Om Apple USB-C Digital AV Multiport-adaptern

Ansluta en Mac med Thunderbolt 3-port (USB-C) eller USB-C-port till en HDMI-bildskärm samtidigt som du laddar din Mac-dator och ansluter till en USB-A-enhet. iPad Pro-modeller med en USB-C-port kan också använda denna adapter.

adapter

USB-C Digital AV Multiport-adaptern ansluter följande enheter till en bildskärm med en HDMI-kabel:

Denna adapter ansluter även din Mac eller iPad Pro till USB-A-enheter, och den har en USB-C-port för att ladda en bärbar Mac-dator eller iPad Pro. Alla tre portarna kan användas samtidigt.

Video

HDMI

Använd den här adapterns HDMI-port med en skärm, tv eller projektor som ansluts med en HDMI-kabel. Den är HDCP-kompatibel och stöder specifikationerna nedan, beroende på adapterns modell.

Modellnumret är tryckt på adapterns sida, nära portarna.

Modell A2119 stöder HDMI 2.0 i dessa upplösningar och uppdateringsfrekvenser när den används med macOS Mojave eller senare eller iOS 12 eller senare. Den stöder även HDR-video i formaten HDR10 och Dolby Vision när den är ansluten till en kompatibel uppspelningsenhet och bildskärm, TV eller projektor.

• Upp till 1080p vid 60 Hz
  • 3 840 × 2 160 vid 30 Hz
  • 3 840 × 2 160 vid 60 Hz med dessa enheter:
    • 15-tums MacBook Pro som lanserades 2017 eller senare
    • iMac med Retina som lanserades 2017 eller senare
    • iMac Pro
    • iPad Pro (spegling i denna upplösning och uppdateringsfrekvens kräver iOS 12.3 eller snare)

Modell A1621 stöder HDMI 1.4b i dessa upplösningar och uppdateringsfrekvenser när den används med macOS Sierra 10.12 eller senare eller iOS 12 eller senare:

• Upp till 1080p vid 60 Hz
  • 3 840 × 2 160 vid 30 Hz

Bilden från din Mac eller iPad Pro bör dyka upp inom tio sekunder efter att du har anslutit din bildskärm, TV eller projektor.

Överföra data och ladda andra enheter

USB-A

Använd adapterns USB-A-port med USB-minnen, kameror och andra enheter som ansluter till USB-A för dataöverföring och laddning. Den stöder USB 3-dataöverföringshastigheter upp till 5 Gbit/s.

Du kan exempelvis ansluta Apples Lightning-till-USB-kabel till den här porten för att synka och ladda din iPhone, iPad eller iPod med din Mac.

Ladda din Mac eller iPad Pro

USB-C

Använd adapterns USB-C-port för att ladda din bärbara Mac-dator eller iPad Pro, inte för att överföra data eller video. Exempelvis kan du ansluta ena änden av Apple Thunderbolt 3-kabeln (USB-C) eller Apple USB-C-laddningskabeln till den här adapterns USB-C-port, och ansluta den andra änden till en Apple USB-C-strömadapter.

Eftersom adaptern tar ström från din Mac eller iPad Pro även när dessa är i viloläge kanske du vill koppla ur den när den inte också är ansluten till elnätet för att laddas.

Läs mer

Koppla ur adaptern om du har problem med den. Kontrollera sedan att du har kopplat in alla kablar i adaptern innan du kopplar in den i din Mac eller iPad Pro.

Läs mer om att använda 4K-bildskärmar, 5K-bildskärmar och tv-apparater med Ultra HD tillsammans med din Mac.

Dessa enheter är inte kompatibla med den här adaptern:

• G-Technology G-DRIVE Mobile USB 3.0-hårddiskar (Apples artikelnummer HF4F2VC/A)
  • Apple USB SuperDrive-modeller tillverkade före hösten 2010

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.