Så här hämtar och installerar du macOS

Hämta och installera nuvarande eller tidigare versioner av operativsystemet till en Mac på kompatibla Mac-datorer.

För att upprätthålla din dators säkerhet, stabilitet och kompatibilitet rekommenderar Apple att du använder den senaste macOS som är kompatibelt med din Mac. macOS-uppdateringar och uppgraderingar innehåller även de senaste funktionerna och inbyggda appar som Safari.

Använda Programuppdatering

Programuppdatering är det snabbaste och enklaste sättet att få macOS-uppdateringar och uppgraderingar, och det kan använda mindre lagringsutrymme för att hämta och installera dem.

Programuppdatering visar endast mjukvara som är kompatibel med din Mac. Om Programuppdatering säger att din Mac är uppdaterad finns det för närvarande ingen ny mjukvara tillgänglig för din Mac-modell.

Så här uppdaterar du macOS med Programuppdatering

Använda macOS Återställning

Om du vill installera om macOS, eller om din Mac inte startar helt eftersom den inte har ett fungerande operativsystem, kan du använda det inbyggda återställningssystemet för att installera om macOS.

Så här installerar du om macOS från macOS Återställning

Använda App Store

Om du vill hämta macOS från App Store måste du hämta det från en Mac som är kompatibel med det macOS. Om din Mac inte är kompatibel är Hämta-knappen nedtonad i App Store, säger att macOS inte är kompatibelt med den här enheten eller att den begärda versionen av macOS inte är tillgänglig.

1. Använd de här länkarna för att hitta macOS i App Store. Om de här länkarna inte fungerar som förväntat försöker du igen med Safari som finns i mappen Program.

2. Klicka på knappen Hämta i App Store för att börja hämtningen. Programuppdatering kan öppnas och be dig att hämta därifrån.

3. När hämtningen till mappen Program är klar öppnas startskivan automatiskt. Följ installationsanvisningarna på skärmen. Eller avsluta utan att installera och lämna installationsprogrammet i mappen Program för senare användning.

Använd en webbläsare för äldre versioner

Dessa äldre macOS-versioner är tillgängliga som skivavbilder som du kan hämta med din webbläsare. Om du vill hämta installationsprogrammet från skivavbildningen måste du använda en Mac som är kompatibel med det macOS-systemet.

1. Använd följande länkar för att hämta en skivavbildningsfil (.dmg) till macOS. Om de här länkarna inte fungerar som förväntat försöker du igen med Safari som finns i mappen Program.

2. Dubbelklicka på .dmg-filen för att öppna den och se paketfilen, .pkg, inuti.

3. Dubbelklicka på .pkg-filen och följ sedan anvisningarna på skärmen för att installera installationsprogrammet till macOS i mappen Program.

4. Öppna mappen Program och dubbelklicka på startskivan för macOS, som heter Installera [Versionsnamn]. Följ installationsanvisningarna på skärmen.

Använd ett startbart installationsmedium

En startskiva kan vara användbar om du vill installera macOS på flera datorer utan att hämta installationsprogrammet varje gång, eller när du inte kan installera med macOS Återställning eller med de andra metoderna.

För att hämta ett installationsprogram som är lämpligt för att skapa en startskiva använder du App Store eller använder en webbläsare för att hämta från en kompatibel Mac. Mac-datorn måste också använda macOS High Sierra eller senare, den senaste versionen av macOS Sierra eller den senaste versionen av OS X El Capitan.

Så här skapar du en startbar installerare för macOS

Om du behöver hjälp

Om ett fel inträffade vid uppdatering eller installation av macOS

Om du behöver mer lagringsutrymme för att kunna hämta eller installera

Om din Mac inte startar helt