Så här använder du Mörkt läge på Mac-datorn

I Mörkt läge blir det lättare att fokusera på uppgiften eftersom innehållet lyfts fram medan kontroller och fönster blir mörkare och smälter in med bakgrunden.

I macOS Mojave presenteras Mörkt läge, som ger skärmen ett helt nytt utseende som är mer skonsamt för ögonen och hjälper dig att fokusera på uppgiften. I Mörkt läge används ett schema med mörka färger över hela systemet, inklusive de program som medföljer Mac-datorn. Och det kan fungera också med program från tredje part.

Slå på Mörkt läge

1. Välj Systeminställningar från Apple-menyn ().
  2. Klicka på Allmänt.
  3. Välj Mörk från alternativen för Utseende längt upp i fönstret.

Så här fungerar Mörkt läge med en del program och funktioner

Vissa program och funktioner har särskilda inställningar och beteenden för Mörkt läge.

• Mail. I programmet Mail kan du välja om du vill använda mörk bakgrund i dina brev. Om du vill använda en ljus bakgrund i meddelanden medan Mörkt läge är aktiverat väljer du Mail > Inställningar sedan klickar du på fliken Läsa och avmarkerar Använd mörka bakgrunder i brev.
  • Safari. Safari tillåter inte att Mörkt läge ändrar utseendet på webbsidorna men du kan använda Safari-läsaren för att läsa sidorna i Mörkt läge.
  • Dynamiskt skrivbord. Om du slår på Mörkt läge medan du använder Dynamiskt skrivbord ser du bara nattbilden. Läs mer om att använda Mörkt läge med Dynamiskt skrivbord.