Delad styrning av ditt hem

Bjud in personer att styra ditt hem, redigera deras behörighet och tillåt dem att styra ditt hem oavsett var de befinner sig – allt med appen Hem.

Innan du börjar

Så här bjuder du in andra att styra dina HomeKit-tillbehör:

*HomePod och Apple TV är inte tillgängligt i alla länder och regioner.

Bjud in någon att styra ditt hem

Använd dessa steg för din enhet.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna appen Hem och tryck på heminställningssymbolen i det övre högra hörnet. Om du har fler hem inställda i appen Hem trycker du på Heminställningar och sedan på det hem som du vill bjuda in någon till.
  2. Tryck på Bjud in under Personer.
  3. Ange den personens Apple-ID som de använder med iCloud.
  4. Tryck på Skicka inbjudan.

På Mac-datorn

1. Öppna appen Hem.
  2. Gå till Redigera > Ändra hem i menyfältet. Om du har ställt in flera hem i appen Hem klickar du på Hem längst upp till vänster och sedan på det hem som du vill bjuda in någon till.
  3. Klicka på Bjud in under Personer.
  4. Ange den personens Apple-ID som de använder med iCloud.
  5. Klicka på Skicka inbjudan.

Acceptera en inbjudan om att styra ett hem

När någon bjuder in dig att styra hens hem får du en avisering i appen Hem på din iOS-enhet eller Mac. Acceptera inbjudan genom att följa stegen nedan.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna appen Hem och tryck på heminställningssymbolen.
  2. Tryck på Heminställningar.
  3. Tryck på Godkänn och sedan på Klar.

Tryck på heminställningssymbolen när du har accepterat inbjudan och tryck sedan på hemmets namn för att styra det.

På Mac-datorn

1. Öppna appen Hem och klicka på hemsymbolen i verktygsfältet.
  2. Klicka på 1 inbjudan.
  3. Klicka på Acceptera och sedan på Klar.

När du har accepterat inbjudan klickar du på hemsymbolen i verktygsfältet och sedan på hemmets namn för att styra det.

Tillåta fjärråtkomst och redigera behörighet för användare

Om du konfigurerar en hemhubb kan du hantera fjärråtkomst och redigera behörigheter för personer som du bjuder in att styra ditt hem. Om du inte har en hemhubb kan de bara styra dina tillbehör när de är hemma hos dig och är anslutna till ditt wifi-hemnätverk samt inom räckhåll för dina HomeKit-tillbehör.

Om du vill hantera fjärråtkomst och ändra behörigheter för en användare öppnar du appen Hem på en iOS-enhet eller Mac och följer stegen nedan.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Tryck på heminställningssymbolen. Tryck på Heminställningar och sedan på ett hem om du har flera hem.
  2. Tryck på den person som du vill redigera behörigheter för under Personer och välj sedan följande:
    • Tillåt fjärråtkomst: Aktivera om du vill tillåta användare att styra dina tillbehör från valfri plats. Stäng av om du bara vill tillåta användare att styra dina tillbehör när de är hemma hos dig.
    • Tillåt ändring: Aktivera om du vill tillåta att de lägger till och tar bort tillbehör, scenarier och andra användare.
  3. Tryck på Tillbaka och sedan på Klar.

På Mac-datorn

1. Gå till Redigera > Ändra hem i menyfältet. Klicka på Hem längst upp till vänster och välj ett hem om du har flera.
  2. Klicka på den person som du vill redigera behörigheter för under Personer och välj sedan följande:
    • Tillåt fjärråtkomst: Aktivera om du vill tillåta användare att styra dina tillbehör från valfri plats. Stäng av om du bara vill tillåta användare att styra dina tillbehör när de är hemma hos dig.
    • Tillåt ändring: Aktivera om du vill tillåta att de lägger till och tar bort tillbehör, scenarier och andra användare.
  3. Klicka på Tillbaka och sedan på Klar.

Ta bort en person eller lämna ett hem

Så här slutar du dela ditt hem med någon:

• På iPhone, iPad och iPod touch: Tryck på heminställningssymbolen. Tryck på Heminställningar och sedan på ett hem om du har flera hem. Tryck på användaren under Personer och sedan på Ta bort person.
  • På Mac: Öppna Redigera > Ändra hem. Klicka på Hem längst upp till vänster och klicka på ett hem om du har flera. Klicka på användaren under Personer och sedan på Ta bort person.

Så här lämnar du ett hem du bjöds in att dela:

• På iPhone, iPad och iPod touch: Tryck på heminställningssymbolen, Heminställningar och hemmet du vill lämna. Rulla sedan ner och tryck på Lämna hemmet.
  • På Mac: Gå till Redigera > Ändra hem och klicka sedan på Hem längst upp till vänster. Klicka på hemmet du vill lämna, rulla ner och klicka på Lämna hemmet.