiskt efter nätverk.
  3. Tryck på namnet på det nätverk som du vill koppla upp dig till. Apple Watch kan bara ansluta till wifi-nätverk på 2,4 GHz.
  4. Om du tillfrågas anger du lösenordet med Rita text. Om du vill ändra ett ritat tecken vrider du på Digital Crown för att visa fler alternativ som stor och liten bokstav.
  5. Tryck på Anslut.

Du kan använda ritad text på följande språk: engelska (Australien, Kanada, Storbritannien och USA), franska (Frankrike och Kanada), tyska och italienska.

Alternativ för att glömma det här nätverket på Apple Watch

Glömma ett wifi-nätverk

1. Öppna appen Inställningar på din Apple Watch.
  2. Tryck på Wi-Fi och tryck sedan på namnet på det nätverk som du är ansluten till.
  3. Tryck på Glöm det här nätverket.

Hitta kompatibla wifi-nätverk

Apple Watch kan anslutas till ett wifi-nätverk:

• Om din iPhone har anslutits till nätverket tidigare, medan klockan var ansluten via Bluetooth.
  • Om wifi-nätverket följer standarden 802.11b/g/n 2,4 GHz.

Din Apple Watch kan inte ansluta till exempelvis ett wifi-nätverk med 5 GHz eller offentliga nätverk som kräver inloggningar, abonnemang eller profiler. Sådana nätverk, som kallas låsta, kan vara gratis- och betalnätverk på exempelvis företag, skolor, studentboenden, lägenheter, hotell och butiker. När din Apple Watch ansluter till ett kompatibelt wifi-nätverk istället för iPhone-anslutningen, visas wifi-symbolenKontrollcenter.