Versionsinformation för Apple School Manager

Läs mer om uppdateringarna och ändringarna som vi gör i Apple School Manager. Uppdateringarna ackumuleras så att du alltid har de senaste funktionerna när du startar Apple School Manager. Du kan se vilka funktioner som ingår i de olika versionerna nedan.

September 2018

• Manuellt skapade lektioner utan kursinformation synkroniseras nu till MDM.
  • tvOS-appar är nu tillgängliga i Apps and Books.

Juni 2018

Du kan nu ändra fältet Klassnamn för klasser som skapats manuellt eller importerats från SIS eller SFTP.

Mars 2018

Alla hanterade Apple-ID:n har nu 200 GB iCloud-lagringsutrymme.

Januari 2018

• Appar och böcker i Apple School Manager stöder nu fler än 500 platser.
  • Appar och böcker i Apple School Manager innehåller många prestandaförbättringar för organisationer med många platser, inköp eller licenser.
  • Förbättrade granskningssidor för approdukter i Appar och böcker i Apple School Manager.
  • Nu kan du skicka feedback om Apple School Manager. Klicka på ditt namn i det övre högra hörnet och välj sedan Ge synpunkter på menyn.

November 2017

Nu kan du göra köp och överföra licenser i Appar och böcker i Apple School Manager.

September 2017

• Nu kan MDM-servrar ställas in som standard baserat på enhetstyp. Du kan exempelvis ställa in en server som standard för Mac och en annan som standard för iPhone och iPad.
  • När du skapar en CSV-fil med inloggningsinformation för konton innehåller den nu kolumner för personnummer och person-ID.
  • Nu kan du se de klasser som en student eller instruktör tillhör på Konto-sidan.

Augusti 2017

• Nu omfattar MDM Class Roster API e-postadressen och SIS-användarnamnet för en given Apple School Manager-användare.
  • Nu namnger Apple School Manager de klasser du skapar manuellt med en kombination av klassnummer, kursnamn och/eller kursnummer.
  • Nu är temporära lösenord giltiga i 90 dagar.

Juni 2017

• Nu kan du ställa in lösenkoden på ett specifikt värde när du skapar inloggningar för dina studenter.
  • Nu kan du flytta över konton för endast VPP till din Apple School Manager, även om du glömde ta med dem i din första överflyttning till Apple School Manager.
  • Nu kan administratörer ange språk och tidszon som ska användas i e-postmeddelanden från Apple School Manager.
  • Nu kan du återskapa tidigare borttagna platser med samma location_id.

Maj 2017

• Ny smidigare design och nytt användargränssnitt.
  • Stöd för PowerSchool 9.0 SIS-integrering
  • Introducerat vyn Aktivitet som loggar alla åtgärder, inklusive de som körs i bakgrunden.
  • Ökat stöd för upp till fem administratörskonton.
  • Funktion för att ta bort oanvända och inaktiva konton.
  • Förbättrad sökning och filtrering för konton och klasser.
  • Funktion för att tillämpa formatändringar av hanterat Apple-ID till befintliga användare.
  • Det hanterade Apple-ID-formatet kan nu omfatta en användares SIS-användarnamn.
  • E-postmeddelanden för lösenordsnollställning är nu lokaliserade.

Mars 2017

• Nu kan du tilldela upp till 15 platser till en student eller medarbetare, och upp till 15 instruktörer till en klass, när du använder SFTP för att skapa användare och klasser.
  • Infinite Campus SIS-integrering har nu stöd för flera lärare per klass.

Januari 2017

• Användarna kan visa och uppdatera inställningarna för hanterade Apple-ID:n genom att logga in på Apple-ID-kontosidan, iCloud-inställningarna i macOS eller iCloud-inställningarna i iOS.

December 2016

• När du skapar användare via SFTP kan du nu ställa in standardlösenordspolicyn för studenter i fältet password_policy i CSV-filen Students (Studenter).
  • Bättre tillförlitlighet och felrapportering för SIS- och SFTP-anslutningar.

November 2016

• Du behöver inte längre en unik e-postadress som är associerad med ett hanterat Apple-ID. Du kan använda en e-postadress som redan är associerad med ett Apple-ID.
  • Administratörer, ansvariga och lärare kan ändra sin personliga information. Om du vill redigera din kontoinformation klickar du på ditt namn i övre högra hörnet och väljer My Profile (Min profil).
  • Studenterna behöver inte ange en extra sexsiffrig kod när de loggar in med sitt hanterade Apple-ID på en Mac som tillhör skolan.
  • Administratörer och ansvariga kan hämta SFTP-mallar igen från fliken Location information (Platsinformation).
  • Länka din iTunes U-publika plats med Apple School Manager med den nya fliken iTunes U.

Oktober 2016

• När du skapar användare via SFTP kan du nu ta med sis_username.
  • När du skapar klasser via SFTP kan du nu ange upp till tre lärare.
  • När du använder SFTP kan du nu överföra semikolonavgränsade CSV-filer.
  • Uppdaterade mallfiler för SFTP-överföringar ska innehålla fler exempeldata. Läs om hur du använder och överför SFTP-mallarna.

September 2016

• Nu kan du skapa en klass med SFTP eller ditt SIS-system utan lärare bifogade. Om det inte finns några instruktörer måste studenter kopplas till klassen. Det kan inte finnas klasser som varken har instruktörer eller studenter.
  • Studenter som skapats med SFTP ärver nu standardlösenordspolicyn för platsen de är tilldelade. Lär dig mer om password_policy-fältet i CSV-filen Students.
    Den här funktionen uppdaterades i december 2016.
  • Problemen med att spara ändringar av platsnamnet är lösta.
  • Apple School Manager tillhandahåller nu en lista över vilka användare som skapats utan en associerad e-postadress.
  • På platsinformationsfliken kan administratörer, platsansvariga, personalansvariga och alla ansvariga på huvudkontoret nu se en historik för studentkonton som har inspekterats.
  • Platser kan nu tas bort om de inte har personal, studenter eller klasser kopplade till sig.
  • Inställningsassistenten (steg 3) visar en förbättrad uppskattning av tidsåtgången för att skapa hanterade Apple-ID:n.
  • Förbättrad rapportering av SFTP-anslutningsfel.
  • När du gör massutskick av användarnamn och lösenord via e-post får alla mottagare nu sina inloggningsuppgifter.

Augusti 2016

• Stöd för Infinite Campus version 1629 eller senare.
  • Hanterade Apple-ID:n kan nu genereras genom att CSV-filer överförs via SFTP. Detta ersatte manuella överföringar på Apple School Manager-portalen.
  • Nya CSV-mallar baserade på vanliga SIS-exportalternativ.
  • SFTP-anslutningsstatus anges i Apple School Manager.
  • Fler alternativ för att anpassa formaten för hanterade Apple-ID genom att lägga till avgränsare eller text mellan token.
  • Stöd för organisationer med fler än 50 000 hanterade Apple-ID:n.
  • Administratörer och ansvariga kan nu nollställa verifieringstelefonnumren för de användare de administrerar.
  • Med etiketterna Ny och Aktiv i Apple School Manager identifieras användare som ännu inte har loggat in på sitt konto.
  • Förbättringar i rollgränssnittet för att förtydliga kontobehörigheter.