Ange ditt medicinska ID i appen Hälsa på din iPhone

Du kan använda medicinskt ID till att spara viktig hälsoinformation. Medicinskt ID gör det lättare för räddningspersonal att komma åt viktig medicinsk information från låsskärmen utan att de behöver din lösenkod.

Ditt medicinska ID ger medicinsk information om dig som kan vara viktig i en nödsituation, som allergier och åkommor samt vem som ska kontaktas i en nödsituation. Du kan skapa ditt medicinska ID i appen Hälsa och det går att komma åt utan att låsa upp din iPhone.

Ställ in ditt Medicinska ID

Om du vill göra viktig hälsoinformation tillgänglig i händelse av ett nödläge kan du ställa in ditt medicinska ID i appen Hälsa på din iPhone.

Skapa ditt medicinska ID:

1. Öppna Hälsa och tryck på Medicinskt ID > Ändra.
  2. Ange nödkontakter och din hälsoinformation som födelsedatum, höjd och blodtyp.
  3. Om du slår på Visa på låsskärm blir Medicinsk identifiering tillgänglig från låsskärmen. Vid en nödsituation kan personer som vill hjälpa dig på så sätt få tillgång till viktig information, till exempel kontakter för nödsituationer som du har angett.
  4. När du är färdig trycker du på Klar.

Ringa ett nödsamtal och visa Medicinskt ID

Om en iPhone har ett Medicinskt ID kan du visa information för nödsituationer på enheten eller ringa ett nödsamtal. Om du vill visa Medicinskt ID öppnar du appen Hälsa och trycker på Medicinskt ID. Gör så här om iPhone är låst:

1. Tryck på hemknappen.
  2. Tryck på Nödsamtal.
  3. På skärmen Nödsamtal kan du ringa ett samtal eller trycka på Medicinskt ID för att se vilken medicinsk information för nödsituationer som finns sparad i enheten.

Registrera dig för organdonation

I USA kan du registrera dig för organdonation i appen Hälsa under Medicinskt ID. Gör så här:

1. Öppna Hälsa och tryck på Medicinskt ID.
  2. Under Organdonation trycker du på Registrera dig med Donate Life.
  3. Fyll i registreringsformuläret och tryck sedan på Fortsätt längst ned på skärmen.
  4. Bekräfta registreringen och tryck sedan på Slutför registrering med Donate Life.

Du kan när som helst registrera din information hos Donate Life. Du behöver bara öppna appen Hälsa, trycka på Medicinskt ID och därefter trycka på Ändra under Organdonationsregister. Du kan dra tillbaka din registrering genom att bläddra längst ned på skärmen Ändra och trycka på Ta bort mig.

Om du vill ha information om Donate Life Americas integritetspolicy kan du gå till deras webbplats.

Läs mer

Ställa in och använda appen Hälsa på iPhone, iPad och iPod touch för att hålla koll på dagliga hälso- och träningsaktiviteter.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.