Använda Minnen i Bilder på iPhone, iPad eller iPod touch

Appen Bilder hittar viktiga människor, platser och händelser i ditt bibliotek och presenterar dem i proffsigt sammanställda samlingar kallade Minnen. Du kan även skapa dina egna minnen och dela dem med vänner och familj.

Innan du börjar

Utforska Minnen

1. Öppna Bilder och tryck på fliken För dig.

2. Tryck på Visa alla om du vill rulla igenom dina minnen. Du kan också trycka på ett minne för att börja spela upp det och sedan trycka på minnet igen för att se alternativ, till exempel Minnen-mixarIngen bildtext för denna bild och BläddraIngen bildtext för denna bild. När du trycker på knappen BläddraIngen bildtext för denna bild fortsätter musiken att spela medan du visar alla bilder i minnet.

Du får automatiskt förslag på minnen som spelas upp kontinuerligt men du kan välja ett annat förslag, spela igen, göra till favorit eller dela ett minne du precis tittat på.

Ändra minnesmix

Minnen-mixar är proffsigt sammanställda kombinationer av foton och passande låtar som du kan lägga till i ett minne. För varje minne kan du välja mellan olika minnen-mixar eller välja egna utseenden eller låtar från Apple Music. Gör så här:

1. Öppna Bilder och tryck på fliken För dig.

2. Tryck på ett minne för att spela upp det.

3. Tryck på skärmen, tryck på knappen Minnen-mixarIngen bildtext för denna bild och svep sedan till vänster för att rulla igenom olika mixar.

4. Tryck på skärmen igen när du vill använda Minnen-mixen.

Ändra minnesutseende

1. Öppna Bilder och tryck på fliken För dig.

2. Tryck på ett minne för att spela upp det.

3. Tryck på skärmen, tryck på knappen Minnen-mixarIngen bildtext för denna bild och tryck sedan på knappen FilterIngen bildtext för denna bild.

4. Välj ett utseende från listan Minnesutseenden och tryck sedan på Klar.

Ändra minnesmusik

I iOS 15 och iPadOS 15 eller senare kan du ändra musik för dina minnen genom att välja bland soundtrack eller föreslagna låtar. Om du har ett Apple Music-abonnemang har du även tillgång till Apple Music-biblioteket och kan visa förslag på låtar baserat på din musiksmak eller låtar som du spelade när minnet skapades. Så här ändrar du musiken:

1. Öppna Bilder och tryck på fliken För dig.

2. Tryck på ett minne för att spela upp det.

3. Tryck på knappen Minnen-mixarIngen bildtext för denna bild och tryck sedan på knappen MusikIngen bildtext för denna bild.

4. Välj en låt i listan eller sök efter en viss låt, och tryck sedan på Klar.

Skapa egna minnen

Så här skapar du egna minnen från ett album eller specifika månader eller dagar:

1. Gå till fliken Album och välj ett album. Eller gå till fliken Bibliotek och tryck på Månader eller Dagar.

2. Tryck på knappen MerIngen bildtext för denna bild och sedan på Spela upp film med minnen.

3. Medan filmen spelas upp trycker du på skärmen och sedan på knappen MerIngen bildtext för denna bild.

4. Tryck på Lägg till som favorit.

5. Tryck på knappen StängIngen bildtext för denna bild.

Så här lägger du till någon från albumet Personer i dina minnen:

1. Gå till fliken Album och tryck sedan på albumet Personer.

2. Tryck på miniatyren för personen och sedan på knappen MerIngen bildtext för denna bild.

3. Tryck på Skapa bildminne.

Spara dina favoritminnen

1. Gå till fliken För dig och välj sedan ett minne.

2. Tryck på knappen MerIngen bildtext för denna bild och sedan på Lägg till i Favoriter.

Om du vill visa dina favoritminnen går du till fliken För dig, trycker på Visa alla vid Minnen och trycker sedan på Favoriter. Om du bestämmer dig för att du inte vill spara ett minne längre trycker du bara på knappen FavoritIngen bildtext för denna bild igen.

Dela dina favoritminnen

1. Spela upp en film med minnen och tryck sedan på skärmen så att alternativ för att ändra och dela visas.

2. Tryck på knappen DelaNo alt supplied for Image och välj sedan hur du vill dela.

När du delar ett minne delas även musiken. Om någon låt inte kan delas uppmanas du att välja en låt som går att dela med minnet.

Redigera dina minnen

Du kan göra några ändringar i dina minnen och göra dem ännu mer personliga. Du kan till exempel ändra rubrik, lägga till och ta bort bilder ur ett minne och, beroende på antalet bilder i ett minne, kan du även ändra längden.

Ändra rubriken

1. Gå till minnet och tryck på knappen MerIngen bildtext för denna bild.

2. Tryck på Ändra titel och sedan på Spara.

Lägga till och ta bort bilder i ett minne

1. Spela upp ett minne och tryck sedan på skärmen.

2. Tryck på knappen MerIngen bildtext för denna bild och sedan på Hantera bilder.

3. Markera bilder som du vill lägga till eller avmarkera bilder du vill ta bort.

4. Tryck på Klar.

Så här gör du en bild till referensbild för ett minne:

1. Spela upp minnet och tryck sedan på pausknappenIngen bildtext för denna bild.

2. Tryck på knappen MerIngen bildtext för denna bild och sedan på Gör till referensbild.

Så här gömmer du en viss bild från ett minne:

1. Spela upp minnet och tryck sedan på pausknappenIngen bildtext för denna bild.

2. Tryck på knappen MerIngen bildtext för denna bild och sedan på Göm från minne.

Ändra längden på ett minne

1. Spela upp ett minne och tryck sedan på skärmen.

2. Tryck på knappen MerIngen bildtext för denna bild och sedan på Kort, Medel eller Lång.

Beroende på hur många bilder du har i minnet kan det hända att bara längdalternativen Kort och Medel visas.

Läs mer

Läs mer om hur du använder Minnen på Mac.