Om QuickTime 7 Pro-registreringsnycklar

QuickTime 7 Pro-registreringsnycklar låser upp ytterligare funktioner i QuickTime 7.

QuickTime 7 Pro-registreringsnycklar (eller registreringskoder) låser upp redigerings-, konverterings- och exporteringsfunktioner i QuickTime 7. En nyckel består av fem grupper om fyra tecken (exklusive bokstaven O) som åtskiljs med bindestreck. Du får den i ett e-postmeddelande efter att du köpt nyckeln i Apple Online Store.

QuickTime 7 Pro-registreringsnycklar är endast till för QuickTime 7,

ej för tidigare eller senare versioner av QuickTime.

Använd din registreringsnyckel

Följ Mac- eller Windows-stegen nedan. Registreringsnycklar för QuickTime 7 Pro för Mac kräver Mac OS X. Registreringsnycklar för QuickTime 7 Pro för Windows kräver Microsoft Windows.

Mac OS X Snow Leopard 10.6 eller senare

En senare version av QuickTime (QuickTime X) är redan installerad på din Mac. Följ endast dessa steg om du har äldre medietyper eller arbetsflöden som inte stöds av QuickTime X.

1. Installera QuickTime Player 7.

2. Öppna QuickTime Player 7 från mappen Verktygsprogram i mappen Program.

3. Välj att registrera QuickTime Player 7 > från menyraden QuickTime.

4. Ange ditt namn och QuickTime 7 Pro-registreringsnyckeln exakt enligt e-postmeddelandet du fick från Apple Online Store. Tryck sedan på tabbtangenten på ditt tangentbord. Registreringen är klar när QuickTime-logotypen ändras till QuickTime Pro-logotypen.

Mac OS X Leopard 10.5 eller tidigare

1. Välj Apple-menyn > Systeminställningar och klicka på QuickTime.

2. Klicka på knappen Registrera.

3. Ange ditt namn och QuickTime 7 Pro-registreringsnyckeln exakt enligt e-postmeddelandet du fick från Apple Online Store. Tryck sedan på tabbtangenten på ditt tangentbord. Registreringen är klar när QuickTime-logotypen ändras till QuickTime Pro-logotypen.

Microsoft Windows

1. Installera QuickTime 7 för Windows.

2. Klicka på Start-menyn och välj QuickTime Player eller dubbelklicka på QuickTime Player-genvägen på skrivbordet.

3. Välj Redigera > Inställningar från QuickTime Player-menyfältet.

4. Klicka på Registrera.

5. Ange ditt namn och QuickTime 7 Pro-registreringsnyckeln exakt enligt e-postmeddelandet du fick från Apple Online Store. Klicka sedan på Verkställ. Registreringen är klar när QuickTime 7 Pro visas under din registreringsnyckel.

Hämta en förlorad registreringsnyckel

Om du förlorat registreringsnyckeln letar du efter den i din e-post, dina inställningar eller din beställningshistorik på Apple Online Store:

• Om du köpte en registreringsnyckel för QuickTime 7 i Apple Online Store kan du få nyckeln via e-post som en del av din beställningsbekräftelse. Sök bland din e-post efter ”QuickTime Pro”.

• Om nyckeln för närvarande används på datorn kan du hitta nyckeln i inställningarna för QuickTime Player 7 eller QuickTime enligt beskrivningen ovan.

• Om du köpte nyckeln i Apple Online Store kanske den finns i din beställningshistorik. Gå till din kontosida i Apple Online Store och klicka på länken för att visa din beställningshistorik. Logga in med det Apple-ID du använde när du köpte nyckeln. Om nyckeln inte finns i beställningshistoriken kontaktar du Apple Online Store via kontaktuppgifterna som finns på sidan med beställningshistoriken. Apple sparar inte information om dina inköp hur länge som helst, men en butiksmedarbetare kanske kan hitta nyckeln bland dina tidigare beställningar.

Kompatibilitet med tidigare eller senare versioner av QuickTime

Eftersom QuickTime 7 innehåller royalty-baserad teknik krävs en registreringsnyckel för att använda Pro-funktionerna för QuickTime 7.

• QuickTime X kräver ingen registreringsnyckel. QuickTime X är den moderna versionen av QuickTime-tekniken som är inbyggd i OS X sedan Snow Leopard. Den innehåller QuickTime Player (version 10). Om du har äldre medietyper eller arbetsflöden som inte stöds av QuickTime X kan du installera QuickTime Player 7 och använda din QuickTime 7 Pro-registreringsnyckel med den versionen.

• QuickTime 6 Pro-registreringsnycklar fungerar inte med QuickTime 7.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.