Om Personer i Bilder på din iPhone, iPad eller iPod touch

Utforska dina bilder baserat på personer eller grupper på dem. Bilder känner igen och grupperar ansikten på människor på dina bilder så att du kan namnge dem och markera dina favoriter.

Så här fungerar det

Sortera bilder baserat på dina favoritämnen – människorna i ditt liv. Bilder-appen använder avancerad teknik till att skanna alla dina bilder och identifiera personer, scener och föremål. Sedan kan du visa de bästa bilderna, videorna och Live Photo-bilderna för varje person i din samling. Beroende på antalet bilder kan du dessutom se på en film med minnen med dem. Och när du har iCloud-bildbibliotek aktiverat hålls personer du anger som favoriter eller namnger uppdaterade på alla dina enheter med iOS 11 och macOS High Sierra eller senare.

Hitta dina vänner i albumet Personer

Bilder organiserar bilder på familj och vänner i Personer-albumet. Du ser en ansiktsminiatyr för varje person din enhet känner igen.

1. Öppna programmet Bilder.
  2. Tryck på fliken Album.
  3. Tryck på albumet Personer.

Vill du visa ännu fler personer i ditt album? Du behöver bara öppna en bild på någon du vill lägga till och sedan svepa uppåt för att visa en miniatyr av den personen under Personer. Tryck på miniatyren. Tryck på Lägg till namn och ange sedan personens namn eller tryck på det i listan. Tryck på Nästa > Klar. Om du använder iOS 10 trycker du på Lägg till personer i albumet Personer. Välj miniatyrbilderna på personerna som du vill visa och tryck på Lägg till.

Ge ansiktet ett namn

Lägg till ett namn för bilder för att hålla biblioteket organiserat. Bilder har en avancerad funktion som föreslår namn från dina kontakter och du kan även själv ange namn.

1. Tryck på ansiktet för vilket du vill lägga till ett namn.
  2. Tryck på Lägg till namn längst upp på skärmen.
  3. Välj personens namn eller skriv klart det. Tryck på Nästa om du använder iOS 11.
  4. Tryck på Klar.

Ibland identifieras samma person i fler än en grupp. Du kan slå samman alla bilder i samma grupp genom att trycka på Välj och sedan trycka på alla miniatyrer med samma person. Tryck på Slå ihop längst ned till höger. Grupper slås även samman om du ger dem samma namn.

Favoritpersoner

Du har säkert många vänner och familjemedlemmar i ditt Personer-album. Markera de personer som du tittar på mest som Favorit så att det blir lättare att hitta dem i framtiden.

Om du inte har ställt in några favoriter än visas  på alla dina bilder eller en miniatyrbild med Dra hit dina favoriter överst på skärmen.

Lägg till någon som favorit genom att trycka på . I iOS 10 trycker du, håller ned och drar personen som du vill göra till favorit till den inramade miniatyrbilden.

Gör ytterligare personer till favoriter som du kunna komma åt enkelt. Du kan även trycka på personens miniatyrbild, bläddra längst ned på skärmen och sedan trycka på Gör denna person till favorit. Har du flera personer som du vill göra till favorit samtidigt? Tryck på Välj, välj varje person som du vill göra till favorit och tryck sedan på Favorit längst ned i albumet Personer.

Tips: på iPhone 6s och senare kan du använda 3D Touch på en ansiktsminiatyr för att göra dem till favoriter.

Ändra en miniatyrbild

Bilder tilldelar automatiskt en ansiktsminiatyr till varje person som identifieras. Om du vill använda en annan bild för någons miniatyr kan du ändra den på deras bildsamlingsskärm.

1. Tryck på personen i albumet Personer.
  2. Tryck på Välj.
  3. Tryck på Visa ansikten för att bara fokusera på personens ansikte i varje bild.
  4. Tryck på bilden som du vill använda.
  5. Tryck på  > Gör till referensbild.

Korrigera ihopblandade namn och ansikten

Om du lägger märke till att det finns en bild på någon i en samling som är felaktigt identifierad kan du ta bort den.

1. Tryck på personen som du vill ta bort i albumet Personer > Välj.
  2. Tryck på Visa ansikten för att bara fokusera på personens ansikte i varje bild.
  3. Tryck på varje bild som inte föreställer den personen.
  4. Tryck på  > Inte den här personen.