Så här ändrar du bakgrund på Mac-datorer

I Mac-datorn finns många foton och andra bilder som du kan använda som skrivbordsbild (bakgrund) och ge din Mac en personlig look. Du kan också använda egna bilder.

Följ de här stegen om du vill ändra skrivbordsbilden som används som bakgrund på skärmen. Du kan göra det från BilderFinder eller ///Skrivbordsinställningar.

Snabbvalsmeny för Bilder

Ändra skrivbordsbild från Bilder

1. Öppna programmet Bilder.
  2. Om du använder flera bildskärmar drar du fönstret Bilder över det skrivbord du vill ändra.
  3. Kontrollklicka (eller högerklicka) på den bild du vill använda.
  4. Välj Dela i snabbvalsmenyn och välj sedan ///Ställ in som skrivbordsbild i undermenyn.

Snabbvalsmeny för Finder

Ändra skrivbordsbild från Finder

1. Sök reda på den bildfil du vill ha i Finder-fönstret eller på skrivbordet.
  2. Kontrollklicka (eller högerklicka) på filen och välj ///Ställ in som skrivbordsbild i snabbmenyn. Detta ändrar endast bakgrundsbilden på din primära skärm om du använder flera bildskärmar.

Om du inte ser Ställ in skrivbordsbild i snabbmenyn bör du i stället se en undermeny med namnet Tjänster. Välj ///Ställ in skrivbordsbild där.

Ändra skrivbordsbild från ///Skrivbordsinställningar

1. Välj Apple-menyn () > Systeminställningar och klicka sedan på Skrivbord och skärmsläckare.
  2. Välj en mapp med bilder till vänster på fliken Skrivbord och klicka sedan på en bild till höger.

///Inställningsfönstret för skrivbord och skärmsläckare

Klicka på Lägg till-knappen under mapplistan om du vill lägga till en mapp med dina egna bilder. Klicka på frågetecknet i fönstrets hörn om du vill ha mer information om inställningarna i det här fönstret.