Använd Fokuset Kör bil på din iPhone för att koncentrera dig på vägen

Med iOS 15 hjälper fokusläget Kör bil dig att fokusera på vägen. När du aktiverar det tystas eller begränsas textmeddelanden och andra aviseringar.

När du har ställt in Fokuset Kör bil kan du be Siri att läsa svaren för dig Inkommande samtal är endast tillåtna när din iPhone är ansluten till bilens Bluetooth-system CarPlay eller ett handsfree-tillbehör.

Ställa in Fokuset Kör bil

1. Gå till Inställningar > Fokus, tryck på knappen Lägg tillNo alt supplied for Image och tryck sedan på Kör bil.

2. Tryck på Anpassa fokus.

Startskärmen för att ställa in fokuset Kör bil i Inställningar > Fokus
  3. Följ instruktionerna på skärmen för att ställa in dina alternativ, som Tillåtna notiser.

Slå på eller av Fokuset Kör bil

Om du redan har ställt in Fokuset Kör bil kan du snabbt slå på eller av det från Kontrollcenter:

1. Öppna Kontrollcenter.

2. Tryck på och håll ned Fokus och tryck sedan på Kör bil för att slå på eller av det.

Fokuslägesvy i Kontrollcenter med fokuset Kör bil på

När någon skickar ett meddelande ser de att du tystade aviseringar, men de kan fortfarande meddela dig om något är brådskande. När någon skickar ett meddelande ser de att du tystade aviseringar, men de kan fortfarande meddela dig om något är brådskande.

Slå på Fokuset Kör bil automatiskt

1. Gå till Inställningar Fokus och tryck på Kör bil.

2. Tryck på Medan jag kör bil under Slå på automatiskt och välj sedan ett av dessa alternativ:

Inställningar för att aktivera Fokuset Kör bil
    • Automatiskt: Kör bil aktiveras baserat på upptäckt rörelse.

• Vid Bluetooth-anslutning i bilen: Kör bil aktiveras när din iPhone är ansluten till bilens Bluetooth-enheter.

• Manuellt: Kör bil kan aktiveras manuellt från Kontrollcenter.

• Aktivera med CarPlay: Kör bil aktiveras automatiskt när din iPhone är ansluten till CarPlay.

Anpassa notiser

Så här tillåter eller tystar du notiser från vissa personer:

1. Gå till Inställningar Fokus och tryck på Kör bil.

2. Tryck på Personer under Tillåtna notiser.

3. Tryck på Tillåt notiser från eller Tysta notiser från.

Notisinställningar för fokuset Kör bil
  4. Tryck på Lägg till personer och välj sedan de kontakter som du vill tillåta eller tysta notiser från.

Dela din fokusstatus

När du ställer in fokuset Kör bil kan du aktivera Fokusstatus så att appar visar att du har tystat notiser när andra skickar meddelanden till dig. Eftersom appar bara vet att du har tystat notiser men inte vilka Fokus som är på, delas aldrig namnet. Fokusstatus delas i appar när du har aktiverat Fokus och när du har gett en app behörighet.

Så här aktiverar du Fokusstatus:

1. Gå till Inställningar > Fokus.

2. Tryck på Fokusstatus.

3. Slå på Kör bil.

Inställningar för att dela fokusstatus i Inställningar > Fokus > Fokusstatus

*För att dela fokusstatus måste Dela mellan enheter vara på i Inställningar Fokus.

Slå på Auto-svar

Med Auto-svar får favoriter och dem som du tillåter aviseringar från ett autosvar när du har aktiverat Kör bil. De kan välja att meddela dig ändå genom att skicka ordet brådskande som ett extra meddelande.

1. Gå till Inställningar Fokus och tryck på Kör bil.

2. Tryck på Auto-svar.

3. Välj ett alternativ som Ingen, Senaste, Favoriter eller Alla kontakter.

Inställningar för autosvar för fokuset Kör bil i Inställningar > Fokus > Auto-svar

Härifrån kan du också anpassa det automatiska svarsmeddelande som andra får när de skickar ett meddelande till dig när fokuset Kör bil är aktiverat.

Läs mer

Läs mer om Fokus-funktionerna som låter dig koncentrera dig när du behöver lämna din enhet.