Sätta in pengar på ditt Apple-ID

Använd din sparade betalningsmetod för att lägga till pengar på ditt Apple-ID. Du kan använda medlen för att köpa iCloud Storage, artiklar från App Store med mera.

Innan du kan lägga till pengar i ditt Apple-ID måste du ha en giltig betalningsmetod registrerad. Läs om betalningsmetoder som du kan använda med ditt Apple-ID. Eller lär dig att skapa ett Apple-ID om du inte har ett.

Det är inte möjligt att lägga till pengar i ditt Apple-ID i alla länder eller regioner. Ta reda på om det går att sätta in pengar i ditt land eller din region och vilka betalningsmetoder du kan använda för att sätta in pengar.

Lägg till pengar på ditt Apple-ID på en iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna App Store-appen.
  2. Klicka på ditt foto eller inloggningsknappen  längst upp på skärmen.
  3. Tryck på ”Lägg till pengar till Apple-ID”.
    iPhone som visar funktionen Lägg till pengar på Apple-ID.
  4. Välj det belopp som du vill lägga till eller tryck på Annat om du vill ange ett specifikt belopp.
    iPhone som visar belopp som du kan lägga till på ditt Apple-ID-saldo.
  5. Tryck på Nästa och bekräfta ditt val. En del betalningsmetoder kan uppmana dig att verifiera ditt köp med ett textmeddelande eller annan metod.

När du autentiserar betalningen sätts pengarna in på ditt Apple-ID. Du kan använda krediten för att göra inköp från App Store eller andra Apple-tjänster, eller för att köpa mer iCloud-lagring.

I vissa länder och regioner kan funktionen ”Lägg till pengar på Apple-ID” ha ett annat namn.

Lägg till pengar på ditt Apple-ID på en Mac eller pc

Om du kör macOS Catalina eller senare använder du App Store. Om du kör en tidigare version av macOS eller om du kör på en pc använder du iTunes.

1. Öppna App Store på din Mac. På en pc öppnar du iTunes för Windows. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  2. Öppna sidan Kontoinformation. Gör så här:
    • På en Mac väljer du Affär > Visa mitt konto från menyraden i skärmens överkant. Klicka sedan på Visa information längst upp på skärmen.
    • Välj Konto > Visa mitt konto högst upp i iTunes-fönstret på en pc. Logga in med ditt Apple-ID och klicka sedan på Visa konto.
  3. På sidan Kontoinformation bläddrar du till avsnittet ”Sätt in pengar på ditt Apple-ID”.
    Sidan Kontoinformation som visar alternativet Lägg till pengar på Apple-ID.
  4. Klicka på det belopp du vill lägga till eller tryck på Annat om du vill ange ett specifikt belopp.
    Skärmdump av App Store på Mac som visar belopp som du kan lägga till i ditt Apple-ID-saldo.
  5. Klicka på Nästa och bekräfta ditt val. En del betalningsmetoder kan uppmana dig att verifiera ditt köp med ett textmeddelande eller annan metod.

När du auktoriserar betalningen sätts pengarna in på ditt Apple-ID. Du kan använda krediten för att göra inköp från App Store eller andra Apple-tjänster, eller för att köpa mer iCloud-lagring.

I vissa länder och regioner kan funktionen ”Lägg till pengar på Apple-ID” ha ett annat namn.