Ställ in Medicinskt ID i appen Hälsa på din iPhone

Medicinskt ID gör det lättare för räddningspersonal att komma åt viktig medicinsk information från låsskärmen utan att de behöver din lösenkod. De kan visa information som allergier och fysiska besvär samt vem som ska kontaktas i en nödsituation.

Så här ställer du in Medicinskt ID

1. Öppna appen Hälsa och tryck på fliken Sammanfattning.
  2. Tryck på din profilbild i det övre högra hörnet.
  3. Tryck på Medicinskt ID under Medicinsk information.
  4. Tryck på Ändra i det övre högra hörnet.
  5. Aktivera Visa på låsskärm för att se till att Medicinskt ID är tillgänglig från låsskärmen på din iPhone. Vid nödfall ger det här information till personer som vill hjälpa dig.
  6. Ange hälsoinformation som födelsedatum, allergier och blodtyp.
  7. Tryck på Klar.

Så här redigerar du nödkontakter

1. Öppna appen Hälsa och tryck på fliken Sammanfattning.
  2. Tryck på din profilbild i det övre högra hörnet.
  3. Tryck på Medicinskt ID under Medicinsk information.
  4. Tryck på Redigera och bläddra sedan till Nödkontakter.
  5. Tryck på plussymbolen  bredvid lägg till nödkontakt. Tryck på en kontakt och lägg sedan till relation.
  6. Tryck på knappen Ta bort bredvid kontakten och tryck sedan på Radera för att ta bort en nödkontakt.
  7. Tryck på Klar.

Så här registrerar du dig för organdonation

I USA kan du registrera dig för organdonation.

1. Öppna appen Hälsa och tryck på fliken Sammanfattning.
  2. Tryck på din profilbild i det övre högra hörnet.
  3. Tryck på Organdonation under Medicinsk information.
  4. Tryck på Registrera dig med Donate Life.
  5. Fyll i registreringsformuläret och tryck sedan på Fortsätt.
  6. Bekräfta registreringen och tryck sedan på Slutför registrering med Donate Life.
  7. Tryck på Klar.

Du kan när som helst registrera din information hos Donate Life.

1. Öppna appen Hälsa och tryck på fliken Sammanfattning.
  2. Tryck på din profilbild i det övre högra hörnet.
  3. Tryck på Organdonation under Medicinsk information.
  4. Tryck på Ändra organdonation.
  5. Uppdatera din information. Tryck på Ta bort mig för att ta bort din registrering.
  6. Tryck på Uppdatera.

Om du vill ha information om Donate Life Americas integritetspolicy kan du gå till deras webbplats.

Utforska fler hälsofunktioner

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.