Skaffa en studentprenumeration på Apple Music

Studenter som är inskrivna på universitet eller högskolor som har examinationsrätt1 kan gå med i Apple Music med en rabatterad månadsavgift.

Om du är student vid ett universitet eller en högskola som har examinationsrätt1 kan du gå med i Apple Music till ett rabatterat medlemspris2 i upp till 48 månader (4 år). Det behöver inte vara en kontinuerlig tidsperiod.

Studentprenumeration på Apple Music är endast tillgängligt i vissa länder och regioner. Läs mer om var Apple Music är tillgängligt.

Läs mer om Apple Music och Apple Music-prissättning2.

Läs om vad du kan göra om du redan prenumererar på Apple Music.

Funktionerna i Apple Music kan variera beroende på land eller region.

Om kontroll

När du går med i Apple Music som studentmedlem är det UNiDAYS, som är en tjänst för studentkontroll, som bekräftar att du är registrerad på ett universitet eller en högskola som har examinationsrätt1.

UNiDAYS kontrollerar din studentstatus igen då och då. Om UNiDAYS upptäcker att du inte längre är student eller om du har haft en studentprenumeration i 48 månader omvandlas din prenumeration automatiskt till en enskild Apple Music-prenumeration.

Gå med i Apple Music

Kontrollera att du har den senaste mjukvaran på alla dina enheter innan du går med.

• Uppdatera iOS-mjukvaran på din iPhone, iPad eller iPod touch.
  • Skaffa den senaste versionen av iTunes på din Mac-dator eller pc.
  • Uppdatera din Android-telefon till Android 4.3 (Jelly Bean) eller senare.

Följ sedan stegen för att gå med som ny Apple Music-medlem på din iPhone, iPad eller iPod touchMac-dator eller pc eller Android-telefon.

Du kan även ändra till en studentprenumeration från en enskild prenumeration. Läs om vad du kan göra om du redan prenumererar på Apple Music.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna Musik-appen. Om du inte ser ett meddelande med Välkommen till Apple Music trycker du på För dig längst ned på skärmen.
  2. Om du registrerar dig för Apple Music för första gången eller tidigare haft ett provmedlemskap trycker du på erbjudandet.
    Om du redan prenumererar på Apple Music trycker du på Logga in och sedan ändra till en studentprenumeration.
  3. Välj Student på högskola eller universitet.
  4. Tryck på Bekräfta behörighet. Ett webbläsarfönster öppnas.
  5. Ange din akademiska eller privata e-postadress och sök efter namnet på din institution. UNiDAYS kan använda den här e-postadressen till att spara information om din behörighet.
    • Om du redan har ett UNiDAYS-konto trycker du på Har du redan kontrollerats med UNiDAYS? och loggar in med den e-postadress som du använt till UNiDAYS-kontot.
    • Om du studerar utomlands trycker du först på Studerar du utanför [landet]? och ändrar land eller region.
    • Om du behöver hjälp trycker du på UNiDAYS Support.
  6. Logga in på institutionens portal. I vissa länder och regioner måste du vara ansluten till din institutions wifi-nätverk eller ange en e-postadress som är kopplad till institutionen för att kunna ta del av erbjudandet om Apple Music. (Läs mer om var Apple Music är tillgängligt.) När du har loggat in och bekräftats som student visas ett meddelande med frågan Öppna denna sida i Musik? Tryck på Öppna för att återgå till Musik-appen och slutföra registreringen.
  7. Om du går med i Apple Music för första gången trycker du på erbjudandet. Annars trycker du på Inled studentmedlemskap.
  8. Autentisera ditt Apple-ID om du uppmanas till det. Om du inte har ett Apple-ID klickar du på Skapa konto.
  9. Du kan bli ombedd att bekräfta din betalningsinformation men du faktureras fullt månadspris först när provperioden tar slut. Lägg till en giltig betalningsmetod och tryck sedan på Gå med.
  10. Godkänn användarvillkoren om du uppmanas göra det.
  11. Välj genrer och artister som du gillar. Du kan även se vad dina vänner lyssnar på och och få meddelanden när artister släpper ny musik.

