Lägg till pengar till ditt Apple-ID

Med betalningsmetoden som du har registrerat kan du lägga till pengar till Apple-ID:t som du använder för köp i iTunes och App Store och iCloud-lagringsutrymme.

Innan du kan lägga till pengar till ditt Apple-ID måste du ha en giltig betalningsmetod registrerad. Läs om betalningsmetoder som du kan använda med ditt Apple-ID.

På en iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iTunes och App Store.
  2. Tryck på ditt Apple-ID och tryck sedan på Visa Apple-ID. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID. Läs hur du skapar ett Apple-ID om du inte har ett.
  3. Tryck på Lägg till pengar till Apple-ID1.
  4. Välj det belopp du vill lägga till eller tryck på Annat om du vill ange ett specifikt belopp.
  5. Tryck på Nästa och bekräfta ditt val. En del betalningsmetoder kan uppmana dig att verifiera ditt köp med ett textmeddelande eller annan metod.

När du autentiserar betalningen betalas pengarna in på ditt Apple-ID. Du kan använda pengarna till köp i iTunes och App Store eller till att köpa mer iCloud-lagringsutrymme.

På en Mac eller pc

1. Öppna iTunes. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID. Läs hur du skapar ett Apple-ID om du inte har ett.
  2. Välj Konto > Visa mitt konto i menyraden högst upp på datorskärmen, eller högst upp i iTunes-fönstret.
  3. Logga in med ditt Apple-ID och klicka sedan på Visa konto.

På sidan Kontoinformation:

1. Rulla till avsnittet Apple-ID-konto och klicka på ”Lägg till pengar till Apple-ID1.”
  2. Klicka på det belopp du vill lägga till eller tryck på Annat om du vill ange ett specifikt belopp.
  3. Klicka på Nästa och bekräfta ditt val. En del betalningsmetoder kan uppmana dig att verifiera ditt köp med ett textmeddelande eller annan metod.

När du autentiserar betalningen betalas pengarna in på ditt Apple-ID. Du kan använda pengarna till köp i iTunes och App Store eller till att köpa mer iCloud-lagringsutrymme.

Läs mer

• Du kan inte använda butikskredit till att ge objekt till andra eller köpa objekt i Apple Online Store. Du kan även inte betala ut butikskredit.
  • Visa mängden butikskredit på ditt Apple-ID i Inställningar på en iOS-enhet eller iTunes på en Mac eller PC.
  • Alla transaktioner finns i köphistoriken.

1 Beroende på ditt land eller region kan funktionen ”Lägg till pengar till Apple-ID” heta något annat.