Lägga till musik som ska spelas upp härnäst i kön

Du kan manuellt ändra ordningen som låtar spelas upp i med appen Musik eller iTunes, eller lägga till musik i kön för Apple TV eller HomePod.

En iPhone X som spelar upp en animering om svep upp på Spelas nu i appen Musik. Jason Mraz låt Have It All är pausad.

På iPhone, iPad, iPod touch eller en Android-telefon

1. Hitta en låt, ett album eller en spellista som du vill lyssna på efter det som spelas nu i appen Musik på din iOS-enhet eller appen Apple Music på en Android1.
  2. Tryck hårt på objektet för att använda 3D Touch eller tryck länge på objektet och tryck sedan på  Spela härnäst eller  Spela senare2. Du kan också trycka på ett album eller en spellista och sedan trycka på symbolen Fler alternativ på din iOS-enhet eller symbolen Fler alternativ på din Android-telefon och välja  Spela nästa eller  Spela senare2.

Låten eller låtarna på albumet eller i spellistan läggs till i kön Nästa. Musik som du väljer att spela upp härnäst kommer hamna högst upp i kön, medan musik som du väljer att spela upp senare kommer hamna längst ner.

Visa kön Nästa genom att trycka eller svepa uppåt på spelaren från skärmens nederkant för att öppna Spelas nu, och rulla sedan nedåt. Om du vill ändra ordning i din kö trycker du på symbolen Ändra ordning på din iOS-enhet eller symbolen Ändra ordning på din Android och drar en låt upp eller ned. Ta bort ett objekt från Nästa genom att svepa vänster på det och därefter trycka Ta bort.

Om du väljer att spela upp ett nytt album eller en ny spellista, får du möjligheten att spara kön eller rensa den.

1. Du kan också skapa en kö med podcastavsnitt i appen Podcaster på din iOS-enhet.

2.  Spela senare kanske inte visas, beroende på hur många objekt som finns i din kö.

På Mac eller pc

En bärbar Mac med ett öppet iTunes-fönster. Nästa-kön är öppen och markerad.

1. Hitta en låt, ett album eller en spellista som du vill lyssna på efter det som spelas nu med hjälp av iTunes.
  2. Högerklicka på objektet och välj Spela nästa eller Spela senare3

Musik som du väljer att spela upp härnäst kommer hamna högst upp i kön, medan musik som du väljer att spela upp senare kommer hamna längst ner.

Klicka på Nästa-knappen längst upp i iTunes-fönstret för att visa Nästa. Ändra låtordningen i kön genom att trycka och hålla på en låt, och sedan dra den uppåt eller nedåt i kön. Om du vill ta bort ett objekt från Nästa, håll muspekaren över objektet och klicka på symbolen Ta bort högst upp till vänster.

Om du väljer att spela upp ett nytt album eller en ny spellista, får du möjligheten att spara kön eller rensa den.

3. Spela senare kanske inte visas, beroende på hur många objekt som finns i din kö.

En iPhone X med ljudomkopplaren öppen i Kontrollcenter.

På en Apple TV eller HomePod

Om du har en Apple TV eller HomePod i närheten och en prenumeration på Apple Music, kan du använda appen Musik på iPhone, iPad, eller iPod touch för att styra vad som spelas upp härnäst.4

Öppna appen Musik på din iOS-enhet. Tryck eller svep uppåt på spelaren från skärmens nederkant för att öppna Spelas nu, och tryck sedan på AirPlay-symbolen. Du kommer se separata kort för varje Apple TV eller HomePod tillsammans med det vanliga alternativet att använda AirPlay för att strömma ljud från din iPhone, iPad eller iPod touch till en annan enhet. Tryck på kortet för den enhet du vill styra.

När du har tryckt på kortet för din enhet, kommer det du ser i appen Musik att återspegla både vad som spelas just nu och kön Nästa för din Apple TV eller HomePod.

Om du väljer att spela någon låt som nästa eller senare, eller som du flyttar låten uppåt eller nedåt i kön Nästa, påverkar det låtordningen för just den enheten.

Om du har en annan Apple TV eller HomePod i ett annat rum, kan du skapa egna låtköer för dem.5

4. Du kan välja vad som spelas härnäst från iTunes på en Mac genom att klicka på AirPlay-knappen.

5. Du kan även välja vad som ska spelas härnäst från en annan Apple TV. När du är på hemskärmen, tryck och håll på Spela upp/paus-knappen på din Siri Remote eller Apple TV Remote. Svep sedan höger på touch-ytan för att visa fler destinationer att spela upp ljudet på.

Skapa delade köer

Om du är på besök hos vänner eller om du har gäster på besök, kan ni alla styra6 vad spelas upp härnäst i kön på en Apple TV eller HomePod. Den som vill lägga till en låt i kön måste ha Apple Music. Är du inte prenumererar, går det endast att ändra låtordningen.

Öppna appen Musik på din iOS-enhet. Tryck eller svep uppåt på spelaren från skärmens nederkant för att öppna Spelas nu, och tryck sedan på AirPlay-symbolen och därefter på kortet för den enhet som du vill hantera kön för.

Alla ändringar som någon gör i kön Nästa kommer synas i de andras enheter när de hanterar kön Nästa för en delad Apple TV eller HomePod.

6. Innan du kan vara med och dela kontroll, se till att du har den senaste versionen av iOS.