Aktiveringslås på Mac-datorer

Aktiveringslås har skapats för att hindra någon annan från att använda din Mac om den försvinner eller blir stulen.

Aktiveringslås skyddar din Mac, till och med om den försvinner eller blir stulen, och kan förbättra dina chanser att hitta den. När Aktiveringslås är aktivt krävs ditt Apple-ID-lösenord eller enhetens lösenkod innan någon kan inaktivera Hitta, radera eller återaktivera och använda din Mac. Även om du fjärraderar din Mac kan Aktiveringslås avskräcka andra från att återaktivera enheten utan din tillåtelse. Det enda du behöver göra är att aktivera Hitta och komma ihåg ditt Apple-ID och ditt lösenord.

Så här aktiverar du Aktiveringslås

Om din Mac uppfyller systemkraven för Aktiveringslås behöver du bara slå på Hitta för att aktivera Aktiveringslås:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Apple-ID.
  2. Välj iCloud i sidofältet och sedan Hitta min Mac till höger.

Aktiveringslås förblir aktiverat så länge Hitta är aktiverat. Läs mer om Hitta.

Så här inaktiverar du Aktiveringslås

Slå av Hitta för att inaktivera Aktiveringslås:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Apple-ID.
  2. Välj iCloud i sidofältet och avmarkera sedan Hitta min Mac till höger.
    Hitta inaktiveras också när du loggar ut från iCloud, till exempel när du förbereder dig för att sälja, ge bort eller byta in din Mac.

Om du inte har tillgång till din Mac kan du använda en webbläsare på en annan enhet för att ta bort Aktiveringslås.

Om din Mac har haft en tidigare ägare kan du ombes att ange någon annans Apple-ID i fönstret för Aktiveringslås. I så fall måste den tidigare ägaren ta bort Aktiveringslås åt dig.