Så här raderar du ditt Apple-ID-konto

Eftersom Apple ger dig kontroll över dina data och din integritet har du möjlighet att permanent radera ditt Apple-ID-konto när som helst oavsett anledning.

Den här artikeln ger information om och svar på vanliga frågor om att radera ditt Apple-ID-konto. Se till att läsa hela artikeln så att du förstår vad som händer när du raderar ditt Apple-ID.

Om att radera ditt Apple-ID

När ditt Apple-ID-konto raderas, raderas dina kontouppgifter och data som är kopplade till ditt Apple-ID permanent från Apple servrar, förutom vissa data som krävs för juridiska och/eller regulatoriska ändamål. Du kan inte logga in på ditt konto och kommer inte att kunna komma åt data, innehåll eller tjänster som var kopplade till ditt Apple-ID.

Bilder, videor, dokument och annat innehåll som du lagrar i iCloud raderas permanent, du kan inte ta emot meddelanden eller samtal som skickas till ditt konto via iMessage, FaceTime eller iCloud Mail och du kan inte logga in på eller använda tjänster såsom iCloud, App Store, iTunes Store, Apple Books, Apple Pay, iMessage, FaceTime och Hitta min iPhone. Dessutom avbokas Apple Store-möten och AppleCare-supportärenden.

Raderingen av Apple-ID:t är permanent. När du har raderat ditt konto kan Apple inte öppna det igen eller återskapa dina data. Om du inte tänker använda ditt konto på ett tag men kan komma att vilja använda det i framtiden rekommenderar vi att du tillfälligt inaktiverar kontot (om möjligt) istället för att radera det. En begäran om anonymitet kommer att behandlas som en begäran om radering och följer samma procedur.

Innan du begär radering av ditt Apple-ID

Vi rekommenderar att du vidtar vissa steg innan du begär att ditt Apple-ID raderas.

Så här raderar du ditt Apple-ID permanent

Logga in med ditt Apple-ID på privacy.apple.com på en Mac, pc, iPhone eller iPad och välj Begär att radera ditt konto.

När du begär radering av ditt konto får du en unik alfanumerisk åtkomstkod. Se till att du förvarar åtkomstkoden på en säker plats. Under en kort tidsperiod då din förfrågan bearbetas kan du kontakta Apple-supporten och ange din åtkomstkod. Då hjälper vi dig att ångra din förfrågan så att du kan fortsätta använda ditt Apple-ID.

Efter att du begärt radering av ditt Apple-ID

Efter att du har begärt att ditt Apple-ID-konto raderas bekräftar vi att förfrågan kommer från dig som kontoinnehavare. När verifieringen har slutförts raderas kontoinformation och data som är kopplade till ditt Apple-ID permanent från Apples servrar. Då kan du inte längre logga in på ditt konto eller komma åt data, innehåll, tjänster eller möten som var kopplade till ditt Apple-ID.

När du raderar ditt Apple-ID gör vi på Apple allt vi kan för att radera alla dina personuppgifter som är kopplade till ditt konto. Vi måste dock spara information om tidigare transaktioner för finansiell rapportering och vi kan även behöva spara viss information för en förlikning eller annan pågående juridisk process. Vi behåller också en enkelriktad hash av e-postadressen för det raderade kontot för att uppfylla juridiska skyldigheter och så länge det är nödvändigt för de legitima intressena att visa att vi följer dataskyddslagar och för kontosäkerhet. Denna hash för din e-postadress kommer att behållas som bevis på att Apple uppfyllde din begäran om radering. För domänkonton från tredje part (inte från Apple) tas enkelriktad hash bort efter sex år. För andra konton behålls denna hash i enlighet med vår lagringspolicy, som ses över regelbundet. Apple använder inte e-postadressens hash för något annat ändamål.

Vanliga frågor

Vad händer om jag ändrat mig efter att jag har begärt att mitt konto ska tas bort?

När din begäran behandlas kan du kontakta Apple-supporten När du har raderat ditt konto kan Apple inte avbryta din förfrågan, öppna ditt konto igen eller återskapa dina data.

Vad händer med min e-post och mina meddelanden i iCloud när mitt Apple-ID raderas?

När du raderar ditt Apple-ID raderas även alla meddelanden i iCloud permanent. Meddelanden som skickas till dig genom iCloud (Mail och iMessage) levereras inte.

Vad händer med musik, filmer, tv-program, böcker och appar som jag köpte med mitt konto?

När du raderar ditt konto förlorar du tillgång till tjänster i App Store, iTunes Store och Apple Books för det Apple-ID:t. Dessa tjänster omfattar, men är inte begränsade till:

• uppdatering av köpta appar

• hämtning av tidigare köpta objekt

• synkronisering av DRM-skyddade köp till iOS-enheter

• kopiering av DRM-skyddade objekt från en dator till en annan

• uppspelning av hyrda objekt

• auktorisering av datorer för att spela upp DRM-skyddade objekt som köpts

• åtkomst till iTunes-matchning, om du prenumererar

• åtkomst till säsongspass i iTunes

Innehåll utan DRM (Digital Rights Management), som iTunes-musikköp, fortsätter att fungera som vanligt när du tar bort ditt Apple-ID. DRM-fritt innehåll som lagras i iCloud-musikbiblioteket går dock inte att komma åt eller spela upp. Du bör hämta alla DRM-fria köp, iTunes-matchade låtar som du inte har kopior av och all annan musik och media innan du tar bort ditt konto.

