Upptäck och blockera samtal från telefonförsäljare med appar från tredje part

Installera en tredjepartsapp på din iOS-enhet som hjälper dig att upptäcka och blockera samtal från telefonförsäljare.

Innan du börjar

Gå till App Store och hämta en app som upptäcker och blockerar samtal från telefonförsäljare. Du kan hämta och installera flera appar med den här funktionen från olika apputvecklare.

Installera en app som filtrerar och upptäcker samtal från telefonförsäljare

1. Gå till Inställningar > Telefon.
  2. Tryck på Samtalsblockering & identifiering.
  3. Under Tillåt att de här apparna blockerar samtal och visar uppringnings-ID slår du på eller av appen. Du kan också ordna om apparna i prioritetsordning. Tryck bara på Ändra och dra apparna till den ordning du vill ha dem i.

Telefonnummer som visas under Blockerade kontakter är nummer som du blockerar manuellt.

När du får ett samtal kontrollerar enheten uppringarens nummer och jämför det med en lista med kända telefonförsäljares telefonnummer i tredjepartsappen. Om numret matchar visar iOS den etikett som appen använder, t.ex. Försäljare eller Telemarketing. Om appen fastställer att ett telefonnummer är från en telefonförsäljare kan den blockera telefonsamtalet automatiskt. Inkommande samtal skickas aldrig till tredjepartsutvecklare.

Om du märker att ett nummer är från en telefonförsäljare kan du blockera numret manuellt på enheten. Telefonnummer som du blockerar manuellt visas under Blockerade.

Om du inte vill använda appen längre kan du ta bort den.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.