Ordna och hitta dina bilder på din iPhone, iPad eller iPod touch

Med appen Bilder blir det lätt att komma åt och hålla ordning på dina bilder och videoklipp. Du kan till och med få en utvald vy av dina bilder och de intelligenta sökfunktionerna hjälper dig att snabbt hitta exakt det du letar efter.

Bilder är organiserade i Bibliotek, För dig, Album och Sök. När du aktiverar iCloud-bilder hålls din samling uppdaterad på alla dina enheter. Och med de avancerade sökfunktionerna kan du enkelt hitta bilder utifrån en person, plats, ett föremål eller en händelse.

Innan du börjar

Bibliotek

Se en utvald vy av dina stunder under fliken Bibliotek och bläddra sedan efter år, månad, dag eller alla bilder. Du kan även hur Live Photos-bilder och videor får liv medan du rullar och bläddrar bland dem.

ios-17-iphone-14-pro-photos-library-all-photos
  • År: Visa hela biblioteket med alla bilder och videor som du har tagit under ett år. Svep sedan för att gå igenom höjdpunkterna.

• Månader: Tryck på knappen Merknappen Mer to share or play a movie created from your moments.

• Dagar: Bläddra bland dagens bästa bilder och se videor som automatiskt spelas upp medan du rullar.

• Alla bilder: Se hela bildbiblioteket, även skärmbilder och dubbletter av bilder, i den ordning de tagits.

Med iOS 14 och senare kan du filtrera vad som visas, så att det blir lättare att bläddra igenom ditt bibliotek. Du kan till exempel välja att bara visa bilder eller videor. För att filtrera vad som visas:

1. Tryck på fliken Bibliotek.

2. Tryck på Alla bilder och tryck sedan på Mer-knappenMer-knappen i det övre högra hörnet.

3. Tryck på Filter och välj sedan ett alternativ som Videor eller Favoriter.

4. Tryck på Klar.

För att ta bort filtret trycker du på knappen Filterknappen Filter nära skärmens överkant. Välj sedan ett alternativ och tryck på Klar.

Live Photo-bilder och videor spelas inte automatiskt upp i Bilder när strömsparläget är aktiverat.

För dig

Under fliken För dig söker Bilder efter dina bilder och videor för att hitta ögonblick som sticker ut och presenterar dem sedan i samlingar som heter Minnen. Du kan också se aktiviteter i Delade album, få idéer för att lägga till effekter i utvalda bilder och hitta Delningsförslag, som är samlingar av bilder som du kan dela.

ios-17-iphone-14-pro-photos-for-you-memories

Album

Under fliken Album hittar du de album som du har skapat, delade album som du har skapat eller gått med i och samlingar av olika typer av bilder och videor, bland annat Självporträtt, Porträtt och Slowmotion. Du kan även titta på dina bilder ordnade på en världskarta i albumet Platser eller bläddra bland bilder utifrån vilka som är med på dem i albumet Personer och husdjur.

Albumet Senaste visar hela din samling i den ordning som du lade till dem i ditt bibliotek. När du använder iCloud-bilder visas de ändringar som du gör i dina album på en enhet även på dina andra enheter.

ios-17-iphone-14-pro-photos-albums

Skapa ett nytt album

1. Öppna Bilder.

2. Gå till Album och tryck på knappen Lägg till knappen Lägg till .

3. Tryck på Nytt album. Skriv ett albumnamn, tryck på Spara och välj sedan vilka bilder och videor du vill lägga till.

4. Tryck på Klar.

Lägga till i ett befintligt album

1. Öppna Bilder.

2. Tryck på Välj och sedan på de bilder och videor som du vill lägga till.

3. Tryck på knappen Delaknappen Dela och sedan på Lägg till i album och välj ett album.

Ändra namnet på ett album

1. Gå till albumet och tryck på knappen Mer knappen Mer .

2. Tryck på Byt namn på album.

3. Ändra namnet och tryck sedan på Spara.

Ordna om dina album

1. Gå till album, tryck på Visa alla och sedan på Ändra.

2. Tryck på och håll ned ett album och dra det vart du vill.

3. Tryck på Klar.

Sortera bilder i ett album

I iOS 14 och senare:

1. Gå till ett album och tryck sedan på knappen Mer knappen Mer .

2. Tryck på Sortera och välj sedan ett sorteringsalternativ, som Anpassad ordning, Äldst till nyast eller Nyast till äldst.

Upptäcka och slå samman dubbletter av bilder

I iOS 16 och senare kan appen Bilder upptäcka dubbletter av bilder. Om du har dubbletter av bilder i ditt bibliotek skapas albumet Dubbletter automatiskt och du kan slå ihop liknande bilder för att spara utrymme.

Dela ett album

Du kan dela bilder, videor och album med utvalda personer och sedan låta dem lägga till sina egna bilder, videor och kommentarer. Under fliken Album kan du se delade album som du har skapat och gått med i. Läs mer om att dela album i appen Bilder.

Söka igenom dina bilder

Med Bilder blir det enkelt att hitta bilder på en viss person, plats, sak eller händelse. Tryck på fliken Sök och skriv sedan det som du letar efter i sökfältet.

ios-17-iphone-14-pro-photos-search
  • Ögonblick: Sök efter en händelse, till exempel en konsert eller en resa du har gjort. Bilder använder dina bilders tid och plats samt eventkalendrar online för att hitta matchande foton.

• Personer och husdjur: Hitta bilder i ditt bibliotek av en specifik person, en grupp människor, en katt eller en hund. Ordna bara namn och ansikten i ditt album Personer.

• Platser: Visa alla dina bilder och videor på en karta i avsnittet Platser.

• Kategorier: Bilder känner igen scener, föremål och typer av platser. Sök efter ett ord, till exempel ”sjö”, och välj ett resultat för att visa matchande bilder.

Sökfliken ger även förslag på ögonblick, personer, platser, kategorier och grupper som du kan söka på. Tryck på en föreslagen sökning, till exempel ett år sedan eller djur, för att utforska dina bilder.

När du söker bland dina bilder sker all ansiktsigenkänning och miljö- och föremålsidentifiering helt på din enhet. Läs mer om bilder och din integritet.