Allt innehåll med DRM-skydd som du har köpt, såsom filmer, tv-program och appar, slutar fungera eller slutar uppdateras beroende på innehållstypen.

Vad händer med min App Store- eller iTunes Store-kredit när jag raderar mitt konto?

Oanvänt kreditsaldo på ditt konto kan inte lösas in eller återbetalas efter att ditt Apple-ID har tagits bort. Du kan antingen använda ditt saldo eller kontakta Apple-supporten för att begära en återbetalning innan du raderar ditt konto. Om du har en skuld till Apple måste du betala av den innan vi kan radera ditt konto.

Vad händer med mina prenumerationer?

Alla prenumerationer på tjänster såsom Apple Music, iCloud-lagring eller tjänster från tredje part som du prenumererar på med ditt Apple-ID eller som är kopplade till ditt Apple-ID avbryts i slutet av faktureringsperioden när du raderar ditt konto.

Vad händer med mitt Apple Pay Later-lån?

Innan du kan radera ditt Apple-ID måste alla återstående lånebetalningar du har med Apple Pay Later vara betalda.

Jag prenumererar på Apple Music via min operatör. Vad händer med min prenumeration?

Om du prenumererar på Apple Music genom en operatör och har kopplat ditt konto till Apple-ID-kontot som du raderar, kan du fortfarande strömma musik men du förlorar andra funktioner i Apple Music, som iCloud-musikbiblioteket.

Jag är familjesamordnare. Hur påverkas mina familjemedlemmar av att jag raderar mitt konto?

När du raderar ditt konto upplöses din familjegrupp och alla familjemedlemmar förlorar åtkomst till alla delade prenumerationer och delat innehåll. Alla DRM-skyddade låtar, filmer, tv-program, böcker och appar som tidigare har hämtats från andra familjemedlemmars samlingar kan inte längre användas av några familjemedlemmar.

Om du är samordnare för en familjedelningsgrupp där ett barn ingår raderas även barnets konto. Eller så kan du överföra barnets konto till en annan familj innan du begär radering av ditt Apple-ID.

Kan jag radera mitt barns konto?

Om du är familjens samordnare kan du radera ditt barns Apple-ID när du begär att ditt konto raderas. Ditt barn kan även begära att hans eller hennes Apple-ID raderas, vilket kräver ditt godkännande.

Begäran om godkännande skickas via e-post till den primära Apple-ID-e-postadressen för ditt familjesamordnare-konto. När du godkänner begäran från det här e-postmeddelandet kommer du att gå igenom processen att radera barnkontot.

Får jag fortfarande de köp som jag har genomfört online på apple.com/se?

Ja. Aktiva onlinebeställningar behandlas som vanligt efter att ditt konto har raderats.

Fortsätter pågående produktreparationer efter att jag har raderat mitt konto?

Ja. Om du raderar ditt Apple-ID avbryts inte redan pågående reparationer.

Apple-supporten hjälper mig för tillfället med något. Kan jag fortfarande få hjälp efter att jag har raderat mitt konto?

Apple-supporten kan hjälpa dig efter att du har raderat ditt konto. Alla ärenden som för närvarande är öppna avbryts dock och vi kan inte hjälpa dig med problem som är relaterade till ditt raderade konto.

Kan jag fortfarande använda min AppleCare-plan till att få service för min enhet?

Om din enhet omfattas av en AppleCare+-plan som betalas i sin helhet, kan du fortfarande använda planen för att få service efter att ditt konto har raderats om du inte avbryter planen och begär en återbetalning eller om du överför planen till någon annan.

Om din enhet täcks av en AppleCare+-prenumeration avslutas den prenumerationen i slutet av faktureringsperioden när du raderar ditt Apple-ID. Du kan få service för din enhet tills prenumerationen är avslutad.

Är mina kommande möten i Apple Store kvar efter att mitt konto raderats?

Nej. Möten eller reservationer som du har schemalagt i Apple Store avbryts när ditt konto raderas.

Jag är registrerad i uppgraderingsprogrammet för iPhone. Måste jag fortfarande göra betalningar efter att mitt Apple-ID raderats?

Ja. Om du är registrerad i uppgraderingsprogrammet för iPhone måste du fortsätta göra betalningar för din enhet. Eventuellt kan du dock inte göra fler uppgraderingsbeställningar online utan det kopplade Apple-ID:t.

Vad händer med mitt Apple Card-konto när mitt Apple-ID raderas?

