Återuppleva dina minnen i Bilder

Återupptäck viktiga och glömda stunder djupt ner i bildbiblioteket. Minnen skapar automatiskt utvalda samlingar med dina viktigaste bilder och videor.

Bilder skannar ditt bibliotek efter viktiga människor, platser, semestrar med mera och presenterar dem i utvalda samlingar som kallas Minnen. Varje dag hittar du nya minnen som du kan återuppleva. Du kan även skapa nya minnen, visa minnen som bildspel eller automatiskt redigerade filmer och dela dem med vänner och familj.

Innan du börjar

Kontrollera att din iPhone, iPad eller iPod touch kör iOS 10 eller senare och att din Mac-dator har macOS Sierra eller senare.

Om du vill ha samma minnen på alla Apple-enheter följer du dessa steg:

1. Ställ in iCloud på alla dina enheter.
  2. Logga in på iCloud med samma Apple-ID på alla dina enheter.
  3. Slå på iCloud Bilder på alla enheter som du vill använda med Minnen.
  4. Uppdatera din Apple TV HD till tvOS 10 eller senare.

Utforska Minnen

Du kan visa Minnen på iPhone, iPad, iPod touch, Mac och Apple TV. Du behöver bara öppna appen Bilder och välja För dig och sedan rulla ned till Minnen. På din Mac-dator hittar du dina minnen i sidofältet Bilder. Tryck eller dubbelklicka på ett minne för att öppna det.

Det visas en sammanfattning av innehållet i minnet, utvalt bland de bästa bilderna och videorna i ditt bibliotek. Du kan välja Visa fler eller Visa alla om du vill visa alla bilder och videor i minnet. Du kan rulla ned för att visa personer som ingår i minnet, en karta som visar var bilderna och videorna togs och en lista med relaterade minnen som du kan utforska.

Tryck på knappen Mer den blå cirkeln med tre punkter för att dela minnet med vänner, lägga till det i Favoritminnen eller radera det. På din Mac visas alternativen Lägg till i favoritminnen eller Radera minne längst ned i Minne.

Personer

Du kan välja en person om du vill visa fler bilder av den personen eller en grupp med personer.

Platser

Tryck eller dubbelklicka på kartan om du vill visa fler bilder som är tagna i närheten. Sedan väljer du en bricka på kartan för att visa en samling bilder på den platsen.

Relaterade minnen

Upptäck andra minnen som är relaterade till det du för närvarande visar. De är organiserade efter personer, platser, scener eller händelser, som en strand, berg eller mors dag.

Se på en film med minnen

En minnesfilm är ett vackert redigerad video med övergångar och musik som innehåller utvalda bilder och videor från ditt bibliotek. Du kan titta på en minnesfilm på en iPhone, iPad eller iPod touch. Du kan även visa minnesfilmer på en Mac och din Apple TV när du aktiverar iCloud-bilder.

Appen Bilder skapar automatiskt en film för varje minne på din iPhone, iPad och iPod touch. Spela upp filmen genom att trycka på den. Om du sedan vill redigera filmen trycker du bara på skärmen när den spelas upp. Du kan ändra filmens musik, längd och innehåll.

Skapa stämning

Tryck på en annan stämning som Drömskt, Avslappnat eller Episkt som motsvarar minnets innehåll. Musik- och rubrikstilen för filmen kommer att matcha den stämning du väljer.

Välj längd

Beroende på antalet bilder i Minne kan du ställa in längden på filmen till Kort, Medel eller Lång.

Anpassa filmen

Tryck på Redigera eller knappen Redigera redigeringssymbolen för att anpassa filmen ytterligare: du kan ändra titel, titelbild, längd, bilder och musik som används i minnesfilmen.

Använda ett ljudspår

Välj bland särskilt utvalda ljudspår som kan justeras med längden på din minnesfilm.

1. Öppna en minnesfilm.
  2. Tryck på filmen för att visa anpassningsalternativ.
  3. Tryck på Redigera.
  4. Tryck på Musik.
  5. Tryck på Ljudspår.
  6. Tryck på en genre för att hitta det perfekta ackompanjemanget. Eller bläddra i ljudspåren efter stämning: tryck på Filter och sedan på Stämning.
  7. Tryck på det ljudspår som du vill använda.
  8. Tryck på knappen Tillbaka .
  9. Tryck på Klar.

Använda musik från ditt bibliotek

Du kan också välja din egen musik som ackompanjemang till en minnesfilm. Följ stegen 1–4 ovan men tryck på Min musik istället för på Ljudspår i steg 5. Sedan söker eller bläddrar du i ditt Apple Music-bibliotek för att hitta låten som du vill använda.

Skapa egna minnen

Bilder skapar automatiskt Minnen, men du vet bäst hur dina bilder ska hanteras och vilka historier som ligger bakom dem. Du kan skapa ett minne från alla ögonblick, samlingar, år och album i ditt bildbibliotek.

På en Mac-dator öppnar du ett album och klickar på Visa som minne i rubriken. Om du befinner dig på fliken Ögonblick eller Samlingar klickar du på rubriken för en grupp bilder för att öppna dem som ett minne.

På iPhone, iPad eller iPod touch trycker du på rubriken för alla minnen, samlingar, år eller album. Tryck på knappen Mer den blå cirkeln med tre punkter och sedan på Lägg till i minnen.

Spara och dela dina favoritminnen

Vill du spara ett minne till senare? Tryck på knappen Mer den blå cirkeln med tre punkter och tryck sedan på Lägg till i favoritminnen. På din Mac visas det här alternativet längst ned i ett minne. Om du vill visa dina favoritminnen går du till För dig, trycker på Visa alla vid Minnen och trycker sedan på Favoriter. På din Mac klickar du på Minnen i sidofältet och klickar sedan på fliken Favoritminnen längst upp i Bilder. Om du bestämmer dig för att du inte vill spara ett minne längre trycker eller klickar du på Ta bort från favoritminnen.

När du lägger till ett minne i Favoriter sparas det och raderas inte när Bilder skapar nya minnen.

Du kan även dela oförglömliga upplevelser med vänner och familj. På en iPhone, iPad eller iPod touch kan du dela filmer med minnen på samma sätt som du gör med en vanlig film. Spela upp en film med minnen och tryck sedan på den så att alternativ för att ändra och dela visas. Tryck på Dela-knappen  och välj att dela filmen genom Meddelanden, Mail, Delade album och dina favoritwebbplatser för sociala medier. På en Mac-dator kan du dela bilder och videor från ditt minne när du klickar på Dela-knappen delningssymbolen.