Använda ditt mobilnummer som ditt Apple-ID

När du skapar ett nytt Apple-ID i Fastlandskina eller Indien kan du använda ditt mobilnummer som användarnamn för ditt Apple-ID.

Så här fungerar det

Varje gång du ställer in en iPhone eller iPad kan du välja att logga in med ditt befintliga Apple-ID eller skapa ett nytt konto. Om du skapar ett nytt Apple-ID på en iPhone i iOS 11 eller senare kan du använda ditt mobilnummer som ditt Apple-ID i Fastlandskina och Indien. Använd ditt (+86) mobilnummer om du bor i Fastlandskina. Använd ditt (+91) nummer om du bor i Indien. Du kan kanske även skapa ett nytt konto med ett telefonnummer på vissa Android-enheter, smart-tv-apparater och strömningsenheter beroende på vilken operatör du har. Du behöver bara välja Skapa ditt Apple-ID från inloggningsskärmen för Apple-ID och följa instruktionerna för att skapa ditt nya konto.

När kontot har skapats kan du logga in med det på alla Apple-enheter och -tjänster. När du loggar in på en ny enhet, app eller tjänst anger du mobiltelefonnumret, inklusive din landskod, och ditt lösenord. Se till att använda samma Apple-ID överallt där du loggar in så att dina Apple-enheter och tjänster fungerar sömlöst tillsammans.

Om du redan har ett Apple-ID-användarnamn som är en e-postadress kan du kanske inte ändra det till ett mobilnummer. Du kan dock koppla ditt konto till olika telefonnummer eller e-postadresser på din Apple-ID-kontosida. Sedan kan du använda dessa telefonnummer eller e-postadresser för att logga in på ditt Apple-ID.

Det här behöver du

Det här behöver du för att använda ditt mobilnummer som Apple-ID-användarnamn:

• iPhone eller iPad med iOS 11 eller senare

• Mac med macOS High Sierra eller senare

• Apple Watch med watchOS 4 eller senare

• Apple TV med tvOS 11 eller senare

• Apple.com/se/, iCloud.com och andra Apple-webbegenskaper*

• Apple-tjänster på enheter från tredje part

*Beroende på hur du skapade ditt Apple-ID kan du uppmanas att ändra ditt Apple-ID-användarnamn från ett telefonnummer till en e-postadress. Du kan även behöva ange ytterligare information.

Kontosäkerhet

Beroende på var du skapade ditt konto och hur många personuppgifter som är kopplade till det kan kraven på kontosäkerhet variera. När du använder en Apple-enhet är det bäst att använda tvåfaktorsautentisering. I vissa fall kan du uppmanas att gå igenom eller uppgradera din säkerhet när du loggar in på en Apple-enhet eller en Apple-webbplats.

Meddelanden från Apple

Eftersom det inte finns någon e-postadress kopplad till ett Apple-ID som baseras på ett mobiltelefonnummer skickas meddelanden från Apple till dig genom Meddelanden på din iPhone eller iPad och appleid.apple.com.

Om du vill vara säker på att du får alla viktiga kontorelaterade meddelanden på din iPhone eller iPad kan du logga in på iCloud, Meddelanden och FaceTime med det telefonnummer som är kopplat till ditt Apple-ID. Om du loggar in på iCloud på en iPhone eller iPad utan ett sim-kort kan du inte använda FaceTime eller Meddelanden. Du kan alltid se dina meddelanden från Apple på appleid.apple.com.

Ändra ditt Apple-ID till ett annat mobilnummer

Beroende på vilket land eller vilken region du bor i och hur du skapade ditt Apple-ID kan du kanske ändra ditt Apple-ID till ett annat mobilnummer från din Apple-ID-kontosida eller på din iPhone eller iPad.

I Fastlandskina måste ditt nya Apple-ID vara ett annat (+86) mobiltelefonnummer. I Indien måste ditt nya Apple-ID vara ett annat (+91) mobilnummer.

