Så här tar du bort aktiveringslåset

Läs om vad du ska göra om skärmen med aktiveringslåset visas på enheten eller om du uppmanas att ta bort aktiveringslåset från en enhet som är offline och som du inte har till hands.

Ta bort aktiveringslås på enheten

Följ anvisningarna på skärmen för att ange det Apple-ID och lösenkod som du använde för att ställa in din enhet eller enhetens lösenkod. Om du inte kommer ihåg ditt Apple-ID kan du försöka logga in med en e-postadress eller ett telefonnummer som du regelbundet använder för Apple-tjänster.

Läs om hur du hittar ditt Apple-ID eller nollställer lösenordet till ditt Apple-ID.

Ta bort aktiveringslås på webben om enheten är offline

Du kan kanske ta bort aktiveringslåset för iPhone på webben även om enheten inte är offline.

1. Gå till www.iCloud.com/find.

2. Logga in med ditt Apple‑ID, din e-postadress eller ditt telefonnummer och ange sedan ditt lösenord.

3. Välj enheten du vill ta bort från iCloud.

4. Klicka på Ta bort den här enheten.

Starta en supportbegäran

Om du behöver hjälp med att ta bort aktiveringslåset och har ditt inköpsbevis kan du starta en supportbegäran om aktiveringslåset.