Om iOS 11-uppdateringar

iOS 11 introducerar hundratals nya funktioner på iPhone och iPad. De omfattar bland annat en helt ny App Store, en smartare och mer proaktiv Siri, förbättringar av Kamera och Bilder samt tekniker för förstärkt verklighet som gör det möjligt att skapa verkligt fängslande upplevelser. iOS 11 är också det största versionssläppet någonsin för iPad med kraftfulla multitaskingfunktioner, nya appen Filer och fler sätt att använda Apple Pencil.

Om du vill ha uppdateringen eller har problem med att uppdatera kan du läsa mer.

iOS 11.1.2

iOS 11.1.2 innehåller buggfixar för iPhone och iPad. Den här uppdateringen innehåller följande förbättringar:

• Löser ett problem som leder till att skärmen på iPhone X tillfälligt slutar reagera på tryckningar när temperaturen snabbt sjunker.
  • Åtgärdar ett problem som kunde orsaka förvrängningar i Live Photo-bilder och videor som tagits med iPhone X.

Information om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 11.1.1

iOS 11.1.1 innehåller buggfixar för iPhone och iPad. Den här uppdateringen innehåller följande förbättringar:

• Löser ett problem med tangentbordets autokorrigering.
  • Löser ett problem som ledde till att Hej Siri slutade fungera.

Mer information om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 11.1

iOS 11.1 introducerar fler än 70 nya emoji-symboler och innehåller buggfixar och förbättringar.

Emoji

• Fler än 70 nya emoji-symboler, inklusive nya typer av mat, djur, mytologiska varelser, olika kläder, mer uttrycksfulla smiley-ansikten, könsneutrala personer med mera.

Bilder

• Åtgärdar ett fel som kunde göra att vissa bilder såg suddiga ut.
  • Åtgärdar ett fel som kunde leda till att Live Photo-effekter spelades upp långsamt.
  • Korrigerar ett fel som kunde göra att vissa bilder inte visades i albumet Personer efter en återskapning från en iCloud-säkerhetskopia.
  • Korrigerar ett fel som kunde påverka prestanda vid svepning mellan skärmavbilder.

Tillgänglighet

• Förbättrat stöd för engelskt punktskriftsalfabet (Grade 2).
  • Förbättrad VoiceOver-tillgång i PDF-dokument på flera sidor.
  • Förbättrade VoiceOver-rotoråtgärder för att meddela inkommande notiser.
  • Menyn för VoiceOver-rotoråtgärder har förbättrade alternativ för att ta bort en app från appväxlaren.
  • Åtgärdar ett fel där alternativa tangenter inte visades för vissa användare när VoiceOver användes med touchmetod.
  • Åtgärdar ett problem där VoiceOver-rotorn alltid återvände till standardåtgärden i Mail.
  • Åtgärdar ett problem där VoiceOver-rotorn inte kunde radera meddelanden.

Andra förbättringar och korrigeringar

• Det finns nu återigen stöd för att komma åt appväxlaren genom att trycka på kanten av skärmen med 3D Touch.
  • Åtgärdar ett problem som ledde till att Mail-notiser visades på nytt på låsskärmen.
  • Åtgärdar ett problem i företagsmiljöer som förhindrade att data kunde flyttas mellan hanterade appar.
  • Korrigerar ett problem med vissa GPS-tillbehör från tredje part som ledde till felaktiga platsdata.
  • Åtgärdar ett problem där inställningarna för varning om pulsnivå visades i Apple Watch-appen på klockor från första generationen.
  • Åtgärdar ett problem där appsymboler inte visades i notiser på Apple Watch.

Mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 11.0.3

iOS 11.0.3 innehåller buggfixar för iPhone och iPad. Den här uppdateringen innehåller följande förbättringar:

• Löser ett problem som ledde till att ljud och haptisk återkoppling inte fungerade på en del iPhone 7- och 7 Plus-enheter.
  • Åtgärdar ett problem där gestinmatning slutade svara på vissa iPhone 6s-skärmar eftersom de inte hade reparerats med originaldelar från Apple.

Obs! Ersättningsskärmar som inte kommer från Apple kan ha sämre visuell kvalitet och kanske inte fungerar som förväntat. Apple-certifierade skärmreparationer utförs av pålitliga experter som använder originaldelar från Apple. Se support.apple.com/sv-se för mer information.

Information om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 11.0.2

iOS 11.0.2 innehåller buggfixar och förbättringar för iPhone och iPad. Den här uppdateringen:

• Åtgärdar ett problem som gjorde att det kunde höras ett knäppande ljud under samtal på ett litet antal iPhone 8- och 8 Plus-enheter.
  • Löser ett problem som kunde leda till att vissa bilder gömdes.
  • Åtgärdar ett problem som gjorde att det inte gick att öppna bilagor i S/MIME-krypterade e-brev.