På Mac eller pc

1. Öppna iTunes.
  2. Välj  Musik i det övre vänstra hörnet och klicka sedan på För dig högst upp i iTunes-fönstret.
  3. Om du går med i Apple Music för första gången eller tidigare har haft ett provmedlemskap klickar du på erbjudandet.
    Om du redan prenumererar på Apple Music klickar du på Logga in och sedan ändra till en studentprenumeration.
  4. Klicka på Kom igång och välj sedan Student på högskola eller universitet.
  5. Klicka på Bekräfta behörighet. Ett webbläsarfönster öppnas.
  6. Ange din akademiska eller privata e-postadress och sök efter namnet på din institution. UNiDAYS kan använda den här e-postadressen till att spara information om din behörighet.
    • Om du redan har ett UNiDAYS-konto klickar du på Har du redan kontrollerats med UNiDAYS? och loggar in med den e-postadress som du använder till UNiDAYS-kontot.
    • Om du studerar utomlands klickar du först på Studerar du utanför [landet]? och ändrar land eller region.
    • Om du behöver hjälp klickar du på UNiDAYS Support.
  7. Logga in på institutionens portal. I vissa länder och regioner måste du vara ansluten till din institutions wifi-nätverk eller ange en e-postadress som är kopplad till institutionen för att kunna ta del av erbjudandet om Apple Music. (Läs mer om var Apple Music är tillgängligt.) När du har loggat in och det har bekräftats att du är student dirigeras du tillbaka till iTunes för att avsluta registreringsprocessen.
  8. Om du går med i Apple Music för första gången klickar du på erbjudandet för att påbörja ditt studentmedlemskap. Annars klickar du på Inled studentmedlemskap.
  9. Autentisera ditt Apple-ID om du uppmanas till det. Om du inte har ett Apple-ID klickar du på Skapa konto.
  10. Du kan bli ombedd att bekräfta din betalningsinformation men du faktureras fullt månadspris först när provperioden tar slut. Lägg till en giltig betalningsmetod och klicka sedan på Anslut.
  11. Godkänn användarvillkoren om du uppmanas göra det.
  12. Välj genrer och artister som du gillar. Du kan även se vad dina vänner lyssnar på och och få meddelanden när artister släpper ny musik.

På din Android-telefon

1. Hämta Apple Music-appen från Google Play.
  2. Öppna Apple Music-appen. Om du inte ser ett meddelande med Välkommen till Apple Music trycker du på För dig längst ned på skärmen.
  3. Om du registrerar dig för Apple Music för första gången eller tidigare haft ett provmedlemskap trycker du på erbjudandet.
    Om du redan prenumererar på Apple Music trycker du på Logga in och sedan ändra till en studentprenumeration.
  4. Tryck på ”Studerar du på högskola?” eller ”Studerar du på universitet?”
  5. Tryck på Bekräfta behörighet. Ett webbläsarfönster öppnas.
  6. Ange din akademiska eller privata e-postadress och sök efter namnet på din institution. UNiDAYS kan använda den här e-postadressen till att spara information om din behörighet.
    • Om du redan har ett UNiDAYS-konto trycker du på Har du redan kontrollerats med UNiDAYS? och loggar in med den e-postadress som du använder till UNiDAYS-kontot.
    • Om du studerar utomlands trycker du först på Studerar du utanför [landet]? och ändrar land eller region.
    • Om du behöver hjälp trycker du på UNiDAYS Support.
  7. Logga in på institutionens portal. I vissa länder och regioner måste du vara ansluten till din institutions wifi-nätverk eller ange en e-postadress som är kopplad till institutionen för att kunna ta del av erbjudandet om Apple Music. (Läs mer om var Apple Music är tillgängligt.)
  8. När du har loggat in och bekräftats som student dirigeras från webbläsaren till Google Play Store. Stäng Google Play Store och öppna appen Apple Music.
  9. Om du går med i Apple Music för första gången trycker du på erbjudandet. Annars trycker du på Inled studentmedlemskap.
  10. Om du uppmanas till det anger du dina inloggningsuppgifter till UNiDAYS. Du kanske också behöver ange det Apple-ID och lösenord som du använder med iTunes Store.
  11. Du kan bli ombedd att bekräfta din betalningsinformation men du faktureras fullt månadspris först när provperioden tar slut. Lägg till en giltig betalningsmetod och tryck sedan på Gå med.
  12. Godkänn användarvillkoren om du uppmanas göra det.
  13. Välj genrer och artister som du gillar. Du kan även se vad dina vänner lyssnar på och och få meddelanden när artister släpper ny musik.

