Spara och göra markeringar i PDF-filer på iPhone, iPad eller iPod touch med appen Böcker

På din iPhone, iPad eller iPod touch kan du använda Apple Books för att spara, göra markeringar i och dela PDF-filer.

iPhone, iPad och Mac som visar Apple Books-appen. Du kan öppna PDF-filer på alla de här enheterna, men du kan endast använda appen Böcker för att redigera PDF-filer på en iPhone eller en iPad.

Symbol för iOS-appen Apple Books

Du kan lägga till PDF-filer i biblioteket i Apple Books på din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac och sedan komma åt filerna på vilken av dina andra enheter som helst via iCloud Drive. Läs mer om att använda Apple Books.

Spara eller importera en PDF-fil

Du kan spara en PDF-fil från din e-post eller en webbplats i appen Böcker. Du kan också spara en webbsida eller ett mejl som en PDF-fil, importera PDF-filer från andra appar eller använda din Mac för att lägga till PDF-filer i ditt Apple Books-bibliotek.

Spara en PDF-fil som bifogats i ett mejl eller på en webbplats

1. På en iPhone, iPad eller iPod touch trycker du på PDF-filen för att öppna den.
  2. Tryck på knappen Dela .
  3. Tryck på Kopiera till Böcker.

Spara en webbsida som en PDF-fil

1. Öppna en webbsida i Safari.
  2. Om du endast vill behålla text och bilder i PDF-filen och ta bort extra element trycker du på utseendeknappen högst upp på skärmen och sedan på Visa läsarvy.
  3. Tryck på knappen Dela
  4. Tryck på Böcker.

Spara ett mejl som en PDF-fil

1. Tryck på ett mejl i appen Mail.
  2. Tryck på knappen fler alternativ och sedan på Skriv ut.
  3. Använd två fingrar för att nypa isär i förhandsvisningen. En större förhandsvisning visas.
  4. Tryck på knappen Dela  i hörnet högst upp till höger.
  5. Tryck på Kopiera till Böcker.

Importera en PDF-fil från en annan app

Alla tredjepartsappar är olika. Stegen kan variera.

Titta efter knappen Dela . Välj sedan Kopiera till Böcker. Du kan även se alternativet Öppna i. Välj sedan Kopiera till Böcker.

Använda din Mac för att lägga till en PDF-fil i ditt bibliotek

Öppna Apple Books på din Mac och leta upp PDF-filen i Finder eller på skrivbordet. Dra sedan filen till biblioteket.

PDF-filen är sedan tillgänglig i appen Böcker på en iPhone, iPad, iPod touch eller Mac så länge du är inloggad med samma Apple-ID och har aktiverat iCloud Drive för Böcker.

En PDF-fil i appen Böcker innehåller information om bakning, knivkunskap och matlagning. Du kan använda märkningsknappen för att rita eller skriva överst i den här informationen.

Visa, märka upp eller signera en PDF

Leta reda på den fil som du vill visa eller göra markeringar i under fliken Bibliotek. Tryck på PDF-filen så att den öppnas. Tryck på PDF-filen igen för att se dessa knappar:

• Tryck på tillbakaknappen om du vill stänga PDF-filen och gå tillbaka till biblioteket.
  • Tryck på innehållsförteckningsknappen om du vill visa alla sidor i PDF-filen. Du kan också gå direkt till bokmärken härifrån.
  • Tryck på delningsknappen om du vill se dina alternativ för att dela eller skriva ut.
  • Tryck på märkningsknappen om du vill rita och skriva i PDF-filen. Om du skriver ut eller skickar PDF-filen med e-post, innehåller den de signaturer och märkningar som du har lagt till. Läs mer om hur du använder Märkning.
  • Tryck på sökknappen om du vill hitta ett ord eller en mening i dokumentet eller ett visst sidnummer.
  • Tryck på bokmärkesknappen för att spara din plats till senare.

En iPhone som visar de alternativ som visad när du har tryckt på fler alternativ-knappen, inklusive, kopiera, dela, byt namn, skriv ut med mera.

Så här skriver du ut eller mejlar en PDF-fil från appen Böcker

1. Tryck på fliken Bibliotek i appen Böcker och leta sedan reda på den PDF-fil du vill ha.
  2. Tryck på fler alternativ-knappen längst ned till höger under PDF-filen.
  3. För att skriva ut trycker du på Skriv ut . Eller för att mejla PDF-filen trycker du på Dela PDF och trycker sedan på Mail.

Radera en PDF-fil

1. Öppna appen Böcker.
  2. Tryck på Bibliotek.
  3. Leta reda på den PDF-fil som du vill radera och tryck sedan på fler alternativ-knappen fler alternativ-knappen under PDF-filen.
  4. Tryck på Ta bort.
  5. Tryck på Radera överallt om du vill ta bort PDF-filen från iCloud Drive på alla dina enheter. Eller tryck på Ta bort hämtning för att endast ta bort den från den enhet du använder.