Avinstallera QuickTime 7 för Windows

Om du inte längre behöver QuickTime 7 kan du ta bort det från din PC.

Innan du avinstallerar

Om du använder en QuickTime 7 Pro-registreringsnyckel kan det vara en bra idé att spara nyckeln innan du avinstallerar QuickTime 7. Den finns på fliken Registrera i QuickTime Player-inställningar (Redigera > Inställningar).

Om du inte är säker på om ett program kräver QuickTime kontaktar du programmets utvecklare. De flesta medierelaterade program för Windows, som iTunes 10.5 eller senare, använder inte längre QuickTime till att spela upp moderna medieformat. Dessa program spelar antingen upp media direkt eller använder mediestöd som är inbyggt i Windows.

När du avinstallerar QuickTime 7 tas även eventuella äldre QuickTime 7-webbinsticksfiler bort. Många webbplatser använder webbstandarden HTML5 för att ge en bättre videoupplevelse på flera webbläsare och enheter utan extra programvara eller insticksfiler. Om du tar bort äldre insticksfiler till webbläsare stärks datorns säkerhet.

Så här avinstallerar du

Avinstallera QuickTime 7 från Kontrollpanelen på samma sätt som du gör med andra program på datorn. När du följer Microsofts anvisningar för att avinstallera program väljer du QuickTime 7 som programmet som du vill avinstallera.

Du kan även använda Windows Search till att hitta ”Avinstallera QuickTime” och starta processen på det sättet.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.