Om du redan prenumererar på Apple Music

Om du har en enskilt Apple Music-prenumeration kan du byta till en studentprenumeration i Musik-appen eller i iTunes på en dator. Du kan även ändra på en Android-telefon.

Om du redan prenumererar på Apple Music börjar studentprenumerationen inte gälla förrän den nuvarande faktureringscykeln avslutas. Studentprenumerationen faktureras först vid prenumerationens förnyelsedatum.

Om du får ett meddelande som säger ”Denna enhet är länkad till ett annat Apple-ID” lär du dig hur du kopplar från din enhet.

Du kan också ändra e-postadressen som du använder som Apple-ID.

Om du ingår i en familjeprenumeration

Om du redan ingår i en familjeprenumeration på Apple Music behöver du troligen inte en studentprenumeration.

Om du är med i en familjedelningsgrupp och byter till studentprenumeration faktureras din familjesamordnare för både din studentprenumeration och familjeprenumerationen på Apple Music.

Om du är samordnare för en familjedelningsgrupp och byter till en studentprenumeration förlorar resten av gruppen tillgången till Apple Music. Nästa gång de loggar in på Apple Music visas ett alternativ att gå med som enskild medlem för varje familjemedlem. Om du står kvar som familjesamordnare fortsätter du att faktureras för familjedelningsgruppens iTunes-inköp, även prenumerationer.

Lär dig hantera Apple Music på iPhone, iPad, iPod touch, Mac-dator, pc eller Apple TV eller på en Android-telefon.

Verifiera din behörighet

Du ombeds verifiera din studentstatus vid slutet av varje år som du har en studentprenumeration på Apple Music. Stegen kan skilja sig något åt beroende på om du använder en iOS-enhet eller en Android-telefon.

På en iOS-enhet

Under verifikationsperioden kanske du ser ett meddelande i Musik-appen som ber dig att verifiera din status. Om du vill kontrollera din status:

1. Tryck på Bekräfta behörighet.
  2. Tryck på Gå till webbplats.
  3. Logga in på institutionens portal.

När du har loggat in på din institutions portal dirigeras du tillbaka till Apple Music och en bekräftelseskärm.

Du kan även verifiera din studentstatus när som helst genom Inställningar på din iOS-enhet:

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iTunes och App Store.
  2. Tryck på ditt Apple-ID och sedan på Visa Apple-ID. Du kan behöva autentisera ditt Apple-ID.
  3. Tryck på prenumerationer. Om du har flera prenumerationer trycker du på Apple Music-medlemskap.
  4. Tryck på Verifiera studentstatus. Du blir omdirigerad till en webbplats där du verifierar din studentstatus med UNiDAYS, en tjänst för studentverifikation.
  5. Följ anvisningarna för att verifiera att du är behörig. Om verifikationen lyckas kommer du automatiskt tillbaka till Apple Music och din studentprenumeration på Apple Music fortsätter.

Om du inte längre är student eller om du uppnår 48 månader med studentprenumeration omvandlas din prenumeration automatiskt till en enskild Apple Music-prenumeration. Om du uppmanas att verifiera din studentstatus när du har öppnat Apple Music men inte längre är student eller har prenumererat i 48 månader trycker du på Jag är inte längre student. Du kommer inte att bli ombedd att verifiera igen.

Läs mer

Få hjälp med ditt UNiDAYS-konto

Om du behöver hjälp med ditt UNiDAYS-konto kan du kontakta UNiDAYS-supporten.

1 Du kan ta del av studentmedlemskap i Apple Music om du är student vid ett universitet eller en högskola och studerar till en kandidatexamen, en examen på avancerad nivå eller motsvarande kurs på avancerad nivå vid ett universitet, college (endast USA) eller Post-Secondary School (endast Kanada). Junior college, technical college och särskilda kurser är även berättigande i Japan.

2 Prissättning varierar beroende på land och region.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.