Så här glöms ett wifi-nätverk på din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac

Du kan se till att din Apple-enhet glömmer ett nätverk om du inte vill att enheten automatiskt ska ansluta till ett nätverk.

Din Apple-enhet kommer ihåg alla wifi-nätverk som enheten ansluts till, och den ansluter automatiskt till nätverket igen när den är inom räckvidd. Följ dessa steg för att låta en enhet glömma ett nätverk och lösenordet till det om du inte vill ansluta till nätverket igen eller om du vill ansluta med ett annat lösenord.

Glöm ett nätverk på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > Wi-Fi.
  2. Tryck på  bredvid wifi-nätverket som du vill att enheten ska glömma.
  3. Tryck på Glöm det här nätverket och tryck sedan på Glöm för att bekräfta.

Glöm ett nätverk på din Mac

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka på Nätverk.
  2. Välj Wi-Fi i listan till vänster.
  3. Klicka på knappen Avancerat.
  4. Wifi-panelen visar en lista med Primära nätverk. Välj wifi-nätverket som du vill att din Mac ska glömma.
  5. Klicka på borttagningsknappen (–) under listan. Klicka på Ta bort om du blivit ombedd att bekräfta.
  6. Klicka på OK.
  7. Klicka på Verkställ.

Läs mer

• Om du använder en övervakad enhet som hanterar anslutningar till wifi-nätverk kanske du inte har alternativet att glömma ett nätverk.
  • Som ett alternativ till att glömma ett nätverk på din enhet kan du stänga av automatisk anslutning för nätverket. Din enhet kommer fortfarande ihåg nätverket och dess lösenord, men enheten försöker inte ansluta till det automatiskt.
  • På din Mac kan du också dra nätverket till en lägre position i listan med Primära nätverk. Om ett annat nätverk i listan är tillgängligt försöker din Mac att ansluta till det nätverket innan den försöker ansluta till andra nätverk som finns längre ned i listan.