Återuppleva dina minnen i Bilder

Återupptäck viktiga och glömda stunder djupt ner i bildbiblioteket. Minnen skapar automatiskt utvalda samlingar med dina viktigaste bilder och videor.

Bilder skannar automatiskt ditt bibliotek efter viktiga människor, platser, semestrar med mera och presenterar dem i utvalda samlingar som kallas Minnen. Varje dag hittar du nya minnen som du kan återuppleva. Du kan även skapa nya minnen, visa minnen som bildspel eller automatiskt redigerade filmer och dela dem med vänner och familj.

Innan du börjar

Kontrollera att iPhone, iPad eller iPod touch kör iOS 10 eller senare och Mac-datorn macOS Sierra eller senare.

Om du vill ha samma minnen på alla Apple-enheter:

1. Ställ in iCloud på alla dina enheter.
  2. Logga in på iCloud med samma Apple-ID på alla dina enheter.
  3. Slå på iCloud-bildbibliotek på alla enheter som du vill använda med Minnen.
  4. Uppdatera din Apple TV (4:e generationen) till tvOS 10 eller senare.

Utforska Minnen

Du kan visa Minnen på iPhone, iPad, iPod touch, Mac och Apple TV. Du behöver bara öppna appen Bilder och välja fliken Minnen. På Mac-dator hittar du dina minnen i sidofältet Bilder. Tryck eller dubbelklicka på ett minne för att öppna det.

Det visas en sammanfattning av innehållet i minnet, utvalt bland de bästa bilderna i ditt bibliotek. Du kan välja Visa fler eller Visa alla om du vill visa alla bilder och videor i minnet. Du kan rulla ned för att visa personer som ingår i minnet, en karta som visar var bilderna och videorna togs och en lista med relaterade minnen som du kan utforska. Längst ned i minnet finns alternativ för att lägga till minnet i dina favoriter eller ta bort det.

Personer

Du kan välja en person om du vill visa fler bilder av den personen eller en grupp med personer.

Platser

Tryck eller dubbelklicka på kartan om du vill visa fler bilder som är tagna i närheten. Sedan väljer du en bricka på kartan för att visa en samling bilder på den platsen.

Relaterade minnen

Upptäck andra minnen som är relaterade till det du för närvarande visar. De är organiserade efter personer, platser, scener eller händelser, som en strand, berg eller mors dag.

Se på en film med minnen

Vad är ännu bättre än en samling bilder och videor från din semester eller händelse? En vackert redigerad video bestående av dessa bilder! På din iPhone, iPad eller iPod touch kan du visa en film med objekt från ditt minne, fullständigt med övergångar och musik. Och du kan se på filmen med minnen som din enhet skapar från din Apple TV om du har slagit på iCloud-bildbibliotek.

Appen Bilder skapar automatiskt en film för varje minne på din iPhone, iPad och iPod touch. Spela upp filmen genom att trycka på den. Om du sedan vill redigera filmen trycker du bara på skärmen när den spelas upp. Du kan ändra filmens musik, längd och innehåll.

Skapa stämning

Tryck på en annan stämning som Drömskt, Avslappnat eller Episkt som motsvarar minnets innehåll. Musik- och rubrikstilen för filmen kommer att matcha den stämning du väljer.

Välj längd

Beroende på antalet bilder i Minne kan du ställa in längden på filmen till Kort, Medel eller Lång.

Anpassa filmen

Tryck på Redigera eller  för att anpassa filmen ytterligare. Du kan ändra rubrik, typsnitt, musik, vilka bilder som ingår i minnesfilmen med mera.

Filmer med minnen fungerar endast på iPhone, iPad, iPod touch och Apple TV. Filmer med minnen visas inte på en Mac-dator.

Skapa egna minnen

Bilder skapar automatiskt minnen, men du vet bäst hur dina bilder ska hanteras och vilka historier som ligger bakom dem. Du kan skapa ett minne från alla ögonblick, samlingar, år och album i ditt bildbibliotek.

På en Mac-dator öppnar du ett album och klickar på Visa som minne i rubriken. Om du befinner dig på Bilder-fliken klickar du på rubriken för en grupp bilder för att öppna dem som ett minne.

På iPhone, iPad eller iPod touch trycker du på rubriken för alla minnen, samlingar, år eller album. Rulla ned till skärmens nederkant och tryck på Lägg till i minnen.

Spara och dela dina favoritminnen

Vill du spara ett minne till senare? Rulla ned till skärmens nedre del och tryck eller klicka på Lägg till i favoritminnen. Du hittar det i albumet Favoritminnen i appen Bilder. Om du bestämmer dig för att du inte vill spara ett minne längre trycker eller klickar du på Ta bort från favoritminnen.

När du lägger till ett minne i Favoriter sparas det och raderas inte när Bilder skapar nya minnen.

Du kan även dela oförglömliga upplevelser med vänner och familj. På en iPhone, iPad eller iPod touch kan du dela filmer med minnen på samma sätt som du gör med en vanlig film. Spela upp en film med minnen och tryck sedan på den så att alternativ för att ändra och dela visas. Tryck på  och välj att dela filmen via Meddelanden, Mail, iCloud-bilddelning och dina favoritwebbplatser för social media. På en Mac-dator kan du dela bilder och videor från ditt minne när du klickar på .