Använd albumet Personer och husdjur i Bilder på din iPhone, iPad eller iPod touch

Appen Bilder känner igen ansikten på människor och husdjur i dina bilder och grupperar dem. Du kan namnge personerna eller husdjuren i dina bilder, markera dina favoriter med mera.

Så här fungerar det

Bilder-appen skannar dina bilder så att du snabbt kan känna igen personer, scener och objekt i bilderna. Och i iOS 17, iPadOS 17 och senare kan appen Bilder även känna igen hundar och katter. Beroende på antalet bilder du har kan du titta på en minnesfilm av dem. Och när du har aktiverat iCloud-bilder är de personer du gör till favoriter eller namnger uppdaterade på dina Apple-enheter.

Hitta någon i albumet Personer och husdjur

Appen Bilder organiserar bilderna på personerna, hundarna och katterna i albumet Personer och husdjur (eller albumet Personer om inga hundar eller katter identifieras). Du ser en ansiktsminiatyr för varje person eller husdjur din enhet känner igen. Så här hittar du någon i albumet Personer och husdjur:

1. Öppna appen Bilder.

2. Tryck på fliken Album.

3. Tryck på albumet Personer och husdjur.

Om du namngav en person eller ett husdjur i appen Bilder kan du också hitta dem på fliken Sök. Tryck bara på Sök och skriv sedan deras namn.

ios-17-iphone-14-pro-photos-search-pets-results

Lär dig vad du ska göra om du inte ser dina husdjur i albumet Personer och husdjur

Lägga till någon i albumet Personer och husdjur

1. Öppna en bild av personen eller husdjuret som du vill lägga till.

2. Tryck på Info-knappen och tryck sedan på ansiktet på personen eller husdjuret med ett frågetecken.

3. Tryck på Namnge den här personen eller Namnge det här husdjuret och skriv deras namn eller tryck på namnet om det dyker upp.

4. Tryck på Nästa och sedan på Klar.

os-17-iphone-14-pro-photos-pet-info-on-tap

Ge ansiktet ett namn

Bilder föreslår namn från dina kontakter, men du kan manuellt lägga till ett namn till någon som redan finns i ditt album Personer och husdjur:

1. Öppna albumet Personer och husdjur. Tryck sedan på miniatyren av personen du vill namnge.

2. Tryck på Lägg till namn längst upp på skärmen.

3. Skriv personens namn eller välj namnet om det visas.

4. Tryck på Nästa och sedan på Klar.

Slå ihop bilder av samma person

Ibland identifieras samma person i mer än en grupp i ditt album Personer och husdjur. Slå ihop alla bilder under en grupp:

1. Gå till albumet Personer och tryck på Välj.

2. Välj de personer som du vill slå ihop.

3. Tryck på Slå ihop längst ned på skärmen.

4. Tryck på Ja för att bekräfta sammanslagningen.

Använda Visa mer sällan i albumet Personer och husdjur

Med iOS 14 och senare kan du få appen Bilder att föreslå vissa personer mer sällan. Detta justerar hur Bilder-appen samlar dina minnen, utvalda bilder och bilder som du ser i widgeten Bilder så att du ser färre bilder av dessa personer. Gör så här:

1. Öppna albumet Personer och tryck på personens miniatyrbild.

2. Tryck på knappen Mer i det övre högra hörnet.

3. Tryck på Visa [Namn] mer sällan.

4. Välj ett alternativ, som Visa den här personen mer sällan eller Ta bort den här personen från albumet Personer och husdjur, och tryck sedan på Bekräfta.

Om du väljer att visa någon mer sällan måste du nollställa dina inställningar för minnen för att se personen igen i albumet Personer. Gå till Inställningar > Bilder, tryck på Nollställ föreslagna minnen och tryck sedan på Nollställ för att bekräfta.

Favoritpersoner

Markera de personer som du tittar på mest som Favorit så att det blir lättare att hitta dem. Om du inte har angett några som favoriter ännu ser du knappen Favorit på bilderna. För att markera en person som favorit trycker du bara på knappen Favorit .

Du kan också trycka på personens miniatyrbild, trycka på knappen Mer och sedan trycka på Lägg till [namn] i Favoriter. Om du vill göra flera personer till favoriter samtidigt trycker du på Välj, trycker på varje person som du vill göra till favorit och trycker sedan på Favorit längst ned i albumet Personer.

Ändra en miniatyrbild

Bilder tilldelar automatiskt en ansiktsminiatyr till varje person som identifieras. Om du vill använda en annan bild för någons miniatyr kan du ändra den på deras bildsamlingsskärm:

1. Öppna albumet Personer och husdjur, och tryck sedan på personen eller husdjuret.

2. Tryck på Välj och sedan på Visa ansikten för att endast fokusera på personens ansikte i varje bild.

3. Tryck på bilden som du vill använda.

4. Tryck på Dela-knappen och tryck sedan på Gör till referensbild.

Korrigera ihopblandade namn och ansikten

Om du lägger märke till att det finns en bild på någon i en samling som är felaktigt identifierad kan du ta bort den:

1. I albumet Personer och husdjur trycker du på personen eller husdjuret.

2. Tryck på Välj och tryck sedan på varje bild som inte är på personen eller husdjuret.

3. Tryck på knappen Mer Mer längst ned till höger och tryck sedan på Det här är inte [den här personen].