Byta ut skrivbordsbilden (bakgrund) på din Mac

I Mac-datorn finns foton och andra bilder som du kan använda som din skrivbordsbild och ge din Mac ett personligt utseende. Du kan också använda egna bilder.

Ändra skrivbordsbild från Systeminställningar

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.
  2. Klicka på Skrivbord och skärmsläckare.
  3. Från skrivbordspanelen väljer du en mapp med bilder till vänster och klickar sedan på en bild till höger för att ändra skrivbordsbilden.

Inställningsfönstret för skrivbord och skärmsläckare

macOS Mojave har bilder för Dynamiskt skrivbord som automatiskt byts för att matcha tiden på dygnet i ditt område. Välj från två teman på Dynamiskt skrivbord: Mojave och Solar Gradients. Du kan även välja bland olika stillbilder, som Mojave Day eller Mojave Night.

Lägga till en mapp med dina egna bilder

Klicka på Lägg till-knappen under mapplistan om du vill lägga till en mapp med dina egna bilder. Sedan väljer du den mapp som innehåller din bild. Eller välj en annan bild.

Bildfönster, med en snabbmeny som visas

Ändra skrivbordsbild från Bilder

1. Öppna programmet Bilder.
  2. Om du använder flera bildskärmar drar du fönstret Bilder över det skrivbord du vill ändra.
  3. Kontrollklicka (eller högerklicka) på den bild du vill använda.
  4. Välj Dela i snabbmenyn och välj sedan Ställ in skrivbordsbild i undermenyn.

En bild på skrivbordet, med snabbmenyn som visas

Ändra skrivbordsbild från Finder

1. Sök reda på den bildfil du vill ha i Finder-fönstret eller på skrivbordet.
  2. Kontrollklicka (eller högerklicka) på filen och välj Ställ in skrivbordsbild i snabbmenyn. Detta ändrar endast bakgrundsbilden på din primära skärm om du använder flera bildskärmar.

Om du inte ser Ställ in skrivbordsbild i snabbmenyn bör du i stället se en undermeny med namnet Tjänster. Välj Ställ in skrivbordsbild där.