Sätta in pengar på ditt Apple-ID

Med betalningsmetoden som du har registrerat kan du lägga till pengar till Apple-ID:t som du använder för köp i iTunes och App Store samt iCloud-lagringsutrymme.

Innan du kan lägga till pengar i ditt Apple-ID måste du ha en giltig betalningsmetod registrerad. Läs om betalningsmetoder som du kan använda med ditt Apple-ID.

Det är inte möjligt att lägga till pengar i ditt Apple-ID i alla länder eller regioner. Ta reda på om det går att sätta in pengar i ditt land eller din region och vilka betalningsmetoder du kan använda för att sätta in pengar.

En iPhone X som visar skärmen ”Lägg till pengar till Apple-ID” .

På en iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iTunes och App Store.
  2. Tryck på ditt Apple-ID och tryck sedan på Visa Apple-ID. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID. Läs hur du skapar ett Apple-ID om du inte har ett.
  3. Tryck på ”Lägg till Sätta in pengar på ditt Apple-ID till Apple-ID”.1
  4. Välj det belopp som du vill lägga till eller tryck på Annat om du vill ange ett specifikt belopp.
  5. Tryck på Nästa och bekräfta ditt val. En del betalningsmetoder kan uppmana dig att verifiera ditt köp med ett textmeddelande eller annan metod.

När du autentiserar betalningen sätts pengarna in på ditt Apple-ID. Du kan använda pengarna till köp i iTunes och App Store eller till att köpa mer iCloud-lagringsutrymme.

På en Mac eller PC

1. Öppna iTunes. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID. Läs hur du skapar ett Apple-ID om du inte har ett.
  2. Välj Konto > Visa mitt konto i menyraden högst upp på datorskärmen, eller högst upp i iTunes-fönstret.
    Ett iTunes-fönster med menyn Konto öppen i förgrunden. Visa mitt konto har valts. iTunes Store är öppen i bakgrunden.
  3. Logga in med ditt Apple-ID och klicka sedan på Visa konto.
  4. På sidan Kontoinformation bläddrar du till avsnittet ”Sätt in pengar på ditt Apple-ID”.1
  5. Klicka på det belopp du vill lägga till eller tryck på Annat om du vill ange ett specifikt belopp.
    Ett iTunes Store-fönster öppnas på skärmen ”Sätt in pengar på ditt Apple-ID”.
  6. Klicka på Nästa och bekräfta ditt val. En del betalningsmetoder kan uppmana dig att verifiera ditt köp med ett textmeddelande eller annan metod.

När du autentiserar betalningen sätts pengarna in på ditt Apple-ID. Du kan använda pengarna till köp i iTunes och App Store eller till att köpa mer iCloud-lagringsutrymme.

Läs mer

• Du kan inte använda butikskredit för att ge objekt till andra eller köpa objekt i Apple Online Store. Du kan heller inte betala ut butikskredit.
  • Visa saldot på din butikskredit på ditt Apple-ID i Inställningar på en iOS-enhet eller iTunes på en Mac eller PC.
  • Alla transaktioner finns i köphistoriken.

1. Beroende på ditt land eller region kan funktionen ”Sätt in pengar på Apple-ID” heta något annat.