Organisera och hitta dina bilder

Håll ordning på ditt växande bild- och videobibliotek och se till att det är lättillgängligt med programmet Bilder. Använd sedan sökfältet i Bilder för att snabbt hitta den person, plats eller föremål du letar efter.

Programmet Bilder är organiserat i Bilder, Minnen, Delat och Album. På Mac finns även Projekt. När du aktiverar iCloud-bildbibliotek är din samling sorterad på samma sätt på alla dina enheter så det är lätt att hitta i biblioteket. Och tack vare de avancerade sökfunktionerna i Bilder kan du hitta bilder baserade på en person, plats eller föremål.

För det första

Bilder

Bilder grupperar dina bilder och videor till Ögonblick, Samlingar och År beroende på när och var du tog dem.

Ögonblick: Se grupper av bilder och videor tagna på ungefär samma ställe och vid samma tidpunkt, exempelvis en eftermiddag på stranden.

Samlingar: Hitta speciella Ögonblick tagna vid samma plats, exempelvis under semestern i San Diego.

År: Visa hela biblioteket som ett vackert mosaikmönster av alla bilder och filmer du tagit under ett år.

Tryck eller klicka på en plats i Ögonblick, Samling eller År för att se en sammanfattning av bilder och videor, personer som var med, en karta som visar var bilder/video togs samt en lista med relaterade minnen som du kan utforska.

Minnen

Upplev dina favoritminnen igen i Minnen. Bilder söker igenom dina bilder och videor för att hitta händelser, resor, personer med mera och sedan presentera dem i vackra samlingar. På det sättet kan du återupptäcka en vandringshelg eller stora händelser som första födelsedagen.

Gå till Minnen och bläddra bland upp till tre nya minnen per dag.

Delat

Letar du efter en plats där du kan samla och spara allas bilder från släktträffen? Med iCloud-bilddelning kan du göra just det i Delat.

När du har en bild, video eller album som du vill dela trycker eller klickar du på delningssymbolen och väljer iCloud-bilddelning. Du kan bjuda in upp till 100 vänner att titta på dem. Sedan kan de kommentera och lägga till egna bilder.

Gå till Delat för att se alla bilder och videor som du delar, vad andra delar med dig och kommentarer och gillanden som bilderna får.

Album

I Album finns album med bilder som du har skapat och automatiska samlingar av olika typer av bilder och videor som panoramabilder, selfies, slowmotionvideor och bilder med tidsförskjutning. Du kan även titta på dina bilder arrangerade på en världskarta i albumet Platser, eller bläddra bland bilder utifrån vilka som är med på dem i albumet Personer.

Albumet Alla bilder visar hela din samling i den ordning du lade till dem i ditt bibliotek på din iPhone, iPad eller iPod touch. Klicka på Bilder i sidofältet och välj fliken Bilder längst upp i fönstret för att få en liknande vy på din Mac.

Bilder gör det enklare att organisera samlingen på det sätt du vill. När du använder iCloud-bildbiblioteket visas ändringar du gör i dina album även på alla dina andra enheter.

Skapa ett nytt album

Gå till Album på din iPhone, iPad eller iPod touch och tryck på lägg till symbol. På din Mac klickar du på Mina album > lägg till symbol > Album. Skriv in ett albumnamn och välj sedan de bilder och videor som du vill organisera i det nya albumet.

På din Mac kan du också välja bilderna du vill lägga till i ett album genom att kontrollklicka och sedan välja Lägg till i > Nytt album.

Lägga till i ett befintligt album

På iPhone trycker du på Välj och trycker på de bilder och videor som du vill lägga till. Tryck på Lägg till och välj albumet. På Mac kan du dra bilder till ett album från sidofältet.

Hantera album

Om du vill byta namn på ett album väljer du albumet och anger ett nytt namn. Du kan ordna om dina album också: bara välj och håll ned på albumet och dra det dit du vill ha det.

Projekt på Mac

Med Projekt kan du skriva ut dina bilder med hög kvalitet och få minnen värda att behålla. Med inbyggda verktyg som är lätta att använda och Apple-designade teman kan du skapa fotoböcker, kort, kalendrar och utskrifter som familj och vänner kommer att uppskatta. Välj bilderna du vill använda, kontrollklicka och välj Skapa för att komma igång med ett nytt projekt. Välj Bok, Kalender, Kort, Bildspel eller Papperskopior.

Med Bilder är det också enkelt att arbeta med tjänster från tredje part så att du kan skapa till exempel imponerande webbplatser, collage, fotoalbum och väggdekorationer. Hämta tillägg från Mac App Store. Gå sedan till Arkiv > Skapa och välj tillägget du vill använda.

Om du vill slutföra eller ändra något i ett redan påbörjat projekt går du till fliken Mina projekt. Där ser du hela listan.

Hitta snabbt det du söker

Med appen Bilder är det lätt att hitta bilder på en viss person, plats eller föremål. Avancerad ansiktsigenkänning och teknik för datorseende gör att du kan söka bland dina bilder efter vem och vad som finns på bilden.

Söka efter människor

Hitta bilder i ditt bibliotek på en specifik person eller en grupp människor. Organisera bara namn och ansikten i ditt album med personer.

Söka efter platser

Se alla dina bilder och videor på en karta i Platser. Eller använd sökfältet för att se samtliga bilder och videor från den platsen.

Söka efter saker

Bilder känner igen scener och objekt. Sök efter till exempel ”sjö” och välj sedan ett kategoriresultat för att visa alla bilder som matchar.

När du söker bland dina bilder sker all ansiktsigenkänning och miljö- och föremålsidentifiering helt på din enhet. Läs mer om bilder och din integritet.