Mer information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 11.0.1

iOS 11.0.1 innehåller buggfixar och förbättringar för din iPhone eller iPad.

Mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 11

App Store

• Helt nya App Store är utformad så att du kan upptäcka suveräna appar och spel varje dag.
  • I den nya fliken Idag upptäcker du nya appar och spel med berättelser, anvisningar och mycket mer.
  • I den nya fliken Spel hittar du nya spel och speltopplistor där du ser vad som är populärt just nu.
  • Fliken Appar innehåller handplockade appar, apptopplistor och appkategorier.
  • Appsidor innehåller fler videosmakprov, Editors' Choice-brickor, enklare tillgång till användarbetyg och information om köp inuti appar.

Siri

• Ny Siri-röst som är naturligare och uttrycksfullare.
  • Översätt engelska ord och fraser till kinesiska, franska, tyska, italienska eller spanska (beta).
  • Siri-förslag som bygger på hur du använder Safari, News, Mail och Meddelanden.
  • Fungerar med anteckningsappar för att skapa uppgiftslistor, anteckningar och påminnelser.
  • Fungerar med bankappar för kontoöverföringar och saldon.
  • Fungerar med appar som visar QR-koder.
  • Diktering på hindi och shanghainesiska.

Kamera

• Porträttläget stöder nu optisk bildstabilisering, HDR och True Tone-blixt.
  • Bilder och videor tar upp halva utrymmet med de nya HEIF- och HEVC-formaten för bilder och video.
  • Omdesignad uppsättning med nio filter som är optimerade för naturliga hudtoner.
  • Identifierar och skannar QR-koder automatiskt.

Bilder

• Live Photo-effekterna Loopa, Studsa och Lång exponering.
  • Stäng av ljudet, putsa eller välj en ny referensbild för Live Photo-bilder.
  • Minnesfilmer anpassar innehåll automatiskt för stående eller liggande riktning.
  • Över ett dussin nya minnestyper som omfattar husdjur, barn, bröllop och sportevenemang.
  • Albumet Personer är träffsäkrare och hålls uppdaterat på alla dina enheter med iCloud-bildbibliotek.
  • Stöd för animerade GIF-filer.

Kartor

• Inomhuskartor för större flygplatser och shoppingcenter.
  • Filförslag och information om hastighetsbegränsningar med färdbeskrivningar steg för steg.
  • Zoomning med en hand genom att trycka snabbt två gånger och svepa.
  • Flytta på enheten för att interagera med Flyover.

Stör ej medan jag kör

• Stänger automatiskt av notiser medan du kör och ser till att iPhone är tyst med avstängd skärm.
  • Frivilligt iMessage-autosvar som meddelar utvalda kontakter att du kör.

Nya funktioner som är utformade för iPad

• En helt ny Dock ger snabb tillgång till favorit- och senast använda appar och kan t.o.m. visas ovanpå aktiva appar.
    • Dock ändrar storlek så att du kan lägga till alla dina favoritappar.
    • Kontinuitets- och senast använda appar finns till höger.
  • Förbättrad Slide Over och Split View
    • Appar kan enkelt startas i Slide Over och Split View från Dock.
    • Slide Over och bakgrundsappar körs nu samtidigt.
    • Appar i Slide Over och Split View kan nu placeras på vänstra sidan av skärmen.
  • Dra och släpp
    • Flytta text, bilder och filer mellan appar på iPad.
    • Använd Multi-Touch till att flytta flera objekt samtidigt.
    • Appar öppnas automatiskt när du flyttar objekt mellan dem.
  • Märkning
    • Märkning fungerar på dokument, PDF-filer, webbsidor, bilder och annat.
    • Märk vad du vill på direkten i iOS. Placera bara Apple Pencil på det du vill märka.
    • Skapa en PDF och märk allt som kan skrivas ut.
  • Anteckningar
    • Skapa en ny anteckning direkt genom att trycka med Apple Pencil på låsskärmen.
    • Rita textbundet genom att helt enkelt placera Apple Pencil i brödtexten i en anteckning.
    • Sök i handskrift.
    • Dokumentskannern korrigerar skevhet automatiskt och använder bildfilter som tar bort skuggor.
    • Tabellstöd för att ordna och visa information.
    • Nåla fast viktiga anteckningar högst upp i listan.
  • Filer
    • Helt nya appen Filer som du använder till att bläddra bland, söka efter och ordna filer.
    • Fungerar med iCloud Drive och tredjepartsleverantörer av molnlagring.
    • Vyn Senaste med snabb tillgång till de senast använda filerna, oavsett vilken app eller molnlagring de kommer från.
    • Skapa mappar och sortera filer efter namn, datum, storlek och taggar.

