Använda ditt mobiltelefonnummer som ditt Apple-ID

När du skapar ett nytt Apple-ID i vissa länder eller regioner kan du använda ditt mobiltelefonnummer som användarnamn för ditt Apple-ID.

Så här fungerar det

Varje gång du ställer in en iPhone, iPad eller iPod touch kan du välja att logga in med ditt befintliga Apple-ID eller skapa ett nytt konto. Om du skapar ett nytt Apple-ID i iOS 11 eller senare kan du kanske i vissa länder eller regioner använda ditt mobiltelefonnummer som användarnamn. Använd ditt (+86) mobiltelefonnummer om du bor i Kina, fastlandet. Använd ditt (+91) nummer om du bor i Indien. Du kan kanske skapa ett nytt konto med ett telefonnummer på vissa Android-enheter, beroende på vilken operatör du har. Du behöver bara välja Skapa ditt Apple-ID från inloggningsskärmen för Apple-ID och följa anvisningarna för att skapa ditt nya konto.

När kontot har skapats kan du logga in med det på alla Apple-enheter och -tjänster. När du loggar in på en ny enhet, app eller tjänst anger du mobiltelefonnumret, inklusive din landskod, och ditt lösenord. Se till att använda samma Apple-ID oavsett var du loggar in så att dina Apple-enheter och -tjänster fungerar smidigt tillsammans.

Om du redan har ett Apple-ID som är en e-postadress kan du kanske inte ändra det till ett mobiltelefonnummer. Du kan dock koppla ditt konto till olika telefonnummer eller e-postadresser på din Apple-ID-kontosida.

Det här behöver du

Det här behöver du för att använda ditt mobiltelefonnummer som Apple-ID för att logga in:

• iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 11 eller senare
  • Mac med macOS High Sierra eller senare
  • Apple Watch med watchOS 4 eller senare
  • Apple TV med tvOS 11 eller senare
  • Apple.com/se/iCloud.com och andra Apple-webbegenskaper*
  • Apple-tjänster på enheter från tredje part

*Beroende på hur du skapade ditt Apple-ID kan du uppmanas att ändra ditt användarnamn från ett telefonnummer till en e-postadress. Du kan även behöva ange ytterligare information.

Kontosäkerhet

Beroende på var du skapade ditt konto och hur många personuppgifter som är kopplade till det kan kraven på kontosäkerhet variera. När du använder en Apple-enhet är det bäst att använda tvåfaktorsautentisering. I vissa fall kan du uppmanas att gå igenom eller uppgradera din säkerhet när du loggar in på en Apple-enhet eller en Apple-webbplats.

Meddelanden från Apple

Eftersom det inte finns någon e-postadress kopplad till ett Apple-ID som baseras på ett telefonnummer skickas meddelanden från Apple till dig genom Meddelanden på din iPhone, iPad eller iPod touch och din Apple-ID-kontosida.

Om du vill vara säker på att få alla viktiga kontorelaterade meddelanden på alla dina iOS-enheter kan du logga in på iCloud, iMessage och FaceTime med ditt telefonnummer för Apple-ID:t. Om du loggar in på iCloud på en iPhone eller en annan iOS-enhet utan ett SIM-kort kan du inte använda FaceTime och iMessage. Du kan alltid se meddelanden från Apple på din Apple-ID-kontosida.

Ändra ditt Apple-ID till ett annat mobiltelefonnummer

Beroende på vilket land eller vilken region du bor i och hur du skapade ditt Apple-ID kan du kanske ändra ditt Apple-ID till ett annat mobiltelefonnummer från din Apple-ID-kontosida eller på din iPhone, iPad eller iPod touch.

I Kina, fastlandet, måste ditt nya Apple-ID vara ett annat (+86) mobiltelefonnummer. I Indien måste ditt nya Apple-ID vara ett annat (+91) mobiltelefonnummer.

Från din Apple-ID-kontosida

1. Logga ut från alla Apple-tjänster och enheter som använder ditt Apple-ID.
  2. Gå till appleid.apple.com/se och logga in.
  3. Klicka på Redigera i avsnittet Konto.
  4. Klicka på Redigera Apple-ID under Apple-ID.
  5. När du har angett mobiltelefonnumret som du vill använda som Apple-ID skickas en verifieringskod till det numret. Ange verifieringskoden från textmeddelandet i fälten.
  6. Logga in på alla Apple-tjänster igen med ditt nya Apple-ID.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Logga ut från alla Apple-tjänster och -enheter som använder ditt Apple-ID, utom den som du använder till att ändra ditt Apple-ID.
  2. Gå till Inställningar > [ditt namn] > Namn, telefon, e-post.
  3. Bredvid Tillgänglig på trycker du på Ändra > Ta bort.
  4. Tryck på Fortsätt och följ anvisningarna.
  5. När du har angett mobiltelefonnumret som du vill använda som Apple-ID skickas en verifieringskod till det numret. Ange verifieringskoden från textmeddelandet i fälten.
  6. Logga in på alla Apple-tjänster igen med ditt nya Apple-ID.

Om ditt nya mobiltelefonnummer redan är kopplat till ditt Apple-ID som ett iMessage-telefonnummer, delat telefonnummer eller betrott telefonnummer behöver du inte verifiera det.

Fick du inte koden? Om du använder iOS 11.3 eller senare på din iPhone kanske du inte behöver ange någon verifieringskod. I vissa fall kan ditt betrodda telefonnummer verifieras automatiskt i bakgrunden på din iPhone. Du behöver göra en sak mindre och ditt konto skyddas ändå av tvåfaktorsautentisering.

Om du flyttar till ett annat land eller en annan region

Du kan ändra ditt användarnamn till ett nytt mobiltelefonnummer. Du behöver bara se till att ditt mobiltelefonnummer kan verifieras via SMS. Sedan uppdaterar du faktureringsinformationen i iTunes och App Store, dina enhetsinställningar eller systeminställningar eller din Apple-ID-kontosida och följer stegen för att ändra ditt Apple-ID.