Slå på syntolkning på Mac

I de senaste versionerna av OS X finns flera program och funktioner som har stöd för syntolkning, bland annat iTunes, DVD Player, QuickTime Player och video i HTML5-format som visas i Safari.

Om videon du tittar på har syntolkning visas det i menyn Ljud och undertexter:

1. Flytta pekaren över videon.
  2. Klicka på pratbubblan symbol för undertexter.
  3. Välj ljudalternativet som du vill använda.

Ställa in syntolkning

Om du vill att videor ska använda syntolkning som standard:

1. Välj Systeminställningar > Hjälpmedel > Beskrivningar från menyfältet högst upp på skärmen.
  2. Välj Spela upp ljudbeskrivningar när sådana finns.

Läs mer

Alla videor har inte syntolkning. Kontrollera i dokumentationen till respektive video om de här funktionerna ingår.

Det finns en del webbplatser och appar från tredje part som erbjuder anpassningsbara ljudreglage för videor. Om du inte ser ljudreglagen när du visar en video från en webbplats kontrollerar du dokumentationen eller kontaktar webbplatsens ägare eller programmets utvecklare för mer information.

Du kan även slå på syntolkning på andra enheter med hjälp av stegen nedan:

Läs om att hitta syntolkat innehåll i iTunes Store.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.