När ditt Apple-ID raderas förlorar du åtkomst till ditt Apple Card-konto. Detta stänger också Apple Card-konton för alla andra ägare och deltagare på ditt delade Apple Card-familjekonto. All framtida kommunikation kommer att skickas till den postadress som finns hos Goldman Sachs. Om du har ett utestående saldo måste du fortsätta att betala minst det lägsta beloppet varje månad tills ditt kontosaldo är reglerat. För att hantera ditt Apple Card-konto och göra betalningar kontaktar du Goldman Sachs, den utfärdande banken för Apple Card.

Vad händer med mitt Apple Cash-konto när mitt Apple-ID raderas?

När ditt Apple-ID raderas förlorar du åtkomst till ditt Apple Cash-konto. Innan du raderar ditt Apple-ID måste du spendera ditt Apple Cash-saldo eller överföra det till en annan användare eller ett annat bankkonto. Om du är samordnaren för Apple Cash-familj måste alla familjemedlemmar som använder tjänsten också spendera eller överföra sitt saldo. Du kan även kontakta Apple-supporten och be om en check med återstående medel.

Innan du raderar ditt konto verifierar du din identitet med banken som utfärdar Apple Cash-kontot.* Det gör att din bank har tillräckligt med information för att starta en tvist åt dig, utfärda ett utdrag efter att ditt konto har raderats eller ge tillgång till handelskredit som du tagit emot efter att kontot har raderats.

Vad händer med mina resekort i Apple Pay när mitt Apple-ID raderas?

När ditt Apple-ID raderas förlorar du åtkomsten till resekort som du har ställt in med Apple Pay. Du kan välja att använda saldot innan du raderar eller kontakta kollektivtrafikleverantören för att begära en återbetalning av återstående saldo. Apple kan inte återbetala ett saldo eller en återbetalbar serviceavgift som är kopplad till ett resekort.

Jag distribuerar appar och annat innehåll på Apple-plattformar. Vad händer med mitt kontoinnehåll när mitt Apple-ID raderas?

När ditt konto raderas förlorar du tillgång till ditt butiksinnehåll genom App Store Connect och iTunes Connect. Om ditt konto är den juridiska Kontoinnehavaren kommer du inte att kunna acceptera eller förnya kontrakt och ditt innehåll kan förfalla eller tas bort från butiken om du inte tilldelar ditt innehåll en ny juridisk användare innan du begär att ditt konto raderas. Läs mer om hur du hanterar ditt utvecklarkonto.

Kan Apple fortfarande kontakta mig efter att jag har raderat mitt konto?

När du raderar ditt Apple-ID tas den kopplade e-postadressen och all annan kontaktinformation bort från Apples e-postlistor efter några dagar. Om du raderar ditt konto begränsas Apples möjlighet att kontakta dig angående produkter, garantier, anspråk, tvister och alla juridiska åtgärder som kan innebära att du får rätt till kompensation från Apple. I vissa fall, som om du har skickat ett e-postmeddelande direkt till oss om ett pågående problem, kan vi behålla en metod för att kontakta dig som inte är kopplad till ditt konto.

Om du begär radering av ett Apple-ID som använts för en arbetsansökan eller rekrytering på Apple kommer även din arbetssökandeprofil, informationen som är kopplad till den och kommande intervjuer eller möten raderas.

Vad händer med mina rapporter och klagomål när jag har raderat mitt konto?

När du tar bort ditt Apple-ID sparas informationen på ditt konto, inklusive din kontaktinformation, endast när det är nödvändigt för att behandla eventuella rapporter eller klagomål som du lämnat in på reportaproblem.apple.com eller contentreports.apple.com. Denna information sparas under en period på minst sex månader efter resultatet av sådana rapporter, och endast så länge som det är nödvändigt för att möjliggöra inlämning eller behandling av eventuella klagomål i samband med detta resultat. När du har raderat ditt konto kan du inte längre skicka in fler rapporter med ditt konto.

Kan jag använda den primära e-postadressen för mitt raderade Apple-ID-konto för att skapa ett nytt Apple-ID eller med ett annat befintligt Apple-ID-konto?

Nej, när ditt Apple-ID har raderats kan du inte använda e-postadressen som du använde med det för att skapa ett nytt Apple-ID så länge som Apple behåller en hash av e-postadressen. Dessutom kan du inte använda den e-postadressen med ett annat befintligt Apple-ID förutom som en e-postadress för nollställning. Om din primära e-postadress för Apple-ID är med en anpassad e-postdomän kan den aldrig återanvändas för att skapa ett Apple-ID efter att ditt Apple-ID har raderats, även om ägaren av domänen ändras.

Hur väljer jag bort direkt marknadsföring?

Du tas automatiskt bort från alla Apples e-postlistor när du raderar ditt Apple-ID.

Kan jag kontakta Apple om hur mina data hanteras?

Ja. Om du har frågor eller feedback om vår integritetspolicy eller andra ämnen kan du kontakta oss.

* Tjänsterna för att skicka och ta emot pengar med Apple Pay och Apple Cash-kort tillhandahålls av Green Dot Bank som är medlem i FDIC. Läs mer om villkoren.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.