Om du upplever begränsad ljudkvaliteten när du använder Bluetooth-hörlurar med din Mac

Avsluta alla appar som använder dina Bluetooth-hörlurars inbyggda mikrofon och prova ljudet igen.

Läs hur Bluetooth-hörlurar ansluts

Ljudkvaliteten och volymen begränsas om du lyssnar på musik eller annat ljud via Bluetooth-hörlurar och sedan öppnar en app som använder Bluetooth-hörlurarnas inbyggda mikrofon. Du kanske också hör brus och knäppande ljud.

Det här beror på att Bluetooth har två lägen, ett för att lyssna på ljud i hög kvalitet och ett för att lyssna och prata via mikrofonen. När Bluetooth växlar till det andra läget begränsas ljudkvaliteten på det du spelar upp tills mikrofonen inte längre används.

Stäng appar som använder mikrofonen

Om ljudkvaliteten begränsas när du använder Bluetooth-hörlurar med din Mac avslutar du alla appar som använder Bluetooth-hörlurarnas mikrofon och ser till att panelen Ljud i Systeminställningar inte är öppen.

Välj dina hörlurar igen

Prova att välja dina Bluetooth-hörlurar igen om ljudkvaliteten fortfarande är begränsad:

1. Välj Apple-menyn () > Systeminställningar och klicka sedan på Ljud.
  2. Klicka på Utdata.
  3. Välj Inbyggda högtalare i listan över enheter och välj dina Bluetooth-hörlurar igen.