Spela, upprepa och blanda musik

På skärmen Spelas nu kan du spela musik, upprepa och blanda låtar och mycket mer.

Öppna Spelas nu på din iPhone, iPad, iPod touch eller Android-telefon

När du spelar upp musik på din iOS-enhet eller Android-telefon visas en spelare längst ned på skärmen eller i skärmens högra hörn. Öppna Spelas nu genom att trycka på spelaren. Från skärmen Spelas nu kan du styra uppspelning och volym, slå på Blanda och Upprepning, hämta låten med mera.

Blanda låtar

Öppna skärmen Spelas nu och rulla nedåt.

Tryck på  för att ange att Musik alltid ska blanda en lista av valda låtar. Album, spellistor eller låtset spelas i en slumpvis ordning.

Om Blanda är påslaget visas . Du stänger av det genom att trycka på knappen tills du ser .

Upprepa låtar

Öppna skärmen Spelas nu och rulla nedåt.

Tryck på  en gång för att slå på upprepning för en hel spellista eller ett helt album. Tryck på  igen för att slå på upprepning för en låt. Tryck på  en tredje gång för att rensa upprepningen.

Om Upprepning är påslaget visas  eller . Du stänger av det genom att trycka på knappen tills du ser .

Fler alternativ

Under knapparna Blanda och Upprepa på Spelas nu hittar du låtens text1 och en lista med låtar som kommer att spelas härnäst. Om du vill ändra ordningen för Nästa drar du låtar med flytta-symbolen och ändrar följden på dem, eller tar bort en låt som du vill hoppa över genom att svepa till vänster. Om flytta-symbolen inte visas stänger du av upprepa.

Styra musiken på en Mac eller PC

När du spelar musik i iTunes på en Mac eller PC kan du styra den längst upp i iTunes-fönstret. Där kan du spola tillbaka, pausa eller snabbspola en låt, reglera volymen på låten, dela en låt, strömma en låt med AirPlay och mycket mer.

Blanda låtar

Blanda låtarna i en spellista eller ett album genom att klicka på . När Blanda är påslaget visas  .

Upprepa låtar

Slå på upprepning för en hel spellista eller ett helt album genom att klicka på  en gång. Slå på upprepning för en låt genom att klicka på  igen. Rensa upprepningen genom att klicka på  en tredje gång.

Om Upprepning är påslaget visas  eller .

Öppna Musik på Apple Watch

När du spelar musik i appen Musik på din Apple Watch Series 3 kan du styra den från antingen Spelas nu eller appen Musik. Du behöver ha AirPods eller Bluetooth-hörlurar för att lyssna på musik med din Apple Watch. Använd Dock för att öppna appen Musik och styra blanda och upprepa.

I appen Musik kan du spela upp en låt, reglera volymen med Digital Crown, slå på blandning, ställa in upprepning och mycket mer.

Blanda låtar

Öppna appen Musik och välj en spellista, en artist eller ett album som ska spelas. Tryck på  på uppspelningsskärmen.

Tryck på  för att ange att Musik alltid ska blanda en lista av valda låtar. Album, spellistor eller låtset spelas i en slumpvis ordning.

Om Blanda är påslaget visas . Du stänger av det genom att trycka på knappen tills du ser .

Upprepa låtar

Öppna appen Musik och välj en spellista, en artist eller ett album som ska spelas. Tryck på på uppspelningsskärmen.

Tryck på  en gång för att slå på upprepning för en hel spellista eller ett helt album. Tryck på  igen för att slå på upprepning för en låt. Tryck på   en tredje gång för att rensa upprepningen.

Om Upprepning är påslaget visas  eller . Du stänger av det genom att trycka på knappen tills du ser .

Läs mer

Funktionerna i Apple Music och iTunes kan variera beroende på land eller region.

1 Låttexter är inte tillgängliga för alla låtar. Läs mer om låttexter i Apple Music.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.