Byta ut skrivbordsbilden (bakgrund) på din Mac

I Mac-datorn finns foton och andra bilder som du kan använda som din skrivbordsbild och ge din Mac ett personligt utseende. Du kan också använda egna bilder.

Ändra skrivbordsbild från Systeminställningar

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.
  2. Klicka på Skrivbord och skärmsläckare.
  3. Från skrivbordspanelen väljer du en mapp med bilder till vänster och klickar sedan på en bild till höger för att ändra skrivbordsbilden.

macOS Mojave eller senare kan du även välja bland bilder för Dynamiskt skrivbord, som ändras automatiskt under dagen baserat på tiden på din plats.

Lägga till en mapp med dina egna bilder

Klicka på Lägg till-knappen (+) under mapplistan om du vill lägga till en mapp med dina egna bilder. Sedan väljer du den mapp som innehåller dina bilder.

Du får bäst resultat om du väljer bilder som lagras på startskivan. Bilder som lagras på en annan skiva kanske inte kan läsas in ordentligt när du har startat om din Mac, beroende på hur snabbt den andra skivan blir tillgänglig när datorn har startats.

Ändra skrivbordsbild från Bilder

1. Öppna programmet Bilder.
  2. Om du använder flera bildskärmar drar du fönstret Bilder över det skrivbord du vill ändra.
  3. Kontrollklicka (eller högerklicka) på den bild du vill använda.
  4. Välj Dela i snabbmenyn och välj sedan Ställ in skrivbordsbild i undermenyn.

Ändra skrivbordsbild från Finder

1. Sök reda på den bildfil du vill ha i Finder-fönstret eller på skrivbordet.
  2. Kontrollklicka (eller högerklicka) på filen och välj Ställ in skrivbordsbild i snabbmenyn. Detta ändrar endast bakgrundsbilden på din primära skärm om du använder flera bildskärmar.

Om du inte ser Ställ in skrivbordsbild i snabbmenyn bör du i stället se en undermeny med namnet Tjänster. Välj Ställ in skrivbordsbild där.