Få hjälp med iMovie

Om iMovie inte fungerar som förväntat provar du dessa tre grundläggande steg för att lösa problemet.

Innan du följer stegen i artikeln kontrollerar du att du har aktuella säkerhetskopior av bibliotek och media samt en säkerhetskopia av programmet iMovie.

Dessa steg kanske inte täcker ditt specifika problem och är inte heltäckande.

1. Starta om datorn

Genom att starta om datorn nollställs systemresurser relaterade till iMovie. Det är det lättaste att prova för att lösa problem med iMovie.

2. Kontrollera att iMovie är uppdaterat

Om du aktivt arbetar med ett projekt bör du undvika att uppdatera eller uppgradera iMovie tills du har avslutat projektet. Antingen avslutar du projektet i den iMovie-version som du arbetar i, eller också ser du till att du har en aktuell säkerhetskopia av dina händelser, projekt och iMovie. Har du en säkerhetskopia vet du att dina data och programmet inte påverkas om uppdateringen eller uppgraderingen till den senaste versionen av iMovie inte löser ditt problem.

Mac App Store: Uppdatera program

3. Läs dokumentationen för iMovie

För att verifiera att iMovie fungerar korrekt är det en bra idé att läsa dokumentationen och se till att du verkligen förstår det förväntade beteendet av det du försöker göra i iMovie. Du kan spara mycket tid på att lösa upplevda problem genom att följa det här steget noga.

Vill du veta hur du kommer åt iMovie Hjälp läser du iMovie-hjälp.

4. Kontrollera att din kamera stöds för användning med iMovie

Kontrollera att din kamera är en kamera som stöds.

5. Isolera ett problem med hjälp av ett annat konto

6. Skapa ett nytt bibliotek

Du kan isolera problem med bibliotek genom att skapa ett nytt, tomt bibliotek när du öppnar iMovie. Det visar att iMovie fungerar som förväntat med ett nytt bibliotek. Därefter kan du öppna och stänga biblioteken ett i taget tills du kan återskapa felet och identifiera det bibliotek det rör.

För att skapa ett nytt iMovie-bibliotek avslutar du först iMovie. Sedan alternativklickar du på symbolen för programmet iMovie i Dock och klickar på Nytt för att skapa ett nytt bibliotek.

7. Prova med ett fungerande media

”Fungerande media” är ett media du litar på att fungera kontinuerligt utan problem. Det kan vara en mediefil från ett tidigare projekt som du vet fungerar som förväntat.

Att använda ett fungerande media som h.264- eller MPEG-4-filer från exempelfilerna i QuickTime kan hjälpa dig att isolera ett problem till det media du försöker arbeta med. Om ett fungerande media fungerar som förväntat i iMovie medan andra importerade media inte gör det, kan problemet vara det importerade mediet. Du kan behöva skaffa det igen från den ursprungliga källan, eller också kan det vara ett media som inte har stöd för att användas med iMovie. Läs mer om kameror som stöds.

8. Ta bort och installera om iMovie

För instruktioner om hur du tar bort och ominstallerar iMovie läser du om att installera, uppdatera och avinstallera program på OS X El Capitan.