Spara och redigera PDF-filer på iPhone, iPad eller iPod touch med appen Böcker

Med Apple Books kan du lagra och märker PDF-filer och mycket mer.

Symbol för iOS-appen Apple Books

Du kan lägga till PDF-filer i biblioteket i Apple Books på din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac och sedan komma åt filerna på vilken som helst av dina andra enheter via iCloud Drive. Läs mer om att använda Apple Books.

Spara eller importera en PDF

Du kan spara en PDF från din mejl eller en webbplats i appen Böcker. Du kan också spara ett mejl eller en webbplats som PDF-fil, importera PDF-filer från andra appar eller lägga till PDF:er i ditt Apple Books-bibliotek på Mac.

Spara en PDF-fil som bifogats i ett mejl eller på en webbplats

Gå till iOS-enheten, tryck på PDF-filen för att öppna den, eller tryck på delningsknappen . Svep genom mittenraden och tryck sedan på Kopiera till Böcker.

Spara ett mejl eller en webbsida som PDF

• I appen Mail trycker du på ett mejl, trycker på svarsknappen och trycker på Skriv ut.1 Tryck hårt i förhandsvisningen för att öppna den. Tryck sedan på delningsknappen längst upp till höger. Svep genom mittenraden och välj sedan Kopiera till Böcker.
  • Öppna en webbsida i Safari och tryck på delningsknappen . Svep genom mittenraden och välj Spara PDF till Böcker.2

Importera en PDF från en annan app

Alla tredjepartsappar är olika. Stegen kan variera.

Sök efter ett alternativ för att dela eller delningsknappen . Välj sedan Kopiera till Böcker. Du kan även se alternativet Öppna i. Välj sedan Kopiera till Böcker.

Om du inte hittar något som liknar ovanstående tittar du efter ett utskriftsalternativ eller AirPrint. Följ sedan anvisningarna för att spara PDF-filen på samma sätt som du sparar ett mejl eller en webbsida.

Lägga till PDF-filer i biblioteket på Mac-datorn

Öppna Apple Books och leta upp PDF-filen i Finder eller på skrivbordet och dra filen till biblioteket.

PDF-filen är sedan tillgänglig i appen Böcker på en iPhone, iPad, iPod touch eller Mac så länge du är inloggad med samma Apple-ID och har aktiverat iCloud Drive för Böcker.

1. Du kan också trycka på Se mer i mejltråd längst ned i ett meddelande och sedan trycka på svarsknappen och välja Skriv ut. På så vis kan du spara ett äldre mejl i tråden som PDF.

2. Om läsarvy är tillgängligt på webbsidan kan du också trycka på läsarvyknappen i adressfältet för att rensa och förenkla webbsidan innan du sparar den i Böcker.

En iPhone X där appen Apple Books är öppen med en PDF-fil med aktiv Märkning-meny.

Visa, märka eller signera en PDF

Leta upp den PDF-fil som du vill visa eller märka i biblioteksavsnittet i appen Böcker. Tryck på PDF-filen så att den öppnas. Du kan svepa genom sidorna eller rulla för att läsa dokumentet.

Tryck på PDF-filen för att öppna alternativmenyn.

• Tryck på biblioteksknappen om du vill stänga PDF-filen och gå tillbaka till biblioteket.
  • Tryck på innehållsförteckningsknappen om du vill visa alla sidor i PDF:en. Du kan också gå direkt till bokmärken härifrån.
  • Tryck på delningsknappenoch visa delnings- och utskriftsalternativen.
  • Tryck på märkningsknappen om du vill rita och skriva på PDF-filen. Om du skriver ut eller mejlat PDF-filen innehåller den de signaturer och märkningar som du har lagt till. Läs mer om att använda Märkning.
  • Tryck på sökknappen om du vill hitta ett ord eller en mening i dokumentet eller ett visst sidnummer.
  • Tryck på knappen Bokmärk sida Av för att spara platsen till senare.

En GIF på en iPhone X där appen Apple Books är öppen och menyn Delningsalternativ är aktiv.

Skriv ut eller mejla en PDF

I avsnittet Bibliotek i appen Böcker letar du upp den PDF som du vill skriva ut eller mejla. Tryck på fler alternativ-knappen längst ned till höger under PDF-filen och tryck sedan på Dela PDF. Välj E-post eller Skriv ut och följ sedan anvisningarna på skärmen.

Från delningsmeny kan du också kopiera PDF:en och klistra in den någon annanstans, skicka den via Meddelanden, Spara i Filer eller importera den till andra appar som visas.

Radera en PDF

I avsnittet Bibliotek i appen Böcker letar du upp den PDF du vill radera och trycker sedan på fler alternativ-knappen längst ned till höger under PDF-omslagssymbolen. Något av följande alternativ visas:

• Ta bort: PDF-filen har hämtats till din enhet. Tryck på Ta bort och välj sedan Ta bort från Läser nu, välj Ta bort hämtning eller Radera överallt.
  • Radera överallt: PDF-filen är lagrad i iCloud Drive och tar inte upp någon plats på enheten.

Välj Radera överallt om du vill ta bort PDF-filen från iCloud Drive på alla dina enheter.