Ställ in Medicinskt ID i appen Hälsa på din iPhone

Medicinskt ID gör det lättare för utryckningspersonal att komma åt viktig medicinsk information från låsskärmen utan att behöva din lösenkod. De kan visa information som allergier och fysiska besvär, samt vem som ska kontaktas i en nödsituation.

Så här ställer du in Medicinskt ID

1. Öppna appen Hälsa och tryck på fliken Sammanfattning.

2. Tryck på din profilbildprofilbild i det övre högra hörnet.

ios-16-iphone-13-pro-health-summary-profile-picture-medical-id
  3. Tryck på Medicinsk ID under din profilbild.

4. Tryck på Ändra i det övre högra hörnet.

5. Aktivera Visa på låsskärm för att se till att Medicinskt ID är tillgänglig från låsskärmen på din iPhone. Vid nödfall ger det här information till personer som vill hjälpa dig. Aktivera Dela under nödsamtal för att dela Medicinskt ID med utryckningspersonal. När du ringer eller skickar SMS till räddningstjänsten med din iPhone eller Apple Watch delas Medicinskt ID automatiskt med räddningstjänsten.*

6. Ange hälsoinformation som födelsedatum, allergier och blodtyp.

7. Tryck på Klar.

*Utökade nödfallsdata är endast tillgängligt i vissa länder och regioner. Apple kan inte läsa informationen i Medicinskt ID när det delas med räddningspersonal. Om du stänger av Nödsamtal och SOS under Inställningar > Integritetsskydd > Platstjänster > Systemtjänster delas inte informationen i Medicinskt ID. Läs mer om tillgängliga Säkerhetsfunktioner och hur Platstjänser används och skyddas under nödsamtal.

Så här ändrar du nödkontakter

1. Öppna appen Hälsa och tryck på fliken Sammanfattning.

2. Tryck på din profilbildprofilbild i det övre högra hörnet.

3. Tryck på Medicinsk ID under din profilbild.

4. Tryck på Ändra och rulla sedan till Nödkontakter.

5. Tryck på plussymbolen plussymbolen bredvid lägg till nödkontakt. Tryck på en kontakt och lägg sedan till relation.

6. Tryck på knappen Ta bortknappen Ta bort bredvid kontakten och seden på Radera för att ta bort en nödkontakt.

7. Tryck på Klar.

Så här registrerar du dig för organdonation

I USA kan du registrera dig för organdonation.

1. Öppna appen Hälsa.

2. Tryck på din profilbildprofilbild i det övre högra hörnet.

3. Tryck på Organdonation under Funktioner.

4. Tryck på Registrera dig med Donate Life.

ios-16-iphone-13-pro-health-summary-profile-picture-organ-donation-sign-up
  5. Fyll i registreringsformuläret och tryck sedan på Fortsätt.

6. Bekräfta registreringen och tryck sedan på Slutför registrering med Donate Life.

7. Tryck på Klar.

Du kan ändra din information hos Donate Life när som helst.

1. Öppna appen Hälsa och tryck på fliken Sammanfattning.

2. Tryck på din profilbildprofilbild i det övre högra hörnet.

3. Tryck på Organdonation under Funktioner.

4. Tryck på Ändra organdonation.

5. Uppdatera din information. Tryck på Ta bort mig för att ta bort din registrering.

6. Tryck på Uppdatera.

Om du vill ha information om Donate Life Americas integritetspolicy kan du gå till deras webbplats.

Utforska fler hälsofunktioner

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.