Ansluta din Apple Watch till wifi

Om din iPhone inte är i närheten kan din Apple Watch ansluta till wifi. Du måste ha watchOS 5 eller senare för att kunna välja vilket wifi-nätverk din Apple Watch ska ansluta till.

Skärmen med wifi-inställningar

Välja ett wifi-nätverk

1. Öppna appen Inställningar på din Apple Watch.
  2. Tryck på Wi-Fi. Enheten söker automatiskt efter nätverk.
  3. Tryck på namnet på det nätverk som du vill koppla upp dig på. Om du har en Apple Watch Series 6 kan du ansluta till wifi-nätverk på 2,4 GHz eller 5 GHz. Apple Watch Series 5 och tidigare, och Apple Watch SE kan endast ansluta till wifi-nätverk på 2,4 GHz.
  4. Om du blir ombedd anger du lösenordet med Rita text eller Apple Watch-tangentbordet.
  5. Tryck på Anslut.

Du kan använda ritad text på följande språk: engelska (Australien, Kanada, Storbritannien och USA), franska (Frankrike och Kanada), tyska och italienska.

Alternativ för att glömma det här nätverket på Apple Watch

Glömma ett wifi-nätverk

1. Öppna appen Inställningar på din Apple Watch.
  2. Tryck på Wi-Fi och tryck sedan på namnet på det nätverk som du är ansluten till.
  3. Tryck på Glöm det här nätverket.

Hitta kompatibla wifi-nätverk

Apple Watch kan anslutas till ett wifi-nätverk:

• Om din iPhone har anslutits till nätverket tidigare, medan klockan var ansluten via Bluetooth.
  • Om wifi-nätverket är 802.11b/g/n 2,4 GHz (eller 5 GHz om du har en Apple Watch Series 6).

Din Apple Watch kan inte ansluta till exempelvis offentliga nätverk som kräver inloggningar, abonnemang eller profiler. Sådana nätverk, som kallas låsta, kan vara gratis- eller betalnätverk på exempelvis företag, skolor, studentboenden, lägenheter, hotell och butiker. När din Apple Watch ansluter till ett kompatibelt wifi-nätverk istället för till din iPhone-anslutning visas wifi-symbolenKontrollcenter.

Justera de automatiska inställningarna för internetdelning

1. Öppna appen Inställningar på din Apple Watch.
  2. Rulla ned och tryck på Wi-Fi.
  3. Rulla till Inställningar för automatisk internetdelning och tryck på/välj ett alternativ.