Aktivera syntolkning på Mac

När du aktiverar syntolkning för en video beskrivs scenerna i videon för dig.

Aktivera syntolkning för en video

Om videon du tittar på har innehåll med syntolkning (AD) kan du aktivera syntolkning på samma sätt som du aktiverar undertexter eller byter ljudspår. Detta fungerar med appar såsom Apple TV-appen, iTunes, QuickTime Player, DVD Player och HTML5-video i Safari.

1. Flytta pekaren över videon för att visa uppspelningskontrollerna.
  2. Klicka på pratbubblan.
  3. Välj ett spår för syntolkning eller ett annat ljudalternativ.

videofönster som visar uppspelningskontroller

Vissa appar och webbplatser från tredje part använder anpassade kontroller för videor. Om du vet att en video innehåller syntolkning men inte kan aktivera det behöver du kanske kontakta apputvecklaren eller ägaren till webbplatsen för mer information.

Aktivera syntolkning som standard för alla videor

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka på Hjälpmedel.
  2. Klicka på Beskrivningar i sidofältet.
  3. Välj Spela upp syntolkningar när sådana finns.

fönster för Hjälpmedelsinställningar

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.