Spara PDF-filer i appen Böcker på din iPhone, iPad eller iPod touch

Använd Apple Books för att spara, signera, göra markeringar i och dela PDF-filer.

Spara eller importera en PDF-fil

När du har ställt in iCloud Drive kan du lägga till PDF-filer i ditt Apple Books-bibliotek på din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac. Sedan kan du komma åt dina filer på någon av dina andra enheter.

Spara en PDF-fil som bifogats i ett mejl eller på en webbplats

1. Tryck på PDF-filen så att den öppnas.
  2. Tryck på knappen Dela .
  3. Svep åt vänster över appsymbolerna och tryck på Böcker.
    Apple Books-symbolenOm du inte ser Böcker trycker du på knappen Mer. Tryck sedan på Böcker.
    Apple Books-symbolen visas när du trycker på knappen Mer.

Din PDF öppnas och sparas automatiskt i appen Böcker. Du hittar den sedan på fliken Bibliotek.

Spara en webbsida som en PDF-fil

1. Öppna en webbsida i Safari.
  2. Tryck på knappen Dela
  3. Svep åt vänster över appsymbolerna och tryck på Böcker.
    Apple Books-symbolenOm du inte ser Böcker trycker du på knappen Mer. Tryck sedan på Böcker.
    Apple Books-symbolen visas när du trycker på knappen Mer.

Din PDF öppnas och sparas automatiskt i appen Böcker. Du hittar den sedan på fliken Bibliotek.

Spara ett mejl som en PDF-fil

1. Tryck på ett mejl i appen Mail.
  2. Om du vill spara mejlmeddelandet eller mejltråden som en PDF trycker du på knappen Fler åtgärder längst ned i verktygsfältet.
  3. Rulla ned och tryck på Skriv ut.
  4. Tryck och håll ned förhandsvisningen av mejlmeddelandet längst ned på skärmen. En större förhandsvisning öppnas.
  5. Tryck på den större förhandsvisningen.
  6. Tryck på knappen Dela  och tryck sedan på Böcker.
    Apple Books-symbolenOm du inte ser Böcker trycker du på knappen Mer. Tryck sedan på Böcker.
    Apple Books-symbolen visas när du trycker på knappen Mer.

Din PDF öppnas och sparas automatiskt i appen Böcker. Du hittar den sedan på fliken Bibliotek.

Använda din Mac för att lägga till en PDF-fil i ditt bibliotek

Öppna Apple Books på din Mac och leta upp PDF-filen i Finder eller på skrivbordet. Dra sedan filen till biblioteket.

PDF-filen är sedan tillgänglig i appen Böcker på en iPhone, iPad, iPod touch eller Mac så länge du är inloggad med samma Apple-ID och har aktiverat iCloud Drive för Böcker.

Redigera en PDF-fil som du har sparat

Om du vill redigera eller lägga till en signatur i en PDF-fil använder du Märkning. Om du vill byta namn på en PDF öppnar du appen Böcker på din iPhone, iPad eller iPod touch och letar reda på PDF-filen på fliken Bibliotek. Tryck sedan på knappen Visa åtgärder och välj Byt namn.

Spara och hantera PDF-filer i appen Filer