Uppgradera till macOS Sierra

Om du har hårdvara eller mjukvara som inte är kompatibel med macOS Mojave eller macOS High Sierra kan du kanske uppgradera till macOS Sierra.

Kontrollera kompatibiliteten

Du kan uppgradera till macOS Sierra från OS X Lion eller senare på följande Mac-modeller. Din Mac behöver även minst 2 GB minne och 8,8 GB tillgänligt lagringsutrymme.

MacBook som lanserades sent 2009 eller senare
MacBook Air som lanserades sent 2010 eller senare
MacBook Pro som lanserades i mitten av 2010 eller senare
Mac mini som lanserades i mitten av 2010 eller senare
iMac som lanserades sent 2009 eller senare
Mac Pro som lanserades i mitten av 2010 eller senare

Du hittar din Mac-modell, minne, lagringsutrymme och version av macOS genom att välja Om den här datorn från Apple-menyn (). Om Mac-datorn inte är kompatibel med macOS Sierra visas ett meddelande i installationsprogrammet.

Göra en säkerhetskopia

Innan du installerar en uppgradering är det en bra idé att säkerhetskopiera din Mac. Med Time Machine är det enkelt, och andra metoder för säkerhetskopiering är också tillgängliga. Läs om att säkerhetskopiera din Mac.

Om anslutning

Eftersom det tar tid att hämta och installera macOS ska du se till att du har en pålitlig internetanslutning. Om du använder en bärbar Mac-dator ansluter du den till eluttaget.

Hämta macOS Sierra

Ta reda på om du kan uppgradera till macOS Mojave som är den senaste versionen av operativsystemet för Mac. Då kan du vara säker på att få det säkraste systemet och de senaste funktionerna.

Om du fortfarande behöver macOS Sierra använder du den här App Store-länken: Hämta macOS Sierra. Mac-datorn måste ha macOS High Sierra eller tidigare för att hämtningen ska fungera.

Påbörja installationen

Efter hämtningen öppnas installationsprogrammet automatiskt.

Klicka på Fortsätt och följ anvisningarna på skärmen. Det kan vara enklast att påbörja installationen på kvällen så att den kan slutföras över natten.

Låt installationen slutföras

Låt installationen slutföras utan att du försätter Mac-datorn i vila eller stänger locket. Din Mac kan startas om, visa en förloppsindikator eller en tom skärm flera gånger när den installerar både macOS och relaterade uppdateringar av den fasta mjukvaran till Mac.