Byta ut skrivbordsbilden (bakgrunden)

I Mac-datorn finns foton och andra bilder som du kan använda som din skrivbordsbild och ge din Mac en personlig look. Du kan också använda egna bilder.

Ändra skrivbordsbild från Systeminställningar

1. Välj Apple-menyn () > Systeminställningar.
  2. Klicka på Skrivbord och skärmsläckare.
  3. Från skrivbordspanelen väljer du en mapp med bilder till vänster och klickar sedan på en bild till höger för att ändra skrivbordsbilden.

Inställningsfönstret för skrivbord och skärmsläckare

Använda Dynamiskt skrivbord

Dynamiskt skrivbord i macOS Mojave är en serie vackra bilder som automatiskt byts för att matcha tiden på dygnet i ditt område. Välj från två teman på Dynamiskt skrivbord: Mojave och Solar Gradients. Du kan även välja bland olika stillbilder, som Mojave Day eller Mojave Night.

Lägga till en mapp med dina egna bilder

Klicka på Lägg till-knappen under mapplistan om du vill lägga till en mapp med dina egna bilder.

Bildfönster, med en snabbmeny som visas

Ändra skrivbordsbild från Bilder

1. Öppna programmet Bilder.
  2. Om du använder flera bildskärmar drar du fönstret Bilder över det skrivbord du vill ändra.
  3. Kontrollklicka (eller högerklicka) på den bild du vill använda.
  4. Välj Dela i snabbmenyn och välj sedan Ställ in skrivbordsbild i undermenyn.

En bild på skrivbordet, med snabbmenyn som visas

Ändra skrivbordsbild från Finder

1. Sök reda på den bildfil du vill ha i Finder-fönstret eller på skrivbordet.
  2. Kontrollklicka (eller högerklicka) på filen och välj Ställ in skrivbordsbild i snabbmenyn. Detta ändrar endast bakgrundsbilden på din primära skärm om du använder flera bildskärmar.

Om du inte ser Ställ in skrivbordsbild i snabbmenyn bör du i stället se en undermeny med namnet Tjänster. Välj Ställ in skrivbordsbild där.

Läs mer

• Du kan använda följande bildformat till skrivbordsbilder: PNG, JPEG, TIFF och PICT.
  • Klicka på frågetecknet i hörnet på fönstret för Skrivbordsinställningar om du vill ha mer information om inställningarna i det här fönstret.
  • Så här ändrar du bakgrund på din iPhone