Så här hämtar du macOS Sierra

Apple rekommenderar High Sierra, den senaste versionen av macOS, som ger de senaste säkerhets- och kompatibilitetsförbättringarna. Men om du behöver den föregående versionen kan du hämta Sierra här.

Kan din Mac använda Sierra?

macOS Sierra kräver någon av följande Mac-modeller och versioner av macOS. Det kräver även minst 2 GB minne och 8,8 GB lagringsutrymme. Du hittar modell, minne, lagring och version av macOS för din Mac genom att välja Om den här datorn från Apple-menyn ().

• OS X El Capitan
  • OS X Yosemite
  • OS X Mavericks
  • OS X Mountain Lion
  • OS X Lion

* Den version av macOS som medföljde Mac-datorn är den tidigaste version som är kompatibel med den Mac-datorn.

Hämta Sierra från App Store

Nu när High Sierra är tillgängligt bör du uppgradera till High Sierra istället för till Sierra. Av säkerhets- och kompatibilitetsskäl rekommenderar Apple alltid den senaste versionen av macOS.

Använd dessa steg om du fortfarande behöver Sierra:

1. Använd den här länken för att öppna sidan för macOS Sierra på App Store: Hämta macOS Sierra.
  2. Klicka på knappen Hämta på sidan för macOS Sierra. Om din Mac är kompatibel med Sierra hämtas en fil med namnet Installera macOS Sierra till mappen Program.
  3. När hämtningen är slutförd öppnas installationsprogrammet automatiskt. Klicka på Fortsätt och följ anvisningarna på skärmen.

Har du inte Mac App Store?

Om du använder Leopard uppgraderar du till Snow Leopard för att få App Store. Sök sedan efter programuppdateringar genom att välja Programuppdatering från Apple-menyn. När du har installerat alla Snow Leopard-uppdateringar bör du ha programmet App Store.

Läs mer

• Under installationen kan Mac-datorn komma att startas om flera gånger. Sedan utförs några inledande inställningsåtgärder i bakgrunden. Medan dessa åtgärder utförs kan vissa aktiviteter som Spotlight och Mail verka långsammare än förut.
  • Om du har hårdvara eller mjukvara som inte uppfyller kraven för Sierra kanske du kan uppgradera till El Capitan, den tidigare versionen av macOS.
  • Om du tidigare har hämtat El Capitan, Yosemite, Mavericks eller en annan tidigare version av macOS, och din Mac-dator är kompatibel med den versionen, kan du hämta den igen från fliken Köpt i App Store.