På webben

1. Logga ut från alla Apple-tjänster och enheter som använder ditt Apple-ID.

2. Gå till appleid.apple.com och logga in.

3. Under Inloggning och säkerhet klickar du på Apple-ID.

4. Ange mobilnumret som du vill använda som ditt Apple-ID och välj sedan Ändra Apple-ID.

5. En verifieringskod skickas till dig på det numret. Ange verifieringskoden från textmeddelandet i fälten.

6. Logga in igen på alla Apple-tjänster med ditt nya Apple-ID.

På din iPhone eller iPad

1. Logga ut från alla Apple-tjänster och enheter som använder ditt Apple-ID, förutom det du använder för att ändra ditt Apple-ID.

2. Gå till Inställningar > [ditt namn] > Inloggning och säkerhet.

3. Bredvid E-post och telefonnummer trycker du på Ändra.

4. Tryck på RaderaTryck på Radera bredvid ditt telefonnummer och följ instruktionerna.

5. När du har angett mobilnumret som du vill använda som Apple-ID skickas en verifieringskod till det numret. Ange verifieringskoden från textmeddelandet i fälten.

6. Logga in igen på alla Apple-tjänster med ditt nya Apple-ID.

Om ditt nya mobilnummer redan är kopplat till ditt Apple-ID som ett Meddelanden-telefonnummer, delat telefonnummer eller betrott telefonnummer behöver du inte verifiera det.

Fick du ingen kod? I vissa fall kan ditt betrodda telefonnummer automatiskt verifieras i bakgrunden på din iPhone. Du behöver göra en sak mindre och ditt konto skyddas ändå av tvåfaktorsautentisering.

Ändra ditt Apple-ID till en e-postadress

Du kan bli ombedd att ändra ditt Apple-ID-användarnamn till en e-postadress om du inte längre äger mobiltelefonnumret som används som ditt Apple-ID. Du kan också ändra ditt Apple ID-användarnamn från ett mobiltelefonnummer till en e-postadress för att göra inloggning och återställning enklare.

1. Logga ut från alla Apple-tjänster och enheter som använder ditt Apple-ID, förutom det du använder för att ändra ditt Apple-ID.

2. På din iPhone eller iPad går du till Inställningar > [ditt namn] > Inloggning och säkerhet.

3. Bredvid E-post och telefonnummer trycker du på Ändra.

4. Tryck på RaderaTryck på Radera bredvid ditt telefonnummer och följ instruktionerna.

5. När du har angett e-postadressen som du vill använda som ditt Apple-ID så skickas en verifieringskod till den adressen. Ange verifieringskoden från textmeddelandet i fälten.

6. Logga in igen på alla Apple-tjänster med ditt nya Apple-ID.

Om du flyttar till ett annat land eller en annan region

Du kan ändra ditt Apple-ID-användarnamn till ett nytt mobiltelefonnummer eller en e-postadress. Se till att ditt mobilnummer kan verifieras via SMS. Börja med att ändra land eller region för ditt Apple-ID. Följ sedan stegen för att ändra ditt Apple-ID till ett nytt mobiltelefonnummer eller till en e-postadress.

Om någon annan använder ditt telefonnummer som sitt Apple-ID

Det är möjligt att någon som tidigare ägt ditt telefonnummer fortfarande använder det numret som sitt Apple-ID-användarnamn. I det här fallet kan du inte använda ditt telefonnummer för att logga in på ditt eget Apple-ID. Du kan fortfarande logga in med e-postadresserna som finns på ditt Apple-ID-konto.

Den tidigare ägaren av ditt telefonnummer kan inte komma åt någon av dina kontouppgifter eller använda ditt nummer för iMessage och FaceTime. Det är helt enkelt Apple-ID-användarnamnet som de använder för att logga in på sitt eget konto.

Om du ska kunna använda ditt telefonnummer för att logga in på ditt Apple-ID måste den tidigare ägaren av ditt telefonnummer ändra sitt Apple-ID-användarnamn till ett annat mobiltelefonnummer eller e-postadress.