Flytta ett barn till en annan grupp med Familjedelning

Barn under 13 år måste ingå i en familjegrupp som hanteras av en förälder eller vårdnadshavare. Om du vill ta bort ett barn från en grupp måste du eller en annan vårdnadshavare bjuda in barnet att gå med i sin grupp. Eller så kan den nuvarande familjesamordnaren radera barnets konto.

Bjud in barnet till en annan familj

Godkänn begäran

Radera barnets konto

Bjuda in barnet till en annan familj

Om du vill flytta ett barn till en annan familjegrupp måste du eller en annan vårdnadshavare bjuda in barnet. När du har skickat inbjudan måste barnets nuvarande familjesamordnare godkänna begäran på sin iPhone, iPad, iPod touch eller Mac. Då kommer barnet att flyttas från sin nuvarande familjegrupp till den andra familjegruppen.

Bjuda in ett barn från din iPhone, iPad eller iPod touch

Läs om hur du bjuder in barnet personligen med hjälp av stegen nedan.

iOS 16 eller senare

1. Gå till Inställningar.

2. Tryck på Familj.

3. Tryck påAdd Member buttonNo alt supplied for Image.

No alt supplied for Image
  4. Tryck på Bjud in andra.

5. Tryck på Bjud in personligen.

6. Be barnet att ange sitt Apple-ID och lösenord. Läs om vad du ska göra om barnet har glömt sitt lösenord.

7. Följ stegen som visas på skärmen.

8. Efter att barnets nuvarande familjesamordnare har godkänt begäran följer du stegen på skärmen för att ge samtycke som förälder och verifiera att du är vuxen.

Om du vill kontrollera status för begäran går du till Inställningar, trycker på Familj och trycker sedan på barnets namn.

iOS 15 eller tidigare

1. Gå till Inställningar.

2. Tryck på ditt namn och sedan på Familjedelning.

3. Tryck på Lägg till medlem.

4. Tryck på Bjud in personer.

5. Tryck på Bjud in personligen.

6. Be barnet att ange sitt Apple-ID och lösenord. Läs om vad du ska göra om barnet har glömt sitt lösenord.

7. Följ stegen som visas på skärmen.

8. Efter att barnets nuvarande familjesamordnare har godkänt begäran följer du stegen på skärmen för att ge samtycke som förälder och verifiera att du är vuxen.

För att kontrollera status för begäran går du till Inställningar, trycker på ditt namn, på Familjedelning och sedan på barnets namn.

Bjuda in ett barn från din Mac

Läs om hur du bjuder in barnet personligen med hjälp av stegen nedan.

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Familj. I macOS Monterey eller tidigare väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar och klickar sedan på Familjedelning.

2. Klicka på knappen Lägg till medlem. I MacOS Monterey eller tidigare klickar du på knappen Lägg tillinget alt medföljer bilden.

3. Klicka på Bjud in personer.

No alt supplied for Image
  4. Klicka på Bjud in personligen och klicka sedan på Fortsätt.

5. Be barnet att ange sitt Apple-ID och lösenord. Läs om vad du ska göra om barnet har glömt sitt lösenord.

6. Följ stegen som visas på skärmen.

7. Efter att barnets nuvarande familjesamordnare har godkänt begäran följer du stegen på skärmen för att ge samtycke som förälder och verifiera att du är vuxen.

Om du vill kontrollera status för begäran öppnar du Systeminställningar, klickar på Familj och klickar sedan på barnets namn. I macOS Monterey eller tidigare öppnar du Systeminställningar, klickar på Familjedelning och klickar sedan på barnets namn.

Godkänn begäran

Om du är barnets nuvarande familjesamordnare får du en notis när en samordnare från en annan familjegrupp bjuder in barnet att gå med i sin familj. Du kan godkänna direkt i meddelandet eller följa stegen nedan. Efter ditt godkännande flyttas barnet från din familjegrupp till den andra familjegruppen.

Läs om vad som händer när en familjemedlem lämnar gruppen

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Om barnet använder Apple Card Family eller Apple Cash Family stänger du barnets Apple Cash-konto och tar bort hen från det delade Apple Card-kontot.

2. Använd Watch-appen på din iPhone eller iPad för att ta bort enheten om du ställer in en Apple Watch åt barnet. Den nya föräldern eller vårdnadshavaren kan ställa in klockan i sin familjegrupp senare.

3. Gå till Inställningar för att godkänna inbjudan.

4. Leta reda på ett meddelande under ditt namn med texten ”Begäran om överföring av familj”.

5. Tryck på meddelandet och följ anvisningarna på skärmen.

På din Mac

1. Om barnet använder Apple Card Family eller Apple Cash Family stänger du barnets Apple Cash-konto och tar bort hen från det delade Apple Card-kontot.

2. Använd Watch-appen på din iPhone eller iPad för att ta bort enheten om du ställer in en Apple Watch åt barnet. Den nya föräldern eller vårdnadshavaren kan ställa in klockan i sin familjegrupp senare.

3. Om du vill godkänna inbjudan väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar eller Apple-menyn  > Systeminställningar.

4. Under ditt namn hittar du ett meddelande där det står att barnet har blivit inbjudet till Familjedelning.

5. Klicka på Fortsätt och följ anvisningarna på skärmen.

Radera barnets konto

Det går inte att ta bort barn under 13* år från en familjegrupp. Istället kan du eller en annan vårdnadshavare radera kontot och vid behov skapa ett nytt konto för barnet.

Läs om hur du tar bort ett barns Apple-ID

Skapa ett Apple-ID för ett barn

*Åldersgränserna varierar beroende på land och region.