Så här använder du Minnen i Bilder på iPhone, iPad eller iPod touch

Använd Minnen och återupptäck ögonblicken i ditt bildbibliotek. Bilder hittar viktiga människor, platser och händelser i ditt bibliotek och presenterar dem i utvalda samlingar kallade Minnen. Du kan även skapa dina egna minnen, visa minnen som filmer och dela dem med vänner och familj.

Innan du börjar

iPhone som visar ett öppet minne med personer, platser och relaterade minnen

Utforska Minnen

Du kan se dina minnen genom att öppna Bilder och gå till fliken För dig. Du kan trycka på miniatyren till ett minne för att öppna minnet och se alla foton och videoklipp som hör till det. Du kan också trycka på Se alla för att bläddra igenom alla minnen.

När du öppnar ett minne kan du rulla nedåt för att se personerna som ingår i minnet, en karta som visar var bilderna och videoklippen togs och en lista över relaterade minnen. Bilder använder maskininlärning för att analysera bildbiblioteket på din enhet och ta fram dina minnen. Dina data skickas inte till Apple så dina minnen är privata och det är bara du som kan se dem.

Personer

Tryck på miniatyren till en person eller en grupp personer för att se fler bilder med dem.

Platser

Tryck på kartan för att se fler bilder som tagits i närheten. Sedan väljer du en bricka på kartan för att visa en samling bilder på den platsen.

Relaterade minnen

Upptäck andra minnen som är relaterade till det du för närvarande visar. Minnen sorteras efter personer, platser, scener, händelser, husdjur, högtider, aktiviteter och annat.

Se på en film med minnen

Bilder skapar automatiskt en kort film för varje minne med övergångar, musik och bilder och videoklipp från ditt bibliotek. Du kan titta på minnesfilmen genom att helt enkelt trycka på minnet.

Skapa egna minnen

Bilder skapar minnen åt dig automatiskt men du kan också skapa dina egna minnen eller lägga till någon från albumet Personer i dina minnen.

Så här skapar du egna minnen från ett album eller specifika månader eller dagar:

1. Gå till fliken Album och välj ett album. Eller gå till fliken Bibliotek och tryck på Månader eller Dagar.
  2. Tryck på knappen Mer den blå cirkeln med tre punkter och tryck sedan på Spela upp film med minnen.
  3. Medan filmen spelas upp kan du trycka på skärmen och sedan trycka på Ändra.
  4. Tryck på Ok och gör de ändringar i filmen som du vill göra.
  5. Tryck på Klar.

Så här lägger du till någon från albumet Personer i dina minnen:

1. Gå till fliken Album och tryck sedan på albumet Personer.
  2. Tryck på miniatyren till en person och tryck sedan på knappen Mer den blå cirkeln med tre punkter.
  3. Tryck på Lägg till i minnen.

Spara och dela dina favoritminnen

Vill du spara ett minne till senare? Gå till fliken För dig och välj ett minne. Tryck på knappen Mer den blå cirkeln med tre punkter och tryck sedan på Lägg till i favoritminnen. Om du vill visa dina favoritminnen går du till fliken För dig, trycker på Visa alla vid Minnen och trycker sedan på Favoriter. Vill du inte längre spara ett minne ska du trycka på knappen Mer den blå cirkeln med tre punkter och sedan på Ta bort från favoritminnen.

1. Spela upp en film med minnen och tryck sedan på den så att alternativ för att ändra och dela visas.
  2. Tryck på knappen Dela  och välj att dela filmen genom Meddelanden, Mail, Delade album eller dina favoritwebbplatser för sociala medier.