Använda Delningsförslag i Bilder

Med Delningsförslag skapar appen Bilder samlingar av bilder och videor tagna vid ungefär samma tidpunkt och på ungefär samma plats, vilket gör det enkelt att dela ögonblick.

De personer du delar med får ett meddelande med en länk till iCloud.com för att kunna se dina bilder. Din delade samling är aktiv i 30 dagar, men du kan sluta dela din samling när som helst.

Om du vill skapa ett utrymme för kontinuerlig samarbetsbaserad bilddelning kan du prova Delade album. Du kan även läsa mer om att skicka bilder och videor med Meddelanden.

Delningsförslag på iPhone

Så här delar du bilder med Delningsförslag

1. Aktivera iCloud-bilder på din iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Öppna appen Bilder.
  3. Klicka på fliken För dig och leta sedan upp Delningsförslag.
  4. Svep åt vänster för att bläddra i alla samlingar som föreslås och tryck sedan på en samling för att dela.
  5. Tryck på Nästa om du vill dela allt eller på Välj och avmarkera de bilder du inte vill ta med.
  6. Välj vilka personer du vill dela med. Om Bilder känner igen personer på bilderna visas deras namn automatiskt. Även personer som du tidigare har delat bilder med kan visas. Avmarkera alla som du inte vill ta med. Tryck på Lägg till personer om du vill välja fler vänner.
  7. Tryck på knappen Dela med Meddelanden. Ett meddelandefönster visas där mottagarna och en förhandsvisning av det meddelande som de kommer att få visas.
  8. Lägg till en kommentar om du vill och tryck sedan på knappen Skicka.

lägga till bilder i ditt eget bibliotek

Så här använder du Dela tillbaka för att slutföra samlingen

När mottagarna av din samling trycker på länken i Meddelanden öppnas Bilder, och alla objekt som du delade visas.* De kan trycka på Lägg till alla om de vill lägga dina bilder och videor med full upplösning i sina egna bibliotek.

Om Bilder upptäcker att det finns objekt i dina vänners bibliotek som kan vara från samma tid och plats visas avsnittet Dela tillbaka under samlingen du skickade. När de trycker på Visa, visar Bilder objekt som kan vara från samma tillfälle, till exempel bilder som de tog på en strandfest som ni var på tillsammans.

Dina vänner kan välja vilka objekt de vill dela tillbaka och sedan trycka på Dela för att skicka bilder till dig med andra perspektiv och ögonblick som du kanske missade.

* Om en mottagare öppnar länken i Meddelanden på Mac visas samlingen på en webbsida, och Dela tillbaka är inte tillgängligt.

Så här visar du samlingar som du nyligen har delat eller slutar dela

Under fliken För dig kan du se de samlingar som du har delat och sluta dela eventuella samlingar som fortfarande är tillgängliga. Gör så här:

1. Tryck på fliken För dig i appen Bilder och leta upp iCloud-länkar.
  2. Svep till vänster om du vill se de samlingar som du har delat eller tagit emot. Tryck på en samling för att visa de bilder och videor den innehåller.
  3. Om du vill sluta dela en av dina samlingar före tillgänglighetsgränsen på 30 dagar nås trycker du på knappen Mer den blå cirkeln med tre punkter och sedan på Stoppa delning. Bekräfta genom att trycka på Stoppa delning en gång till.