QuickType

• Dra nedåt på bokstavstangenter för att mata in siffror, symboler och skiljetecken på iPad.
  • Stöd för tangentbord med enhandsgrepp på iPhone.
  • Nya tangentbord för armeniska, azerbajdzjanska, vitryska, georgiska, irländska, kannada, malayalam, maori, odia, swahili och walesiska.
  • Engelsk inmatning på pinyintangentbordet med 10-tangenter.
  • Engelsk inmatning på det japanska romajitangentbordet.

HomeKit

• Nya tillbehörstyper omfattar AirPlay 2-högtalare, sprinklers och kranar.
  • Utökade utlösare för närvaro och tid samt tillbehörsaktiverade utlösare.
  • Enkel installation av tillbehör med QR-kod och tryck för att parkoppla.

Förstärkt verklighet

• Tekniker för förstärkt verklighet som appar från App Store kan använda till att leverera innehåll ovanpå verkliga scener för interaktiva spel, engagerande shoppingupplevelser, industridesign och mycket annat.

Maskininlärning

• Kärntekniker för maskininlärning som appar från App Store kan använda till att leverera smarta funktioner med maskininlärningsdata som bearbetas på en enhet för höga prestanda och användarintegritet.

Andra funktioner och förbättringar

• Ett nytt Kontrollcenter samlar alla reglage på en sida.
  • Anpassade reglage i Kontrollcenter omfattar hjälpmedel, guidad åtkomst, förstorare, textstorlek, skärminspelning och Wallet.
  • Nu får du hjälp av Apple Music att upptäcka musik med vänner. Skapa en profil så att vänner kan lyssna på spellistor du har delat och se vilken musik du lyssnar på mest.
  • Nu innehåller Apple News Top Stories som är utvalda för dig, rekommendationer från Siri, dagens bästa videor i vyn Today och suveräna artiklar som har handplockats av våra redaktörer i den nya fliken Spotlight.
  • Apple Podcaster har en helt ny design. Använd Lyssna nu för att enkelt spela upp nya avsnitt eller fortsätta där du slutade. Program kan nu även ha säsonger, trailrar och bonusavsnitt.
  • Automatisk inställning loggar in dig på iCloud, iCloud-nyckelring, iTunes, App Store, iMessage och FaceTime med ditt Apple-ID.
  • Automatisk inställning återskapar enhetsinställningar, inklusive språk, region, nätverk, tangentbordsinställningar, platser du ofta besöker, hur du talar till Siri samt hem- och hälsodata.
  • Dela anslutningen till dina Wi-Fi-nätverk enkelt.
  • Ställ in notiser om lagringsoptimering och frigör utrymme i Inställningar för appar som Bilder, Meddelanden med flera.
  • Nödsamtal SOS ringer upp räddningstjänster baserat på aktuell plats och meddelar automatiskt dina nödkontakter, delar din platsinformation och visar ditt medicinska ID.
  • Med FaceTime kan du ta Live Photo-bilder från den andra personens Mac- eller iPhone-kamera.
  • Kontrollera flygstatus enkelt i Spotlight och Safari.
  • Definitioner, konverteringar och mattestöd i Safari.
  • Ryskengelsk dubbelspråkig ordbok.
  • Portugisisk-engelsk dubbelspråkig ordbok.
  • Stöd för arabiskt systemtypsnitt.

Hjälpmedel

• Stöd för VoiceOver-beskrivningar av bilder.
  • Stöd för VoiceOver-tabeller och -listor i PDF-filer.
  • Stöd för grundläggande sökförfrågningar när du skriver till Siri.
  • Stöd för uppläsning och punktskriftstextning av undertexter för videor.
  • Dynamisk text ökar textens och appgränssnittets storlek.
  • Omdesignad invertering av färger gör medieinnehåll enklare att se.
  • Förbättrade markeringsfärger i Läs upp markering och Läs upp skärm.
  • Reglagestyrningsskrift kan skanna och skriva hela ord åt gången.

Prestanda i iOS 11 är optimerade för 64-bitarsappar. Apputvecklarna måste uppdatera 32-bitarsappar innan de fungerar med den här versionen av iOS.

Vissa funktioner kanske inte är tillgängliga i alla länder eller alla områden. Mer information finns på http://www.apple.com/se/ios/feature-availability och http://www.apple.com/se/ios/whats-new.

Du hittar mer information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen på http://support.apple.com/sv-se/HT1222.