Om tillgänglighet för App Store och iTunes Store

Läs om ändringar som kan hindra dig från att redigera betalningsmetod eller komma åt App Store och iTunes Store.

Om du inte kan ändra betalningsmetod i App Store eller iTunes Store

Den 30 juni 2018 kommer Apple att implementera ändringar för att säkerställa att dina finansiella data är skyddade när du köper något i iTunes Store eller App Store. Som en följd av dessa ändringar kommer du inte längre att kunna ändra din Apple-ID-betalningsinformation från enheter som använder följande versioner av Apple-mjukvara:

• iOS 4.3.5 eller tidigare
  • macOS 10.8.5 eller tidigare
  • Apple TV mjukvara 6.2.1 eller tidigare1

Om du använder en av dessa versioner på din enhet och behöver ändra betalningsmetod2 uppdaterar du enheten till den senaste versionen av mjukvaran.

1. Alla Apple TV-enheter (2:a generationen) påverkas.

2. Läs mer om hur du ändrar din betalningsmetod.

Om du inte kan komma åt iTunes Store på din enhet

Den 25 maj 2018 implementerade Apple förändringar i säkerheten som gör att pc-datorer med Windows XP eller Vista samt Apple TV (1:a generationen) inte längre kommer att kunna använda iTunes Store.

Pc-datorer med Windows XP eller Vista

Om du har en pc med Windows XP eller Vista, stöds inte din dator längre av Microsoft och du kan inte använda den senaste versionen av iTunes eller komma åt iTunes Store.

Du kan fortsätta att använda tidigare versioner av iTunes på din Windows-dator men utan support från Apple. Du kommer dock inte att kunna köpa något från iTunes Store eller hämta om tidigare köp på den datorn.

När du vill köpa något från iTunes Store och hämta om tidigare köp använder du Windows 7 eller senare med den senaste versionen av iTunes.3

Apple TV (1:a generationen)

Om du har en Apple TV (1:a generationen) kan du inte använda iTunes Store. Apple TV-enheter (1:a generationen) är utrangerade Apple-produkter och kommer inte att uppdateras.

Om du vill komma åt iTunes Store på Apple TV, använder du en Apple TV med Apple TV mjukvara 5.0 eller senare.4

3. Den senaste versionen av iTunes finns för pc-datorer med Windows 7 eller senare. Hämta den senaste versionen på apple.com/itunes eller från Microsoft Store.

4. Läs mer om de senaste Apple TV-modellerna på apple.com/se/tv.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.