Så här hämtar du OS X El Capitan

OS X El Capitan är fortfarande tillgängligt för Mac-datorer som inte kan uppgraderas till macOS High Sierra, eller som först behöver uppgraderas till El Capitan.

Kan din Mac-dator använda El Capitan?

OS X El Capitan kräver någon av följande Mac-modeller och versioner av OS X.* Det kräver även minst 2 GB minne och 8,8 GB lagringsutrymme. Du hittar modell, minne, lagring och version av macOS för din Mac genom att välja Om den här datorn från Apple-menyn ().

• OS X Yosemite
  • OS X Mavericks
  • OS X Mountain Lion
  • OS X Lion
  • OS X Snow Leopard

* Den version av macOS som medföljde Mac-datorn är den tidigaste version som är kompatibel med den Mac-datorn.

Hämta El Capitan från App Store

Nu när High Sierra är tillgängligt bör du uppgradera till High Sierra istället för till El Capitan. Av säkerhets- och kompatibilitetsskäl rekommenderar Apple alltid den senaste versionen av macOS.

Om din Mac-dator inte har stöd för High Sierra eller om du använder Snow Leopard eller Lion och vill uppgradera till High Sierra följer du dessa steg:

1. Använd denna länk för att öppna sidan för El Capitan i App Store: Hämta OS X El Capitan
  2. Klicka på knappen Hämta på sidan för El Capitan. Om din Mac-dator är kompatibel med El Capitan hämtas en fil med namnet Installera OS X El Capitan till mappen Program.
  3. När hämtningen är slutförd öppnas installationsprogrammet automatiskt. Klicka på Fortsätt och följ anvisningarna på skärmen.

Installationsskärm

Har du inte Mac App Store?

Om du använder Leopard uppgraderar du till Snow Leopard för att få App Store. Sök sedan efter programuppdateringar genom att välja Programuppdatering från Apple-menyn. När du har installerat alla Snow Leopard-uppdateringar bör du ha programmet App Store.

Läs mer

• Under installationen kan Mac-datorn komma att startas om flera gånger. Sedan utförs några inledande inställningsåtgärder i bakgrunden. Medan dessa åtgärder utförs kan vissa aktiviteter som Spotlight och Mail verka långsammare än förut.
  • Om du tidigare har hämtat El Capitan, Yosemite, Mavericks eller en annan tidigare version av OS X, och din Mac-dator är kompatibel med den versionen, kan du hämta den igen från fliken Köpt i App Store.